De 10 beauty apps die je moet kennen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
De 10 beauty apps die je moet kennen

unnamed

Je smartphone is vanaf nu ook je schoonheidscoach, hier vind je 10 apps die je helpen om er stralend uit te zien.

1/

Algemeen

3 (gossip girl)

Perfect 365

Fan van selfies? Perfect 365 helpt de natuur een handje en geeft je foto net dat tikkeltje meer. Wis je donkere kringen, breng wat extra blush aan en straal als een topmodel. Bovendien is het, in tegenstelling tot een overladen beautycase, gratis.

Beauté Test 

Een keuze maken uit het overaanbod aan schoonheidsproducten is niet altijd gemakkelijk. Deze app, een overzicht van 35 000 cosmetica en een miljoen reviews van consumenten, kan je daarbij helpen. Handig en gratis.

Les secrets de Lily Free 

Op zoek naar schoonheidsrecepten die goedkoop, efficiënt en veilig zijn voor de huid? Welkom in de wereld van Lily. Deze app beschikt over recepten voor haarverzorging, gezicht en lichaam. Ze bestaan allemaal op basis van ingrediënten uit de keukenkast. Ontdek hoe je uien kan snijden zonder te huilen en hoe je een scrub maakt met koffie en cacao. Deze app is ook gratis.

Colour me beautiful 

Met deze app weet je eindelijk welke kleur echt bij je past, afgestemd op je huidskleur en haar. Een handige gids bij het samenstellen van je outfits. Een persoonlijke kleurconsulent voor slechts €0,99.

2/

Make-up

2

Make Up Genius

Ben je ook niet te vinden voor de testers in make-up winkels? Hiervoor heeft l’Oreal Paris een oplossing. Deze applicatie is een simulator waarmee je vrijwel alle producten van het merk kan uitproberen. Revolutionair en gratis.

Color Mirror

Wil je er ook zo adembenemend uitzien als de muzes van Yves Saint Laurent? Met Color Mirror kan je de make-up producten van dit merk testen en leer je de kneepjes van het vak. De app is bovendien volledig gratis.

Beautylish 

Dit is één van de meest uitgebreide beauty-applicaties. De nieuwste schoonheidstrends worden geïllustreerd met een ruim aanbod aan foto’s en video’s en zelfs tutorials voor kapsels, make-up en nail art. De app is verbonden met een webshop, zodat je onmiddellijk de juiste producten kan bestellen. Daarnaast kan je vragen en ervaringen uitwisselen op het forum. Deze gids naar een onberispelijke look is gratis.

3/
Haarstyling

4

Hairstyle Makeover 

Wil je radicaal van kapsel veranderen? Maak dan eerst een simulatie via deze app. Neem een foto van jezelf en probeer de verschillende kapsels uit de catalogus. Zelfs als je niet helemaal tevreden bent, beleef je er ongetwijfeld veel plezier aan. Dit alles volledig gratis.

Coloriste Genius 

De juiste tint vinden voor je haar is nooit gemakkelijk. Daarom heeft l’Oreal Paris een app ontwikkeld waar al hun kleuren ter beschikking staan. Upload een foto en l’Oreal geeft je advies op basis van de kleur die je wil. Vervolgens kan je de kleuren testen. Handig en gratis.

4/
Nagelstyling

OPI

Ben je een fervente fan van dit merk of wil je het graag ontdekken? Met deze applicatie kan je elke kleur uittesten en vind je winkels in de buurt waar je ze kan kopen. Een kleurrijke app, en dat volledig gratis.