Tutorial: hoe creëer je de perfecte wenkbrauwen?

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Tutorial: hoe creëer je de perfecte wenkbrauwen?

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar je wenkbrauwen kunnen heel verleidelijk zijn. Mooi opgemaakte wenkbrauwen transformeren je blik en maken hem intenser.

Veel hoef je niet te doen: breng ze mooi in vorm – epileer ze vooral niet te veel (in de lengte, noch in de breedte)! – en zet ze lichtjes aan.

Hier zijn alvast enkele tips van Suana Brahimllari, nationale make-up artist van beautymerk Lancôme.

Voor deze tutorial gebruikte Suana een wenkbrauwpotlood. Met de twee uiteinden (een romig potlood en een borsteltje) breng je het product supereenvoudig en heel precies aan. Geknipt voor beginners dus! Het resultaat is een natuurlijke make-up die het verschil maakt. Doe de test: het voor/na-effect zegt alles.

lancome wenkbrauwen
Brow Shaping Powdery Pencil, Lancôme, €26,50

Shop hier

STAP VOOR STAP

Good to know: in het algemeen passen dikke wenkbrauwen bij elke gezichtsvorm. Goed gevulde wenkbrauwen doen jeugdig aan. Wenkbrauwen hebben immers van nature de neiging wat uit te dunnen met de leeftijd.

Teken eerst voorzichtig de vorm van de wenkbrauwen met het potlooduiteinde. Trek korte, regelmatige lijntjes om de wenkbrauwen gelijkmatig te kleuren en te vullen. Voor een intenser, gegradeerd effect kan je de ronding van de wenkbrauw wat meer aanzetten.

2° Borstel de wenkbrauwen omhoog voor een wat 'wildere' look.


Vlak het product zachtjes uit met het kwastje om de kleur te harmoniseren en eventuele grenslijnen weg te werken (de potloodlijntjes mogen niet meer zichtbaar zijn).


4° Tip van de professional: breng wat highlighter in poedervorm aan om de blik open te trekken en intenser te maken. Kies een lichte oogschaduw (beige of rozig) met een beetje parelmoerglans om het licht op te vangen. Voor deze tutorial maakte de make-up artist gebruik van Hypnose Palette Doll Eyes (aan te kopen via deze link naar de webshop van Planet Parfum).

Hypnôse Palette, €60,70

Shop hier

 

Breng nog wat textuur aan met een penseel net boven en onder de wenkbrauw. Wow-effect gegarandeerd!

RESULTAAT

tuto

Make-up artist: Suana Brahimllari

ModelFrance Maydenn - Made by F 

Foto’sFrédéric Sablon