7 redenen waarom we nog altijd van Britney Spears houden

Geüpdatet op 29 april 2019 door ELLE België
7 redenen waarom we nog altijd van Britney Spears houden

Vanavond doet Britney Spears het Antwerpse Sportpaleis aan. Tijd om onze favoriete Queen B (sorry Yoncé) in de bloemetjes te zetten. Waarom? Because she’s Britney, bitch!

Lang voordat Miley Cyrus, Selena Gomez en Taylor Swift over Planeet Pop regeerden, was er Britney Spears. Een piepjonge, frisse verschijning die in 1998 met haar debuutsingle ‘…Baby One More Time’ (en bijhorend ‘heeft ze haar borsten nu al dan niet laten vergroten-schandaaltje’) wereldwijd de hitlijsten aanvoerde. Zoals het niet misstaat voor een popster begon ze een relatie met die andere popheld Justin Timberlake, toen vooral bekend als het jongste en meest krullerige lid van boyband *NSYNC. Vier succesvolle albums, twee mislukte huwelijken en twee gelukte kinderen later was Britney klaar voor de volgende stap in haar carrière: de ondergang. Haar toenmalige manager hield Britney mak met medicatie en de monddood gemaakte,  ‘Overprotected’ popster verdween na het incident met de kaalgeschoren knikker en groene paraplu (never forget!) in een ontwenningskliniek. Britneys vader nam het roer over en waakt tot op de dag van vandaag over de financiële en mentale gezondheid van zijn wereldberoemde dochter. In 2007 maakte Britney een eerste comeback met het album ‘Blackout’, de door critici meest geprezen plaat uit haar discografie. Langzaam maar zeker veroverde Britney opnieuw haar plekje in de spotlights en ondanks enkele tegenslagen in de liefde maakte Britney nog vier albums die haar status als superster verzekerden. In 2013 nam Britney haar intrek in Las Vegas waar ze bijna dagelijks het beste van zichzelf geeft met haar ‘Piece of Me'-show.

Ups, downs en een voorlopige happy ending. Rozen verwelken en schepen vergaan, maar vooralsnog blijft ons favoriete popidool bestaan. En wel hierom...

klapbrit

LEES OOK: Wat als...Britney en Justin nog samen waren

1/

Om haar dansjes

giphy

Toegegeven, qua zangtalent zit Britney niet in dezelfde categorie als Beyoncé of Adele maar gezien Britney eerder een ‘performer’ dan een zangeres is, zien we dat detail bij momenten door de vingers. Dans is Britneys ding en dat bewees ze meermaals met inmiddels historische optredens tijdens verschillende edities van de MTV Video Music Awards (Oops!...I di dit again uit 2000! I’m A Slave 4 You uit 2001! 'Gimme More' uit 2007, misschien not so much) Britney leerde ons dat het perfect mogelijk was om sexy op de dansvloer (van een of andere schoolfuif) te kronkelen en toch een vroom meisje te zijn. Britneys maagdelijkheid was immers jaren haar uithangbord, pas jaren later bleek dat de rokende, drinkende en overduidelijk seksueel actieve Britney ‘not that innocent’ was. ’t Is niet alsof ze ons niet gewaarschuwd had.
Dansen is nog steeds haar lieve leven, dat bewees Bit-Bit onlangs met een prima ballerina-waardige pirouette op de tonen van Adeles hit ‘Hello’.

2/

Om haar gevoel voor euhm…stijl

Britney-Spears-Uggs1

Britney heeft toegang tot de beste stylisten ter wereld en toch blijft het blonde meisje uit Kentwood geheel trouw aan haar eigenzinnige stijltje. Vooral als Britney geen werkverplichtingen heeft, maakt de popster al eens een uitschuiver. Ugg laarsjes in combinatie met een korte short een leuk topje met spaghettibandjes, een slordige dot en yesyerday’s make-up, aaaah classic Brit. Aan beha’s dichthaken doet Britney op vrije dagen al jaren niet meer mee en waarom een truitje juist aantrekken als het ook binnenstebuiten kan? Britney Jean Spears, een vat vol vestimentaire verrassingen.

truitje
Binnenstebuiten! Spot je het briefje?

3/

Omdat ze alsnog een mode-icoon werd

britney spears kenzo

Eerder dit jaar verbaasde Britney vriend en vijand toen bekend raakte dat ze het gezicht van de 'La Collection Momento' van Kenzo werd. Hoewel Spears in het verleden al te zien was in campagnes voor  Skechers en het kledinglabel Candie's, is het de eerste keer dat ze voor een écht high fashion merk op de foto mocht gaan. Fotograaf van dienst Peter Lindbergh schoot de beelden in de straten van Parijs waar ze - zo zegt ze zelf - aanvankelijk wat onwennig poseerde in hoge dijlaarzen, korte sweater (yup, de navelpiercing is er nog steeds!) en een jeansjasje. "Ik ben het gewoon van in een studio te poseren of in een afgesloten ruimte te poseren. Het voelde dus nogal vreemd om in die gewaagde kledij over straat te lopen maar de beelden zijn heel cool geworden." Dat Britney in Las Vegas bijna vijf jaar lang in weinig meer dan een slipje en een glitterbeha over het podium krolde, lijkt de blondine met het mooiste buikje uit de popgeschiedenis even vergeten te zijn.

4/

Omdat ze trouw is

Schermafbeelding 2015-12-02 om 16.00.30

Misschien niet aan mannen (Zo zou Britneys slippertje met choreograaf  Wade Robson  aan de oorzaak van de breuk tussen Brit en Justin liggen) maar wel aan nagelstijlen. Gekke glass nails, stilettonagels of sweater nails? Daar doet deze Southern Belle niet aan mee. Britney rockt nog steeds haar vierkante acrylnagels, net als in 2000. Hey, if it worked then…Verder zweert Britters ook nog steeds trouw aan haar zwart kohlpotlood (je kan je ogen immers niet genoeg omranden) en haar navelpiercing.

britney spears sportpaleis antwerpen
Nailed it!

5/

Omdat haar Instagram-accout een beautifull mess is

britney spears instagram beautiful mess

Geen zorgvuldig gecureerde plaatjes met doordacht kleurenpalet op de officiële Instagram-account van Britney. Wel: een allegaartje van kindertekeningen, flauwe inspirerende quotes, random foto's van bloemen en sexy vakantiekiekjes. Hier krijgen we zelfs af en toe een glimp van de échte Britney te zien. Die houdt van sporten met haar gespierd model boyfriend, freestyle dansen in de niet te evenaren short + tanktop combo, door de tuin hollen met haar kinderen en recreatief schilderen in weinig meer dan een push-up beha. Alles samen een beautifull mess, en het bewijs dat het supersterschap van Brit dateert uit een tijd waarin een veelbetekenende quote naast je MSN-naam het toppunt van zelfexpressie was.

6/

Omdat ook Brit soms onzeker is

Head

Fans over de hele wereld, uitverkochte concerten en een onuitputtelijk spaarpotje wapenen je niet tegen onzekerheid.  Want ook ‘Mrs. She too big now she’s too thin’ is soms ontevreden als ze in de spiegel kijkt. Zo  verklapte Britney onlangs dat ze niet erg tevreden is met de grootte van haar voorhoofd. Nog wereldschokkender dan het feit dat Britney met onzekerheden te kampen heeft, is dat de voormalige Mouseketeer om te ontspannen een boek ter hand neemt. Op haar literatuurlijst? Plastic Tulips in the Winter van Denice Vickers.

7/

Omdat ze Britney, bitch is

giphy

Het zinnetje ‘It’s Britney, bitch’ uit de hit ‘Gimme More’ uit 2007 is intussen een versteende uitdrukking. Het is dan ook duidelijk waar Queen of Pop Madonna de mosterd voor haar single ‘Bitch, I’m Madonna’ haalde. Madonna? Nee nee, it’s Britney, bitch! One Queen of Pop to rule them all!