De beautysecrets van Isabelle Ulenaers van ‘Self’

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Claire
De beautysecrets van Isabelle Ulenaers van ‘Self’

Wat denkt, drijft en smeert een make-up- en beautyprofessional? We vragen hen de lipstick van het lijf. Deze keer duiken we in de beautycase van Isabelle Ulenaers (35), die vorig jaar het natuurlijke verzorgingsmerk SELF opstartte.

Wanneer is jouw passie voor make-up en beauty ontstaan?

“Mijn echte passie is ontstaan met de opstart van SELF. Daarvoor was ik vooral een ‘gewone’ gebruiker: een beetje make-up, af en toe smeerde ik wat dagcrème. Ik reinigde mijn huid zelfs niet altijd! I know, shame on me… Maar nadat ik geconfronteerd werd met de gevoelige huid van mijn dochter, ben ik me beginnen te verdiepen in de beautywereld. Ik vind het nu ontzettend leuk om te ontdekken welke ingrediënten als superfood werken voor de huid en om af en toe eens een DIY-maskertje te maken.”

Wat was jouw allereerste make-up- of beautyproduct?

“Mascara. Ik was ongeveer zestien toen mijn mama me leerde hoe ik die moest aanbrengen.”

Je hebt sinds kort je eigen merk, SELF. Wat zijn jouw favorietjes?

“Ik kan niet meer zonder ál mijn producten! Maar ik ben het meest verrast door de gezichtsscrub. Vroeger gebruikte ik die zelden, nu behoort het tot mijn vaste beautyritueel. Verder vind ik ook de body butter heerlijk en de lichaamsscrub voor onder de douche.”

Wat is jouw go-to make-uplook? En zonder welk make-upproduct op zou jij je naakt voelen?

“Ik zou niet kunnen zonder mascara, ik gebruik al jaren die van Jane Iredale, en blush van Cent Pur Cent, een make-upmerk dat ik sinds kort heb ontdekt. Zonder voel ik me alsof ik net uit bed kom rollen.”

 

Longest Lash Mascara van Jane Iredale, 33€, en het losse blushpoeder van Cent pur Cent, 29,99€.

Wat is de beste beautytip die je ooit kreeg?

“Mijn mama zei altijd: ‘Je moet niet te veel producten gebruiken, want dan maak je je huid moe.’ Dat heb ik altijd onthouden en het is ook de filosofie achter SELF: je hoeft geen zes verschillende producten op je huid te smeren. Gewoon je gezicht goed reinigen met een gezond product en je huid voldoende voeding geven.”

 

1/

 

Hoe ziet jouw beautyroutine er ‘s ochtends en ‘s avonds uit?

“Ik reinig mijn huid nu wél elke avond met de SELF Boost of Softness. Vervolgens gebruik ik een Konjac-spons voor een milde scrub, die ik een paar keer per week vervang door de Facial Scrub Boost of Oxygen. Nog een voedende nachtcrème en klaar!
‘s Morgens start ik de dag met een groot glas water met citroen en - écht waar - het resultaat is wonderlijk! Vervolgens gebruik ik de facial lotion om mijn gezicht te reinigen, een dagcrème, wat make-up en klaar!”

Waar ga jij het liefst beautyshoppen?

“Ik vind het wel leuk om in winkeltjes te snuisteren, alles eens te proberen én goed advies te krijgen. Ik spring daarvoor soms binnen bij Fin du Jour of Freshlab.”

 

 

Een ontspannen iemand ziet er meestal ook mooi uit: op welke manier kom jij tot rust?

“Ik hou van warmte, dus geef mij een lekker warm bad en ik ben helemaal blij! Eens lekker naar de sauna gaan doet ook wonderen, ik trek graag naar Aquarein in Grobbendonk.”

Wat zijn jouw favoriete go-to adresjes?

“Ik hou vooral van lekker eten! Als we aan zee zijn, gaan we altijd naar De Kruier. Gio’s & Tavoli is een leuk nieuw foodsharing concept in Geel. Ik heb niet zo veel vaste adresjes, ik probeer graag nieuwe dingen uit. Zolang het eten maar lekker is en de wijn ook!”

Wat is jouw feel good song?

“‘Hideaway’ van Kiesza!”