Sterk merk: Absolution cosmetics

Gepubliceerd op 30 oktober 2018 door ELLE België
Sterk merk: Absolution cosmetics

Wij ontmoetten Isabelle Carron, founder en CEO van Absolution, in Brussel en ontdekken het verhaal achter haar merk.

De Franse Isabelle Carron vond dat het aanbod skincare dat op de markt was, bezieling miste. Daarom richtte ze in 2009 haar eigen merk Absolution op, een gamma biocosmetica met een hart voor het milieu. En dat werkt, want het merk won al verschillende prijzen, zowel voor de producten als voor hun opmerkelijke design.

Het geheim

absolution, skincare, beauty, sterk merk

Het geheim achter de doeltreffendheid van Absolution is de vrijgevigheid van de natuur. Met chemicaliën kunnen we de natuur proberen imiteren, maar deze zijn nooit zo goed als de natuur zelf. De formules van Absolution zijn daarom voor 99,9% plantaardig en zoveel mogelijk van biologische afkomst. Dat is niet alleen ecologisch, maar ook goed voor je huid! Omwille van de bio-compatibiliteit tussen planten en je huid, optimaliseren de producten het natuurlijke ecosysteem van je huid.

1/

Een hart voor het milieu

absolution, skincare, sterk merk, beauty

Isabelle Carron is ervan overtuigd dat het perfect mogelijk is om cosmetica te maken met aandacht voor het milieu, waarom zouden we dat dan niet doen? Haar merk voert op verschillende vlakken een duurzaam beleid.

  • Alle producten van zijn biologisch gecertificeerd.
  • De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit gecertificeerde, organische landbouw.
  • De verpakkingen worden gemaakt van gerecycleerd papier dat rond het product wordt gevouwen. Door het slimme design heeft men geen lijm nodig om deze te sluiten!
  • Voor de bedrukking wordt plantaardige inkt gebruikt.
  • De crèmes komen in een verpakking met een pompsysteem. Hierdoor kan je zelfs het allerlaatste restje product uit je pot halen en wordt er niets verspild.
  • Als er al plastic in de verpakkingen gebruikt wordt - wat soms onvermijdelijk is - is dit recycleerbaar.

2/

Mix & Match

absolution, skincare, sterk merk, beauty

Absolution benadert de huid als een ecosysteem. Daarmee willen ze tegemoet komen aan de wispelturigheid van de huid. Het weer, je kledij, je gemoedstoestand, hormonen, je voeding, stress: het zijn allemaal factoren die inspelen op je huid en deze veranderen. En daarmee veranderen ook haar behoeften. Waarom zouden we dan elke dag dezelfde producten smeren?

absolution, skincare, sterk merk, beauty

Om cosmetica op maat te voorzien, zijn de producten van Absolution gemaakt om te mixen en matchen. Er zijn geen regels, kijk gewoon in de spiegel en luister naar je huid. Kies een crème op basis van je huidconditie en voeg er een aangepaste 'oplossing' aan toe, afhankelijk van het effect dat je beoogt. Hierdoor geef je je huid alleen wat ze op dat moment echt nodig heeft.

De plantaardige samenstelling zorgt voor synergie tussen de verschillende producten. Dat betekent dat er door de chemische combinatie extra voordelige effecten ontstaan die er niet zijn als je de producten over elkaar smeert, enkel wanneer je ze mengt. De ondertitel van het merk is niet voor niks creative apothecary: experimenteren maar!

3/

Shopping

Enkele van onze favorieten op een rijtje.

 

(stagiaire Laura)