8 foundations voor een flawless face tijdens warme dagen

Geüpdatet op 25 april 2019 door Malvine Sevrin en ELLE België
8 foundations voor een flawless face tijdens warme dagen

Bij bloedhete temperaturen wil je je make-up natuurlijk niet van je gezicht zien smelten. Daarom is een hittebestendige fond de teint een must-have voor in je make-uptasje. We zetten onze 8 favoriete foundations op een rijtje die werken bij + 30°.

1/
Idole Ultra Wear Nude van Lancôme

Lancôme, make-up

Lancômes lichtere versie van hun iconische Idole Ultra Wear is perfect voor de warme zomerdagen. De nieuwe formule vermindert glans en creëert een mat effect dat 24 uur lang aanhoudt. De fond de teint is water- en zweetbestendig en zorgt voor een sublieme teint, ongeacht het weer. Idole Ultra Wear is te verkrijgen in 40 verschillende kleuren.

Shop it

 

2/
Les Beiges Embellisseur Belle Mine Hydratant van Chanel

Chanel, make-up

Geen fan van een dikke laag make-up? Dan is Les Beiges Embelisseur Belle Mine Hydratant van Chanel ideaal voor jou. Hij is veel lichter dan een klassieke foundation, maar zorgt evengoed voor een stralend gelaat. Je huid blijft er natuurlijk uitzien en dankzij een SPF30 wordt je gezicht beschermd tegen de zon.

Shop it

3/
L'essentiel van Guerlain

Guérlain

Deze fond de teint op basis van 97% natuurlijke ingrediënten geeft je een naturelle uitstraling en prachtige huid, tot 16 uur lang. Door de selectie van 30 kleuren is er voor bijna elk huidtype een geschikte tint. De formule geeft de huid genoeg ademruimte, hydrateert en beschermt tegen vervuiling.

Shop it

4/
Double Wear Nude Water Fresh van Estée Lauder

Estée Lauder, make-up

Deze versie van de Double Wear voel je bijna niet op je gezicht zitten. Naast het zorgen voor een volledig egale dekking, beschermt hij de huid ook tegen vervuiling en UV-stralen en dat dankzij antioxidanten en een zonnebeschermingsfactor 30. De water-freshformule verwijdert overtollige talg en zorgt voor een diepe hydratatie.

Shop it

5/
Even Better Glow van Clinique

Clinique, make-up

Deze vloeibare foundation met een lichte tot matige dekking brengt je huid opnieuw tot leven. De aanwezigheid van parelglanspigmenten, die het licht reflecteren, zorgt voor een natuurlijke glans. De fond de teint is water- en zweetbestendig en bevat ook een beschermingsfactor 15. De perfecte teint, zelfs wanneer het kwik aan sneltempo oploopt.

Shop it

6/
Pro Longwear van M.A.C Cosmetics

M.A.C, make-up

Sommigen hebben nu eenmaal graag een goede dekking, zelfs in de zomer. Al is het om je onzuiverheden of sproeten te verbergen, met de M.A.C Pro Longwear waterproof foundation zit je goed. Dit product creëert een egale teint met een medium tot intense dekking. De waterbestendige en vetvrije formule blijft 24 uur lang.

Shop it

7/
Diorskin Nude Air Serum van Dior

Dior, make-up

Voorstander van de no make-uplook? Dan is deze foundation perfect voor jou. Het Diorskin Nude Air serum legt een doorzichtige sluier op je gezicht. Hiermee krijg je die stralende, natuurlijke look in no-time.

Shop it

8/
Skin Illusion van Clarins

Clarins, make-up

Een andere foundation die ideaal is voor een naturel effect, is de Skin Illusion van Clarins. Een paar druppels van dit serum zijn voldoende om je huid tot een hoger niveau te tillen. De olievrije formule met SPF15 geeft een gevoel van frisheid en beschermt de huid tegen de zon.

Shop it

(vertaling door stagiaire Morrigan Penninck)