SOS droge handen: deze handcrèmes heb je nu nodig

Gepubliceerd op 15 maart 2021 door Lore Ginneberge
SOS droge handen: deze handcrèmes heb je nu nodigImaxtree

Voelen je handen ook als schuurpapier door het vele wassen? Met deze handcrèmes zijn ze zo weer zacht als zijde.

Het veelvuldig reinigen met zeep en desinfecterende gels, net als het dragen van handschoenen zorgen dan wel voor schone handen, ze maken je huid tegelijkertijd erg kwetsbaar en droog. Ook wie tuiniert in de eerste lentezon kan z'n handen wat extra TLC geven met deze verzorgende handcrèmes, maskers en voedende handzepen (met heerlijke parfums!).

De beste handcrèmes en -maskers

Het Belgische skincaremerk Zeitschild komt voor het eerst met een handcrème - net op tijd! De gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat zelfs de meest geïrriteerde handen kunnen herstellen.

handcrème droge huid
handcrème, Zeitschild, €17

Shop hier

Behalve gehydrateerde handen belooft Chanel ook huidveroudering tegen te gaan, want dat je handen je leeftijd verraden hoeven we je niet uit te leggen. Het subtiele lenteparfum van deze Le Lift is een mooie bonus.

le lift chanel
Le Lift, Chanel

Shop hier

Niet enkel droge plekjes, ook vlekken door de zon of ouderdom worden aangepakt dankzij de viniferine in druivenbladeren.

vinoperfect
Vinoperfect handcrème, Caudalie

Shop hier

Zet dit prachtige limited edition-flesje naast je handzeep en maak er een gewoonte van om meteen te hydrateren na het wassen. Het parfum is geïnspireerd op Hollandse tulpen en Japanse yuzu, ook een beetje reizen dus.

rituals handzeep handcrèmes
Amsterdam Collection Tulip & Japanese Yuzu Hand Balm, Rituals

Shop hier

Zachte handen met deze al even zachte, volledig natuurlijke formule. Dr. Hauschka's handcrème bevat onder andere olijfolie, cacaoboter en avocado die de droge huid bijzonder snel herstellen.

hauschka handcrèmes verzorging
Regeneratie handcrème, Dr. Hauschka

Shop hier

Heb je momenteel aan handcrème niet genoeg, dan kan een masker zorgen voor een stevige hydratatieboost. Tijd voor een home spa?

starskin handmasker
Hollywood Hand Model handmasker, Starskin

Shop hier

De meest verzorgende handzepen

En als je je handen dan toch te allen tijde schoon moet houden, kan dat maar beter met behulp van voedende formules met heerlijke geur in een mooi flesje. Deze handzepen hebben het allemaal:

De zijdezachte mousse van Mylène zorgt voor een milde reiniging van de handen en biedt tegelijkertijd extra verzorging.  De mousse heeft een heerlijke geur van peer en framboos, en voorkomt dat je handen gaan uitdrogen.

handen verzorging
Soft Cleansing Hand Mousse, Mylène

Shop hier

De handzeep van Kora Organics is zoals alle producten van dit groene beautylabel volledig natuurlijk en geschikt voor alle huidtypes. Aloë vera en kamille houden je huid zacht, terwijl biologische pepermunt, citroengras en sinaasappel je zintuigen prikkelen.

kora organics handzeep handverzorging
Hand Wash, Kora Organics

Shop hier

Met een mix van verschillende essentiële oliën kan je er zeker van zijn dat je handen niet uitdrogen na het wassen. Bovendien brengt de frisse pepergeur de lente in huis. Bonuspunt: de opbrengst van deze zeep (ook verkrijgbaar in refill) gaat gedeeltelijk naar waterprojecten wereldwijd.

marie-stella-maris handzeep handcrèmes handverzorging
Poivre Noir Frais handzeep, Marie-Stella-Maris

Shop hier

De handzeep van Jo Malone brengt dat vleugje extra luxe om jezelf te verwennen. Het fruitige parfum van pompelmoes maakt je instant vrolijk tijdens het handen wassen.

jo malone handzeep
Grapefruit hand wash, Jo Malone

Shop hier

Het Belgische Cîme ontwikkelde hand- en lichaamszeep op basis van zeepnoten uit de Himalaya. Deze Mandarin & Cedar met een mix van essentiële oliën is onze absolute favoriet.

cime handverzorging
Nuts about you hand wash, Cîme

Shop hier