5 verzorgingstips voor een stralend en egaal gezicht

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
5 verzorgingstips voor een stralend en egaal gezicht

De winter laat vaak zijn sporen na op je gezicht. Een goede ochtendroutine vinden die dit tegengaat, is niet altijd even gemakkelijk. We gingen te rade bij Valerie Stockman, shopmanager van de Caudalie-spaboetiek in Brugge, die ons 5 eenvoudige stappen voor een prachtige huid leerde.

Weg met die onzuiverheden

beauty, skincare

Een crème smeren op een onzuivere huid heeft geen zin. Je ochtendroutine zou eigenlijk altijd moeten beginnen met een gezichtsreiniging. "Hiervoor gebruik je het best een product zonder sulfaat en parabenen. Deze drogen je huid uit en van een droge huid krijg je een vettige huid", vertelt Valerie Stockman. Je wilt dan ook elke dag schitteren, niet glimmen.

1/

 Verwijder dode huidcellen

beauty, skin

De tweede stap in je ochtendroutine is een peeling. Met een tonic of lotion verwijder je alle dode huidcellen en sluit je je poriën. Zo kan vuiligheid niet meer tot diep in je huid dringen. En het vormt de perfecte voorbereiding op je serum. Stockman raadt ook aan éénmaal per week een detoxmasker aan te brengen. Zo krijg je die egale teint in no time.

2/

Hydrateer voor een rimpelvrije huid

beauty, skincare

Vanaf je 21 jaar begin je al rimpels te krijgen, maar met de juiste verzorging van je huid kan je deze veroudering tegengaan. Het aanbrengen van een serum zorgt voor de nodige hydratatie. "Een serum moet fris aanvoelen en mag zeker niet trekken. Doet hij dat wel, dan heb je een verkeerd product vast", waarschuwt Stockman. Wil je er zo lang mogelijk rimpelvrij uitzien? Begin dan maar alvast te smeren.

3/

Bescherm tegen de zon

beauty, skincare

Een zonnecrème in de winter, dat is toch niet nodig? O jawel! De zon is er altijd en zelfs door de wolken heen kunnen haar UV-stralen je gezicht beschadigen, wat leidt tot rimpels en ouderdomsvlekjes. Na je serum breng je dus het best nog een dagcrème aan. En het liefst een dagcrème met zonnebescherming. Ben je geen fan van foundation? Koop dan een dagcrème met een kleurtje. Zo behoud je je natuurlijke look en bescherm je tegelijkertijd je gezicht.

4/

Doe je wallen verdwijnen

beauty, skincare

Niet iedereen heeft er last van, maar toch kan het bij elk van ons wel eens voorvallen: na een korte nacht zie je er eerder uit als een personage uit The Walking Dead, met kleine oogjes en grote wallen of kringen. Omdat je vlug wil zijn, verberg je ze onder een laagje concealer, maar neem die weg en de grote, donkere kringen zijn er nog steeds. "Daarom breng je voordat je je make-up opdoet, best een oogserum aan. Poets terwijl het serum intrekt je tanden, zo geef je het product genoeg tijd om in te dringen", adviseert Valerie Stockman.

Herhaal deze 5 stappen elke ochtend en je huid zal er al na enkele dagen heel wat stralender uitzien.

Wil je ook weten welke routine voor jou het best past? Dan kan je je huid laten analyseren in de spaboetiek van Caudalie. Zo kan je je skincare routine aanpassen aan de noden van jouw gezicht.

 

(door stagiaire Morrigan Penninck)