Eco shopping: deze bestselling beautyproducten hebben refill verpakkingen

Geüpdatet op 2 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Eco shopping: deze bestselling beautyproducten hebben refill verpakkingen

Ecologisch en luxueus shoppen? Dat is niet altijd makkelijk, want luxeproducten komen vaak in zeer mooie - maar milieubelastende - verpakkingen. Dat kan ook anders, bewijzen onze favoriete beautyproducten mét refill.

Waarom refill verpakkingen?

Waarschijnlijk heb je al een paar van deze beautygoodies in huis, en koop je telkens weer een nieuw doosje of flesje. Zonde, want met een navulverpakking kan je heel wat afval besparen. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer cosmetica- en verzorgingsmerken ervoor kiezen om hun bestselling producten van een 'refill' te voorzien. Handig voor jou én beter voor het milieu. Bonuspunt: vaak zijn deze navulverpakkingen een stuk goedkoper!

Shopping

Marie-Stella Maris

Dit Nederlandse merk bracht onlangs een refill uit van de bestselling hand- en lichaamszeep in de vier iconische geuren. Daarnaast ondersteunt Marie-Stella Maris met de opbrengst van haar producten waterprojecten wereldwijd. Onze favoriet? De 'Objets d'Amsterdam'-zeep met de geur van groene thee.

marie-stella_maris
'Objets d'Amsterdam' zeep, Marie-Stella Maris, €29

Shop hier

M.A.C Cosmetics

De M.A.C pro palettes bestaan volledig uit refill verpakkingen. Zo kan je bijvoorbeeld oogschaduw apart bijbestellen, net als poeders of zelfs concealer. Eens je dus een palet van het merk in je bezit hebt, kan je de samenstelling steeds veranderen of je favo producten blijven aanvullen.

refill blush mac
Powder Blush, M.A.C Cosmetics, €13,65

Shop hier

Chanel

Net als veel andere parfummerken, biedt ook Chanel een speciale refillformule aan. Speciaal aan dit huis is dat ze zowat alle beroemde geuren verkopen in kleine flesjes per 3, de zogenaamde 'Twist and Spray'. Handig voor onderweg en een pak goedkoper.

chanel refill
Coco Mademoiselle, Chanel, €116

Shop hier

Rituals

Ook Rituals breidt steeds haar navulgamma uit. Naast de bodylotions en dagcrèmes zijn we vooral fan van deze refill flesjes voor je huisparfum. Zo kan je de originele fles met stokjes bewaren en steeds aanvullen.

rituals refill
The Ritual of Hammam geurstokjes refill, Rituals, €22,90

Shop hier

Le Labo

 

Een Le Labo-parfum is een investering, dat is zeker. Krijg je echter geen genoeg van je favoriete cultgeur (Santal 33!), dan kan je in de shops je fles laten opvullen tegen een fikse korting. Dit is een insider tip, dus doe er je voordeel mee!

Bezoek de Le Labo-shop in Antwerpen voor meer info.

Meer eco beauty?