In deze Belgische webshops kan je vegan cosmetica kopen

Geüpdatet op 16 oktober 2018 door Laure Vandendaele
In deze Belgische webshops kan je vegan cosmetica kopen

We worden met z'n allen steeds bewuster over wat we in onze mond stoppen en nu is het tijd om nog meer stil te staan bij de producten die we dagelijks op ons gezicht smeren. In deze vier Belgische webshops vind je vegan verzorgingsproducten en make-up die werden ontwikkeld met respect voor dieren, de planeet en je huid.

Vegan verwarring

Er bestaat wel eens verwarring over welke producten nu precies onder het vegan label vallen. Vegan producten bevatten per definitie geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. In het beste geval is het product ook nog eens cruelty-free, wat betekent dat het product in geen geval op dieren werd getest. Een product kan vegan zijn maar toch op dieren worden getest. Het omgekeerde is ook mogelijk, zo kan een product dat ingrediënten van dierlijke oorsprong zoals honing of glycerine bevat, niet op dieren zijn getest. Als een merk zich 'vegan friendly' noemt betekent dit dat er sommige producten in het gamma 100 % veganistisch zijn terwijl andere toch dierlijke ingrediënten bevatten. Een mooi voorbeeld van een 'vegan friendly' merk is Nyx Cosmetics. Het populaire cosmeticamerk heeft sinds het begin van dit jaar heel wat veganistische producten in het gamma zitten, klik hier voor een overzicht. Ondanks dat Nyx Cosmetics in 2014 werd overgenomen door de L'Oréal Group (geen cruelty-free bedrijf), blijft het make-uplabel touw aan zijn waarden en worden de producten ook na de overname niet op dieren getest.

Wil je weten of je een veganistisch, cruelty-free of cruelty-friendly product in handen hebt? Check dan zeker het label voor de officiële logo's zoals de 'Leeping Bunny'. Dit springende konijntje levert het bewijs dat noch de individuele ingrediënten, noch het eindproduct op dieren werd getest.

LEES OOK: hoe herken je diervriendelijke make-up?

FIN DU JOUR

belgische webshops vegan cosmetica fin du jour
credit: Fin du Jour

Op zoek naar een nagellak die cruelty-free non-toxic én vegan is? Bij Fin du Jour kan je kiezen uit het mooie aanbod van Nailberry.

www.findujour.be

1/

PLUME SKINCARE

belgische webshop vegan cosmetica schmidts deo
credit: Plum Natural Skincare

De populariteit van natuurlijke deo's zit in de lift. In de Belgische webshop Plume vind je naast heel wat organische en natuurlijke cosmeticamerken ook de vegan en cruelty free deo's van Schmidt's.

www.plumeskincare.be

2/

GREENMEOW

In deze Belgische webshops kan je vegan cosmetica kopen - 3
credit: GreenMeow

Deze in 2016 opgerichte webshop verkoopt enkel Europese merken die eco-ethisch-veganistisch zijn. Dat betekent dat geen enkel product op dieren werd getest en ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat. Je vindt er meer dan twintig verschillende merken waaronder Acorelle, Akane, Indigenous en kan er terecht voor make-up, skincare en haarverzorgingsproducten. Om de komst van de lente te vieren lanceert GreenMeow een nieuwe beautybox met vijf fullsize producten en één verrassing.

'GreenMeow' dankt de naam aan oprichtster Daphne, kattenliefhebber pur sang die een deel van de winst doneert aan verenigingen zoals CatRescue en Ever'y Cat waar ze ook als vrijwilliger werkt.

www.greenmeow.be

3/

SELF

Alle producten van het Belgische skincaremerk Self zijn 100% natuurlijk en passen dus perfect in de badkamer van veganisten. Lees hier de beautygeheimen van oprichtster Isabelle Ulenaers.

4/

Bio'ty Lab

vegan veganistisch cosmetica belgische webshop bio'ty lab
Instagram @biotylab

Bio'ty Lab is al jaren de online place to be voor vrouwen (én mannen) die met de nodige aandacht op zoek gaan naar kwalitatieve, natuurlijke en biologische cosmeticaproducten. In het diverse aanbod zitten ook enkele interessante veganistische merkjes waaronder het Belgische Likami, de geliefde haarverzorgingsproducten van Rahua en de poederdeodoranten van No Sweat.

www.biotylab.be

5/

Kudzu

In deze Belgische webshops kan je vegan cosmetica kopen - 5
foto: Instagram @kudzushop

 

Kudzo werd in 2009 opgericht door Millie Hemelsoen en Valentijn Vyvey. Beiden gaven ze hun carrières op om zich 100 % te focussen op het uitbouwen van een webwinkel met een breed gamma aan producten voor een duurzamere levenswijze. Naast kleding, accessoires, kookgerei, schoolspullen en speelgoed is er ook een uitgebreide afdeling met verzorgingsproducten. Bij Kudzo shop je de veganistische cosmetische badkameraccessoires, vaste shampoos en tandpasta van Lamazuna, de veganistische mascara van Becenos en de smakelijke lippenbalsems van Crazy Rumors. Voel je er wat voor om zelf je eigen cosmeticaproducten te maken? Hier hebben ze alles in huis voor een DIY-crème. Vorig jaar ontving de Kudzo de BeCommerce Green & Circular Award voor meest ecologische webwinkel van België in ontvangst.

www.kudzu.be

6/

Blos

In deze Belgische webshops kan je vegan cosmetica kopen - 6

Blos, de webshop van beautyexpert en make-upartiest Kim Maes is niet alleen een visueel plezier om langs te surfen, ook het gamma kan bekoren. Alle producten werden zorgvuldig geselecteerd én getest door Kim zelf waardoor ze enkel kwaliteit aanbiedt. Tussen het aanbod met kwalitatief hoogstaande producten, zitten ook enkele veganistische merkjes die zeker het ontdekken waard zijn. Zo shop je er onder meer de vegan penselen en foundation van het Canadese cosmeticamerk Ilia, de luxueuze lippenverzorging van Evolve en de deodoranten van het hippe Berlijnse Fine.

www.blos-shop.com