De 10 beauty apps die je moet kennen

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
De 10 beauty apps die je moet kennen

Je smartphone is vanaf nu ook je schoonheidscoach, hier vind je 10 beauty apps die je helpen om er stralend uit te zien.

1/

Clean Beauty

Dit is dé referentie voor wie bezig is met natuurlijke, chemicaliënvrije cosmetica. De applicatie vertelt je na het scannen van een ingrediëntenlijst of er schadelijke stoffen in je favoriete product zitten. De lijst met ingrediënten is steeds up-to-date en bevat extra uitleg per ongewenst stofje.

Lees verder: deze make-up is veilig tijdens je zwangerschap.

2/

Lush Player

lush player beauty

Krijg je maar geen genoeg van Lush-producten en hun concept? Het verzorgingsmerk heeft een eigen kanaal met podcasts en video's waarin 'makers' aan het woord komen of producten extra uitleg krijgen. Download de Lush Player app en mis geen enkele aflevering.

3/

Treatwell

Of je nu op zoek bent naar een goede spraytan of een last-minute kappersafspraak, je vindt het allemaal op de Treatwell-app. Filter op locatie, zodat je meteen de juiste verzorging vind in jouw buurt.

4/

Beauty Bay

beauty bay beauty apps

Een gigantische digitale bibliotheek vol make-up en verzorgingsproducten, dat is Beauty Bay. Je kan alle producten rechtstreeks kopen en blijft bovendien op de hoogte van nieuwe artikelen en speciale acties. Ideaal voor de busy girls die in enkele clicks hun aankopen willen doen.

5/

Beautypedia

Beautypedia, ook wel de Wikipedia van de beautywereld, biedt een platform waar eerlijke reviews centraal staan. Zo weet je of die dure dagcrème echt doet wat 'ie belooft en waar je het product best koopt. Bovendien is er een nieuwe scantool waarmee je producten in enkele seconden terugvindt.

6/

Perfect365

perfect 365 app

Fan van selfies? Perfect 365 helpt de natuur een handje en geeft je foto net dat tikkeltje meer. Wis je donkere kringen, breng wat extra blush aan en straal als een topmodel. Bovendien past deze tool, in tegenstelling tot een overladen beautycase, perfect in je handtas.

7/

Think Dirty

think dirty beauty apps

Net zoals Clean Beauty, scant deze app alle ingrediënten van beauty-, maar ook van huishoudelijke producten. Handig om te gebruiken in de winkel vooraleer je een product koopt. Bovendien biedt Think Dirty een uitgebreid lijstje 'veilige' merken, wat je heel wat opzoekwerk bespaart.

Meer beauty: 10 Mythes over huidverzorging ontkracht.

8/

Homemade Beauty Tips

Dit is een verzameling tips & tricks voor all things beauty. Zo zijn er remedies die je stap voor stap kan volgen om bijvoorbeeld zonnebrand te genezen. De app is geschikt voor alle huidtypes en helpt je met grote en kleine beautyprobleempjes.

9/

Kylie Cosmetics

kylie cosmetics

Fans van Kylie Jenners populaire make-uplijn, dit is een app voor jullie. Niet alleen krijg je een overzicht van de intussen uitgebreide collectie, je ziet ook tientallen reviews en kan als eerste de felbegeerde producten aanschaffen.

10/

Beautylish 

Dit is één van de meest uitgebreide beauty-applicaties. De nieuwste schoonheidstrends worden geïllustreerd met een ruim aanbod aan foto’s, video’s en zelfs tutorials voor kapsels, make-up en nailart. De app is verbonden met een webshop, zodat je onmiddellijk de juiste producten kan bestellen. Daarnaast kan je vragen en ervaringen uitwisselen op het forum. Deze gids naar een onberispelijke look is gratis.