LOOK ONDER DE LOEP: Justin Timberlake

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
LOOK ONDER DE LOEP: Justin Timberlake

JustinTimberlake

Zanger, acteur en voormalig Mouseketeer Justin Timberlake een stijlicoon noemen, is misschien wat overdreven. Dat zijn persoonlijke stijl sinds zijn begindagen bij boyband 'N Sync een ware transformatie onderging, valt echter niet te ontkennen. En net nu we dachten dat Timberlake elke dag een ander maatpak uit de kast haalt, pakt de zanger in zijn nieuwste clip uit met een compleet nieuwe look.
Tijd voor een trip down fashion memory lane.

Tienerklanken
De generatie jongens en meisjes die hun eerste plaatjes al online downloadden, hebben er geen flauw idee van in welke hoedanigheid Justin Timberlake voor het eerst onze magazines en televisieschermen binnen huppelde. Het jongste lid van boyband 'N Sync deed dat in schreeuwerige baggy trainingspakken, in zijn oor een ringetje, op zijn hoofd een peroxideblond krulletjeskapsel en aan zijn arm Britney Spears, dat andere tieneridool. Hoewel het popduo jarenlang onafscheidelijk was (er kwam zelfs een duetje voort uit hun tienerromance), werden geen lakens gedeeld, althans, dat is wat de christelijke Britney bij hoog en laag bleef beweren. Wel deelden die tieners een bijzondere bad fashion sense. Twaaf jaar later behoort de jeansoutfit van Timberspears (American Music Awards 2001) nog steeds tot een van de grootste modemissers uit de recente popgeschiedenis.

various

'n sync at the conran hotel, chelsea harbour, london, britain - 1997

kiss fm 'wango tango' concert in los angeles, america - 1998

BRITNEY SPEARS AND JUSTIN TIMBERLAKE

BRITNEY SPEARS PLAYS BASKETBALL

28TH AMERICAN MUSIC AWARDS
Niet veel later was hun liefdesliedje uit, besloten ook de boys van 'N Sync elk hun eigen weg te gaan en zag Justin zijn kans schoon aan een eigen solocarrière te werken. Weg krulletjes, hello strak lichaam, gevierde debuutplaat en status als sekssymbool.

Op eigen benen
In amper een paar maanden groeide Timberlake uit tot een gerespecteerd artiest wiens look, stijl en muziek een stempel drukten op de populaire cultuur uit de vroege jaren 2000.  Vooral de  schuin gedragen hoedjes en bretellen, ruitjeshemden een beenies uit het ‘Justified’ tijdperk doken op in het straatbeeld, het nachtleven en de magazines.

Schermafbeelding 2013-08-01 om 20.06.32

vma2002-justintimberlake-2

Darling Diaz
De meisjes vielen bij bosjes voor de succesvolle zanger maar het was actrice Cameron Diaz die de jongere Timberlake kon strikken. De twee hadden jarenlang een low profile relatie en werden regelmatig lachend op het strand of op de skipiste gefotografeerd. Sport en humor maakten een groot deel uit van de relatie en dat was ook aan de garderobe van Timberlake te merken. Jeans, hoodie en sneakers vatten zijn casual cool look tijdens de drie Diaz-jaren samen.

Cameron Diaz takes home some liquor

Cameron and Justin in love for New Year

Cameron Diaz and Justin Timberlake

MTV AWARDS PRE PARTY AT SUEDE, NEW YORK, AMERICA - 27 AUG 2003

Timberbiel
Bij album nummer twee ‘FutureSex/LoveSounds’ uit 2006 hoorde een nieuwe, meer gestroomlijnde en volwassen look. Een stijl die actrice Jessica Biel wel kon appreciëren. Nadat de twee meermaals door paparazzi gefotografeerd werden maakte het koppel hun relatie in 2007 bekend. Timberlake kende opnieuw muzikaal succes maar besloot toch de muziek een tijdje op een laag pitje te zetten en zich op zijn acteercarrière te focussen. Niet alleen de acteermicrobe leek besmettelijk, Biel oefende ook een zekere invloed uit op de stijl van Timberlake. Justin en Jessica kwamen steevast stijlvol de deur uit en zelfs op vrije dagen slaagde het fotogenieke koppel erin voor niet minder dan een benijdenswaardige casual chique look te gaan.

2013 time 100 gala - arrivals

tom ford show, autumn winter 2013, london fashion week, london, britain - 18 feb 2013, ,

denver nuggets @ los angeles lakers

Als wereldster kom je wel eens wat mensen tegen. En als één van die mensen dan nog eens een bekende modeontwerper is ook, weet je meteen bij wie aan te kloppen wanneer je op zoek bent naar een trouwkostuum. Niemand minder dan Tom Ford ontwierp het pak waarin Timberlake zijn Jessica eeuwige trouw beloofde.

Schermafbeelding 2013-08-01 om 20.18.45

Schermafbeelding 2013-08-01 om 20.18.27
Na een pauze van zeven jaar besloot Justin vorige zomer opnieuw muziek te gaan maken. Begin dit jaar kwam ‘The 20/20 Experience’, Justins derde studioalbum op de markt. De eerste single ‘Suit & Tie’ werd een wereldhit en ook Justins nieuwe look kon op heel wat bijval rekenen. Met zijn nette Tom Ford pakken en elegant gecoiffeerde haren zette Timberlake een knappe, begerenswaardige, hedendaagse gentleman neer.

En net nu we dachten dat Timberlake elke dag een nieuw maatpak uit de kast haalt, pakt de zanger in zijn nieuwste clip alweer uit met een compleet nieuwe look. Verwacht geen ‘Gagasiaanse’ metamorphose maar een smeltkroes van alle looks die Timberlake zich gedurende de afgelopen tien jaar eigen maakte.

jt-306v-1358169916

justin timberlake performs

justin timberlake

Vandaag flirt Timberlake met zijn innerlijke dandy en in de clip van nieuwe single ‘Take Back the Night’ danst de 31-jarige alsof het niets is met een paar tweekleurige brogues aan de voeten. Onder het kraagje van zijn keurig gesteven witte hemdje piept nog steeds een strikje en ook zijn kapsel ligt ook nu weer netjes in de plooi. Niet dat Timberlake zijn wilde haren kwijt is of dwangmatig in bedwang wil houden. Zijn kleding en look is simpelweg een uiting van hoe de zanger zich op dit moment in zijn carrière voelt.  En dat is helemaal prima, als je het ons vraagt. Hoewel Justin in zijn jonge jaren wel wat uitschuivers maakte, kunnen we hem vandaag op weinig fashion faux pas betrappen. Iets wat van Britney, zijn eerste grote liefde, niet gezegd kan worden…(scoll naar beneden voor foto)

130730-justin-timberlake-take-back-the-night-video

video-justin-timberlake-take-back-the-night-music-video-sneak-peek

Britney Spears en vriendje David Lucado - 2013
Britney Spears en vriendje David Lucado - 2013