Dit zijn de meest gemaakt skincare fouten

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Dit zijn de meest gemaakt skincare fouten

In Azië maakt het vast deel uit van de schoonheidsroutine, maar hier in het Westen besteden we nog te weinig aandacht aan het grondig reinigen van ons gezicht. Toch is een dagelijkse gezichtsreiniging onmisbaar voor een gezonde huid en een heldere teint.

De 3 meest gemaakte fouten

skincare meest gemaakte fouten

  1. Micellair water gebruiken als reiniging. Eigenlijk is een micellair water bedoeld om je te ontschminken, niet om je huid te reinigen. Het water zit vol oppervlakkige stoffen die je huid op lange termijn gevoelig maken. Spoel dus na en gebruik nadien een reinigend product.
  2. Te hard schrobben. Het doel van een gezichtsreiniging is je huid beschermen, niet irriteren. Het product moet zijn werk doen, niet jij. Je hoeft dus niet overijverig aan de slag te gaan. Behandel je huid met zachtheid en geduld, zodat je geen kleine wondjes maakt. Een product heeft een paar seconden nodig om op de juiste manier in te werken.
  3. Onaangepaste producten gebruiken. Luister en kijk goed naar je huid: trekken, jeuken, gloeien, rood worden...het zijn allemaal signalen dat er iets mis is. Sommige huidtypes kunnen tweemaal daags gereinigd worden, andere niet.

1/

Het ideale schoonheidsritueel

skincare het ideale schoonheidsritueel

  1. Ontschmink en reinig je gezicht 's morgen en/of 's avonds: een cruciale stap op elke avond een frisse huid te hebben. Vooral omdat het stimuleren van de huid door ze masserend schoon te maken de aanmaak van elastine en collageen versnelt. Een must om de strijd aan te gaan tegen de eerste ouderdomstekenen.
  2. Breng lotion aan na het spoelen: zo bereid je je huid voor op de verzorging die nog volgt. Vermijd verspilling (en irritatie door te veel te wrijven) door het product met je vingers aan te brengen, in plaats van met vervuilende wattenschijfjes. Wanneer je huid wat vochtig is, zal die het product beter absorberen.
  3. Het serum: corrigeer intensief het belangrijkste zwakke punt van je huid, aan de hand van een serum met verstevigend effect, met kalmerende werking, dat imperfecties tegengaat...
  4. Hydrateer de huid, een essentiële stap: alle huidtypes hebben nood aan hydratatie. Kies het product met de ideale textuur voor jou.