3 redenen om te kiezen voor threading

Geüpdatet op 3 april 2019 door Malvine Sevrin en ELLE België
3 redenen om te kiezen voor threading

Droom je van de perfecte wenkbrauwen? Threading, een eeuwenoude epilatiemethode uit Azië, krijgt steeds meer aanhangers. Wij zetten alle voordelen op een rijtje. Zeg je pincet en wax maar vaarwel.

Threading wordt al duizenden jaren uitgevoerd in India en Midden-Oosten en is de oudste ontharingsmethode ter wereld. De schoonheidsspecialiste gebruikt enkel draad om ongewenst haar te verwijderen. Let op, dit vraagt behoorlijk wat oefening.

1/
1/ Droomwenkbrauwen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thread Eyebrows (@threadeyebrows) op

Als je droomt van perfect gelijnde wenkbrauwen zonder hulp van microblading, is threading iets voor jou. Het is dé techniek om wenkbrauwen met de grootste precisie te tekenen. De aanpak combineert het beste van beide werelden: de zorgvuldigheid van een pincet en de doeltreffendheid van wax. Met deze methode is het mogelijk om elk individueel haartje of meerdere haartjes tegelijkertijd te verwijderen. Het resultaat is duidelijk en nauwkeurig.

2/
2/ Veiliger voor de huid

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thread Eyebrows (@threadeyebrows) op

Met threading loop je geen risico op irritatie, aangezien er geen chemicaliën of warmte aan te pas komt. Bovendien is de methode geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige. Threading is de meest natuurlijke en veilige manier om mooie wenkbrauwen te creëren en gezonder voor de huid dan wax. Ook ingegroeide haartjes zijn verleden tijd.

3/
3/ Een resultaat dat lang aanhoudt

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thread Eyebrows (@threadeyebrows) op

Hoe snel je haartjes teruggroeien hangt af van persoon tot persoon, maar met dit soort epilatie zit je zo'n 4 tot 6 weken goed. Bovendien groeien je wenkbrauwharen minder dik terug.

Goed om te weten: 

  • Maak altijd een afspraak met een professional.
  • Een sessie kost gemiddeld 5 tot 15 euro en duurt maximaal 15 minuten.
  • Hoewel dit persoonsgebonden is, blijft de pijn best draaglijk.

Zijn je wenkbrauwen al perfect, maar werkt je huid tegen? Gebruik dan eens een chocolademousse masker. Resultaat beloofd!

(vertaling stagiaire Morrigan Penninck)