Wat als…Justin en Britney nog samen waren

Geüpdatet op 10 augustus 2018 door Laure Vandendaele
Wat als…Justin en Britney nog samen waren

 

Feest ten huize Timberbiel. Justin Timberlake en Jessica Biel mochten afgelopen week hun allereerste huwelijksverjaardag vieren. En hoewel we het succesvolle koppel uiteraard alle geluk van de wereld toewensen, denken we af en toe met weemoed terug aan de tijd wanneer Britney Spears en Justin Timberlake over Planeet Pop regeerden Wat als de pijnlijke break-up er nooit geweest was? Het leven van Justin en Britney anno 2013: de foto's.

Vergeet Justin en Selena. Voor ons is er maar één echt ‘powerpopkoppel’. Justin en Britney. Hij een boybandprins, zij een Disney dollemina. Ze vonden elkaar tijdens hun prille tienerjaren en samen proefden ze voor het eerst van de roem én van de liefde. Nadat zijn tijd bij de The Mickey Mouse Club erop zat, veroverde Justin als jongste lid van boyband ’N Sync de wereld en menig tienerhart. Ook de carrière van Britney Spears kwam pas op kruissnelheid nadat de puber uit Louisiana haar Micky Mouse-oren aan de wilgen hing. De succesvolle tieners vonden elkaar op het hoogtepunt van hun carrières terug en vormden drie jaar lang een onafscheidelijk – en voor de paparazzi uiterst aantrekkelijk – duo. Helaas bleef de liefde niet duren en ging het koppel in 2002 definitief uit elkaar. Britney en Justin gaven nooit een duidelijke reden voor de breuk al werd gefluisterd dat Britney’s ontrouw (lees: een scheve schaats met haar choreograaf) de doodstreek voor de relatie betekende. Justin stortte zich op zijn muzikale solocarrière en verwerkte zijn verdriet met het schrijven van nieuwe songs. Wereldhit ‘Cry Me A River’ was een weinig subtiele gestrekte middelvinger richting Britney en ook de bijhorende clip was een duidelijke verwijzing naar het overspel van zijn ex. The.End.

Maar wat als Britney toch the one voor Justin was geweest? Wat als de sterren in de pophemel netjes op één rij kwamen te staan en er toch een verzoening kwam? Wat dan?

-    Dan hadden we nooit geweten wie Kevin Federline was. En dan hadden we nooit stiekem kunnen lachen met het feit dat Britney’s baby daddy  zijn BMI na de scheiding schrikwekkend snel de hoogte zag in gaan.
-    Was Britney vermoedelijk nooit door haar ‘crey crey’ periode gegaan. Dat betekent geen kaalgeschoren knikker en geen aanval met de paraplu. (hadden we eigenlijk niet willen missen)
-    Was er vast een opvolger voor ‘The Denim Outfit’ geweest
-    Was Justin niet met Christina maar wel met zijn Britney op wereldtournee geweest
-  Had Justin vast een positieve invloed op Bit Bits vaak teleurstellende fashion sense. (al gaat hij zelf niet altijd vrijuit. Lees het bewijs hier)
-    Baby’s! We kunnen er alleen maar van dromen maar dan waren er intussen misschien al Britney of Justin Juniors geweest.
-    Dan was er vast een beter duet dan ‘What It’s Like To Be Me’ geweest.
- Dan was het Britney, en niet Jessica, die haar jawoord tijdens een romantische ceremonie in Italië gaf. In een roze trouwjurk.

Waarom een beroep doen op je verbeelding, wanneer het internet je al dat vermoeiende fantaseerwerk bespaart? Het net puilt immers uit van de gephotoshopte plaatjes waarop Justin en Britney ook anno 2013 een powerkoppel à la Beyoncé en Jay Z vormen. Enjoy, poptarts!

foto's: Buzzfeed.com, FameFlyNet, breatheheavy.com, Tublr.com