Getest: werken deze 5 Tiktok beauty hacks echt?

Geüpdatet op 27 september 2020 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Getest: werken deze 5 Tiktok beauty hacks echt?

Op TikTok ontbreekt het de beauty lovers niet aan fantasie. Bewijs zijn deze vijf zeer ingenieuze ‘beauty hacks’ die we op het sociale netwerk hebben gespot. Zijn het beauty trucjes die echt werken of is het resultaat één grote fail? Wij testen we voor je uit

In het TikTok universum vind je honderden schoonheidstips – ‘beauty hacks’ in het jargon van de app – die worden verspreid in de vorm van korte video’s of tutorials die met een beetje geluk viral gaan. Vaak zijn het compleet maffe en soms briljante trucs, maar wat zijn ze écht waard?

Krullende lokken met kousen

Het principe? Je haar krullen zonder hitte met behulp van lange kousen.

Verdeel je vochtige haar in vier partijen. Zet bovenaan telkens een kous vast met behulp van een haarclip. Wikkel elke haarlok om de kous. Kies zelf of je voor een beachwave-effect gaat of liever duidelijk gedefinieerde krullen wilt: hoe meer tussenruimte je laat, hoe minder strak uitgesproken golven. Verwijder de clip, maak onderaan vast met een elastiek en doe hetzelfde met de andere lokken. Wacht enkele uurtjes af of slaap er een nachtje mee.

@justinemarjannever would have thought this would give me supermodel hair!!! 💁🏻‍♀️ ##sockcurls ##heatlesswaves ##heatlesscurls ##tiktokhairstylist ##keepingbusy♬ Heartless - The Weeknd

Wat vinden wij? Het werkt echt! ‘s Ochtends ontdekken we mooie golven in ons haar, en dat zonder hitte. Sommigen doen het op droog haar, maar wij raden je echt aan om je haar eerst vochtig te maken voor een beter resultaat.

Valse sproetjes

Het principe? Eerste optie: de Nesquick-techniek.

Meng een beetje cacaopoeder met water. Doop vervolgens een tandenborstel in het mengsel en breng het aan op de gewenste zones van je gezicht.

@berenice.a_sJe vous montre le résultat à la fin 🍫 Vous en pensez quoi? ##viral ##freckles ##astuce ##foryou ##pourtoi♬ son original - iam_alexxxxx

Wat vinden wij? Fail! Ten eerste vinden we het niet echt een aangenaam idee om de hele dag naar warme chocolademelk te ruiken, en ten tweede blijft dit niet echt superlang zitten. Voeg daar nog enkele parels zweet aan toe en het resultaat kan al snel uitmonden in een nachtmerrie.

Het principe? Tweede optie: de zelfbruintechniek.

Pak een fles zelfbruiner, een kwast (liefst waaiervormig) en een Beautyblender. Neem met de kwast een kleine hoeveelheid van het product en dep zachtjes op de plekken waar je een sproetjeseffect wilt creëren. Gebruik vervolgens een make-upsponsje van het type Beautyblender om de vlekjes te blenden.

@abbyrartistryi tried fake tan freckles this time - what do u guys think?!♬ are you bored yet - vintagetune

Wat vinden wij? Het werkt echt! We vinden het al meteen een fijner idee om geen voedsel op ons gezicht te hoeven smeren. Zolang je de juiste kwast kiest en een beetje handig te werk gaat, krijg je een natuurlijk effect dat voor de gelegenheid de illusie kan creëren. De sproeten blijven een paar dagen zitten en vervagen geleidelijk. Er is ook nog een optie met fixerende spray en bronzing poeder voor wie eerst wil oefenen om daarna de volgende stap te proberen.

Zeep voor perfecte wenkbrauwen

Het principe? Je wenkbrauwen fixeren met zeep.

Ga in je badkamer op zoek naar een blok transparante (en liefst ook geurloze) zeep. Maak het stuk zeep nat en schraap er met een klein wenkbrauwborsteltje wat zeep af tot je een soort pasta krijgt. Breng het mengsel aan op je wenkbrauwen, borstel ze naar omhoog en fixeer ze tot slot in de gewenste vorm.

@millieleerTrying soap brows for the first time 🤔🤍 ##foryoupage ##fyp ##viral ##makeup ##brows♬ original sound - sunrae_music

Wat vinden wij? Het werkt echt! Als je de juiste zeep kiest, is het resultaat verbluffend en zullen je wenkbrauwen geen millimeter wijken. Dit is ook een uitstekend alternatief als bijvoorbeeld je flesje wenkbrauwgel leeg is. Hoe je deze truc, die ook al door make-upartiesten wordt toegepast, perfect onder de knie krijgt? Lees snel ons artikel The Bathroom Soap: zo teken je de perfecte wenkbrauw.

Een browlift zonder chirurgie

Het principe? Een gelifte blik puur en alleen dankzij je kapsel.

Kies twee dunne haarlokken vooraan langs je gezicht, vlak bij de slapen, en bind ze aan de achterkant van je hoofd samen met een elastiek. Schik er je haar vervolgens weer overheen om het elastiek te verbergen.

@hayleybuixHow to fake a browlift a la Bella Hadid :)) ##beautyhack ##fyp ##foryou ##lifehack♬ Eyes. Lips. Face. (e.l.f.) - iLL Wayno & Holla FyeSixWun

Wat vinden wij? Fail! Ja, in eerste instantie lijkt je blik een klein beetje gelift, maar het effect is echt minimaal en verdwijnt al snel. Bovendien hebben we geen zin om de hele dag onnodig met hoofdpijn rond te lopen.

Je make-uproutine omkeren

Het principe? Draai alle stappen in je make-uproutine om voor een perfect gave teint.

Begin met het hydrateren van je huid, breng daarna transparant poeder aan over het hele gezicht en een paar spritzen fixeerspray. Ga verder met een primer en eindig met foundation.

@gabbyhuaI FORGOT CONCEALER. ##foundation ##fyp ##makeup♬ original sound - ridaaaamat


Wat vinden wij? Of het werkt? Ja en nee! Deze truc, die al heel lang bekend is bij YouTubers en make-upartiesten, geeft een matte teint en helpt om make-up te fixeren. Maar let op: het eindresultaat varieert afhankelijk van welke producten je gebruikt en je huidtype. Deze beauty hack kan namelijk wel werken voor een vette huid die aan het eind van de dag dreigt te glimmen, maar is een minder goed idee als je een droge huid hebt.