10 Belgische beauty webshops waar je vegan cosmetica koopt

Geüpdatet op 8 april 2020 door Laure Vandendaele en Lore Ginneberge
10 Belgische beauty webshops waar je vegan cosmetica kooptShutterstock

We worden met z'n allen steeds bewuster over wat we in onze mond stoppen en nu is het tijd om nog meer stil te staan bij de producten die we dagelijks op ons gezicht smeren. In deze Belgische webshops vind je vegan cosmetica en skincare die werden ontwikkeld met respect voor dieren, de planeet en je huid.

Hoe herken je vegan cosmetica?

Er bestaat wel eens verwarring over welke producten nu precies onder het vegan label vallen. Vegan producten bevatten per definitie geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. In het beste geval is het product ook nog eens cruelty-free, wat betekent dat het product in geen geval op dieren werd getest. Een product kan vegan zijn maar toch op dieren worden getest. Het omgekeerde is ook mogelijk, zo kan een product dat ingrediënten van dierlijke oorsprong zoals honing of glycerine bevat, niet op dieren zijn getest. Als een merk zich 'vegan friendly' noemt betekent dit dat er sommige producten in het gamma 100 % veganistisch zijn terwijl andere toch dierlijke ingrediënten bevatten.

Wil je weten of je een veganistisch, cruelty-free of cruelty-friendly product in handen hebt? Check dan zeker het label voor de officiële logo's zoals de 'Leeping Bunny'. Dit springende konijntje levert het bewijs dat noch de individuele ingrediënten, noch het eindproduct op dieren werd getest.

LEES OOK: hoe herken je diervriendelijke make-up?

Belgische beauty webshops met een vegan aanbod

Beauty By Kroonen

Het Brusselse Beauty By Kroonen heeft een enorm aanbod aan vegan-vriendelijke producten, zowel in de winkel als online. Zo is er Ilia, een natuurlijk cosmeticalabel waarvan de meeste producten vegan zijn, of het Belgische Skin By Dings, dat vegan zonnebescherming voor het hele gezin biedt. Op zoek naar veganistische deo? Dan is er het hippe Fine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fine Fragrances & Beauty BXL (@beautybykroonen) op

www.shopbeautybykroonen.com

Bio’ty Lab

Bio'ty Lab is al jaren de online place to be voor vrouwen (én mannen) die met de nodige aandacht op zoek gaan naar kwalitatieve, natuurlijke en biologische cosmeticaproducten. In het diverse aanbod zitten ook enkele interessante veganistische merkjes waaronder het Belgische Likami, de geliefde haarverzorgingsproducten van Rahua en de poederdeodoranten van No Sweat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bio'ty Lab Natural Beauty Shop (@biotylab) op

www.biotylab.be

Bløs

Blos, de webshop van beautyexpert en make-upartiest Kim Maes is niet alleen een visueel plezier om langs te surfen, ook het gamma kan bekoren. Alle producten werden zorgvuldig geselecteerd én getest door Kim zelf waardoor ze enkel kwaliteit aanbiedt. Tussen het aanbod met kwalitatief hoogstaande producten, zitten ook enkele veganistische merkjes die zeker het ontdekken waard zijn. Zo shop je er onder meer de vegan penselen en foundation van het Canadese cosmeticamerk Ilia, de luxueuze lippenverzorging van Evolve en de deodoranten van het hippe Berlijnse Fine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door B L O S (@blos_shop) op

www.blos-shop.com

Clothilde

Deze pas geopende beautystore draait helemaal rond natuurlijke en plantaardige schoonheid. Er is aandacht voor Belgische en Nederlandse producten (Rainpharma, Self, Bubbles, Marie Stella Maris...) en voor het hele gezin, want meer dan vegan cosmetica alleen is er ook een zorgvuldig uitgekozen gamma lichaamsproducten en accessoires.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CLOTHILDE (@clothilde_shop) op

www.clothilde.be

Cosmeticary

Hoewel we liefst langsgaan voor persoonlijk advies in de Cosmeticary-vestigingen in Brussel of Antwerpen, kan je de producten ook online bestellen. Onze vegan favorieten? De serums en cleansers van cultlabel The Ordinary en de natuurlijke gezichtsolie van Pai.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cosmeticary 💄 (@cosmeticary) op

www.cosmeticary.com

Fin du Jour

Bij Fin du Jour kan je kiezen uit het mooie aanbod van Nailberry, een non-toxic en vegan nagellakmerk, net als de producten van het Belgische skincaremerk Self (lees hier alles over de beautygeheimen van oprichtster Isabelle Ulenaers). En dan is er nog het Australische Aesop, de ultieme favoriet van groene beautyqueens.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fin du Jour (@findujour) op

www.findujour.be

Kudzu

Kudzo werd in 2009 opgericht door Millie Hemelsoen en Valentijn Vyvey. Beiden gaven ze hun carrières op om zich 100 % te focussen op het uitbouwen van een webwinkel met een breed gamma aan producten voor een duurzamere levenswijze. Naast kleding, accessoires, kookgerei, schoolspullen en speelgoed is er ook een uitgebreide afdeling met verzorgingsproducten. Bij Kudzo shop je de veganistische cosmetische badkameraccessoires, vaste shampoos en tandpasta van Lamazuna, de veganistische mascara van Becenos en de smakelijke lippenbalsems van Crazy Rumors. Voel je er wat voor om zelf je eigen cosmeticaproducten te maken? Hier hebben ze alles in huis voor een DIY-crème. Vorig jaar ontving de Kudzo de BeCommerce Green & Circular Award voor meest ecologische webwinkel van België in ontvangst.

www.kudzu.be

Labelchic

De uitzonderlijke producten van Brussels' meest roze hotspot shop je nu ook online. Labelchic richt zich op luxueuze beautyproducten met krachtige natuurlijke ingrediënten. Je vindt er vooral kleine labels met een grote aandacht voor de natuur en voor schoonheid van binnenuit. Recent werd Tata Harper aan de collectie toegevoegd, het groene luxemerk bij uitstek. Tata's serums, maskers en cleansers bevatten een record aantal plantaardige superingrediënten en zijn helemaal vegan-vriendelijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door labe\chic (@labelchic_brussels) op

www.labelchic-brussels.com

Senteurs D’Ailleurs

De favoriete shopbestemming voor parfumliefhebbers heeft naast een overweldigend aanbod aan nichegeuren ook enkele verzorgingsmerken in de (online) winkelrekken. Wie op zoek is naar veganistische beautyproducten vindt er de krachtige beauty elixirs van het Belgische Delbôve, net als de heerlijk geurende verzorging van het Australische Grown Alchemist en de nagellak van Kure Bazaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Senteurs d'Ailleurs (@senteursdailleurs) op

www.senteursdailleurs.be

The Soul Store

Oprichtster Ellen Vandamme wil met haar webshop The Soul Store een eco-vriendelijk alternatief bieden voor allerlei lifestyleproducten, van vegan cosmetica tot duurzame zeep. Enkele topfavorieten uit het grote aanbod: de 100% natuurlijke en fair trade lippenbalsems Hurraw!, de boosters en serums van het Berlijnse Merme en de voedende crèmes van het Belgische Likami.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natural & Sustainable goods (@thesoulstore.be) op

www.thesoulstore.be