5 Belgische webshops voor groene beauty

Geüpdatet op 13 juni 2019 door Laure Vandendaele
5 Belgische webshops voor groene beauty

groenebeauty

Op zoek naar beautyproducten die lief voor je huid én de natuur zijn? Staak je zoektocht maar.  Nu het groene nummer van ELLE België in de winkel ligt, gingen we op zoek naar Belgische webshops waar we ons winkelmandje naar hartenlust kunnen volladen met groene beauty. #ELLEGreenTeam

Klik op de foto en ontdek hoe jij een beautypakket twv 200 euro in de wacht kan slepen.

instagramwedstrijdmei

1/
1.    Plume Skincare
Deze webshop wijdt zich uitsluitend aan natuurlijke en ecologische huidverzorging en biedt exclusieve, ecologische huidverzorgingsproducten aan van de hoogste kwaliteit geschikt voor de meest gevoelige huid. PLUME’s eco-bewuste en gewetensvolle aanpak weerspiegelt zich in haar keuze voor biologische cosmetica met actieve, natuurlijke ingrediënten zonder schadelijke, chemische toevoegingen.

Merken: Suki, Aubrey Organics, Bloom and Blossom, ILIA Beauty, John Masters Organics, Tata Harper

ELLE PICK

Schermafbeelding 2015-04-24 om 14.58.07
I Put A Spell On You (Tangerine)-Multistick - € 31,00

Deze biologische multi-stick voedt en kleurt de wangen, lippen en de oogleden.

Bestel hier

www.plumeskincare.be

2/

2.    Bio’ty Lab
Sophie, de vrouw achter Bio’ty Lab, wil gezonde, natuurlijke schoonheidsproducten, vrij van enige risico voor de gezondheid. Met Bio'ty Lab hoopt ze haar klanten een ruim aanbod, zorgvuldig uitgekozen en gezonde producten aan te bieden. Het is dan ook haar missie mensen aan te zetten om na te denken over de inhoud van producten die mensen zomaar op hun gezicht en lichaam smeren.

Merken: RMS Make-up, Absolution, Hévéa, Douces Angevines

ELLE PICK

RMS Make-UP
RMS Make-UP - € 37,00

Bestel hier

www.biotylab.com

3/

3.    CîME
Hoe het leven veranderen kan. Advocates Isabel en Anke besloten in 2012 het roer compleet om te gooien en eindelijk werkt te maken van hun grote droom: een eigen huidverzorgingslijn oprichten. De producten van CîME worden vooral samengesteld met natuurlijke ingrediënten uit de Himalaya. Isabel en Anke werken samen met Nepalese partnerorganisaties voor de biologische teelt van kruiden die in de CÎME producten worden gebruikt, zoals palmarosa, kamille en edelweiss. CîME gebruikt een maximum aan natuurlijke en gecertificeerd biologische ingrediënten in hun formules om huid er zo stralend en gezond mogelijk te doen uitzien. Ingrediënten zoals parabenen, phenoxyethanol, synthetische parfums, propylene glycol en siliconen zijn uit den boze.  Hun motto: Let’s be honestly beautiful!

ELLE PICK

l'Huile by CîME - € 22,90
l'Huile by CîME - € 22,90

Bestel hier

www.cime-skincare.com

4/

4.    Beauty Queen
De Gentse city spa en webshop Beauty Queen heeft het gamma sinds kort uitgebreid met het Australische bio-organische merk Grown Alchemist. Het label behoort tot de nieuwe generatie huidproducten die zijn samengesteld met de meest geavanceerde formules uit de natuurlijke schoonheidswereld. Hun gamma bestaat zowel uit verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam, alles wat je nodig hebt voor dagelijkse verzorging zonder toegevoegde synthetische werkstoffen en conserveringsmiddelen.

ELLE PICK:

Deep Cleansing Facial Masque - € 39,95
Deep Cleansing Facial Masque - € 39,95

Bestel hier

www.beautyqueen.com

5/

5.    IU
Ook in het online gamma van apotheek IU zitten heel wat producten met een groen tintje. Zo haal je via de webshop in een paar muisklikken de huidverzorgingsproducten van het Belgische biolabel JUB in huis. Meer weten over dit 100% Belgische label dat onlangs een ELLE Beauty Award in ontvangst mocht nemen? Klik dan hier!

Merken: JYB, Pranarôm, Bach bio, Biolys

ELLE PICK

Like a virgin exfoliërende masker - € 22,50
Like a virgin exfoliërende masker - € 22,50

Bestel hier

www.iu.be