GETEST: do-it-yourself tijdelijke wenkbrauwtattoo

Geüpdatet op 11 juli 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: do-it-yourself tijdelijke wenkbrauwtattoo

Wat je zelf doet, doe je beter, zo wil de leuze. Maar geldt dat ook in de wondere beautywereld? Elke maand test onze beautyredactrice een DIY-behandeling in de veiligheid van haar eigen beautyroom.

Wat?

Deze tijdelijke wenkbrauwtattoo van Kruidvat belooft mooi gekleurde wenkbrauwen gedurende 3 tot 5 dagen.

Hoe? 

In een perfecte wereld ging ik iedere maand naar mijn favoriete browbar om er mijn wenkbrauwen te laten ‘threaden’ (met draadjes in vorm brengen) en kleuren. Helaas is een afspraak in deze hotspot bemachtigen even moeilijk als een marathon lopen op wilskracht. En dus behelp ik me met een pincet en kam ik ’s ochtends mijn wenkbrauwen door met een gekleurde wenkbrauwgel. Tijd of zin voor zorgvuldige inkleurwerken met een potlood of een poeder heb ik ’s ochtends niet. Mijn gezicht is nochtans gebaat bij mooi in vorm gebrachte wenkbrauwen. Ik zie er meteen verzorgd en fris uit, waardoor ik uiteindelijk minder make-up moet gebruiken.

In mijn ‘to test’-lade bots ik op de Brow Tattoo van Kruidvat. Dat is een gel die je op je wenkbrauwen smeert en een tijdje later, wanneer het goedje gestold is, van je wenkbrauwen pelt. Dit type beautyproduct kwam enkele jaren geleden overgewaaid vanuit Zuid-Korea en is nu voor een zachte prijs verkrijgbaar bij Kruidvat.

tijdelijke wenkbrauwtattoo

Omdat ik van donkere wenkbrauwen hou, kleur ik mijn wenkbrauwen met de donkerste tint (Dark Brown), waarna ik 20 minuten wacht tot de kleurgel droog is. Hier geldt: hoe langer je wacht, hoe intenser het resultaat. Na een klein half uurtje pel ik de gedroogde gel van mijn wenkbrauwen en dat gaat verrassend vlot. Achterblijvende restjes kam ik weg met een wenkbrauwborsteltje.

Verdict?

De kleur is een tikkeltje te warm (rood) naar mijn smaak, maar mijn wenkbrauwen zijn egaal gekleurd en vragen de komende dagen geen extra aandacht - en daar ging ik voor.

Brow Tattoo, 5,99 €, Kruidvat.