The Bathroom Soap: zo teken je de perfecte wenkbrauw

Geüpdatet op 1 augustus 2017 door Isabelle
The Bathroom Soap: zo teken je de perfecte wenkbrauw

Heel wat vrouwen durven hun wenkbrauwen niet op te maken omdat ze vrezen voor een onnatuurlijk effect. Myriam Ayari van House of Brows toont je hoe je discreet een mooi gedefinieerde boog creëert. 

Pijnlijke voor-en-na foto's liegen er niet om: je wenkbrauwen zijn bepalend voor je hele look en je hebt er dus alle baat bij ze zo optimaal mogelijk te maken. Dat doe je op twee manieren. Ten eerste door ze in de juiste vorm te (laten) epileren -ontdek hier onze gouden epilatietips- en vervolgens door ze volgens de regels van de kunst op te maken.

Gebruik je daarvoor best poeder, een potlood of wenkbrauwgel? Teken je best haartjes of ga je met strakke strepen te werk? Tot waar mag je de lijn trekken? Myriam toont je stap voor stap hoe het moet:

Te onthouden:

  • Begin altijd door je wenkbrauwen naar boven te kammen! Dit om echt goed de vorm en aflijning te kunnen zien voor je aan de slag gaat. Doe je dit niet, dan riskeer je “naast” je wenkbrauw te werken en dat is uiteraard af te raden. Het is ook goed om tijdens het opmaken regelmatig je wenkbrauw door te kammen om je make-up goed te verdelen.
  • Poeder of potlood? Een poeder zal altijd zachter en dus natuurlijker ogen. Afhankelijk van het gewenste effect maak je dus je keuze. Myriam raadt ook aan een heel lichte druk op je penseel of potlood te zetten, dit opnieuw voor een zachter effect.
  • Wat de kleur betreft, kies je dezelfde tint als je wenkbrauwen als je discreet wil werken. Wie eerder een statement look nastreeft, kan één of twee tinten donkerder gaan.
  • Teken eerst zachtjes de omlijning van je wenkbrauw. Begin daarmee altijd aan de buitenkant van je wenkbrauw! Hoe meer je richting de aanzet werkt, hoe minder product je gebruikt.
  • Vervolgens mag je opvullen: begin opnieuw aan het staartje en werk richting de aanzet. Vul dit voorste gedeelte vooral niet teveel op, want dat zorgt voor een strenge blik: zachtjes werken aan de voorkant dus.
  • Uiteindelijk mag je de omlijning opnieuw wat strakker maken. Aan de onderkant mag dit over de volledige lengte van je wenkbrauw, aan de bovenkant doe je dit vanaf het staartje tot aan het boogje middenin je wenkbrauw -behalve als je een statement look wil natuurlijk.
  • Werk af met wat wenkbrauw gel om alles te fixeren.
  • Mag het resultaat nog wat strakker? Gebruik een highlighter of concealer in een tint lichter dan je huidskleur. Teken een lijntje net onder (en eventueel ook boven) je wenkbrauwen, wat ze een optisch strakkere look gaat geven.
  • Dit waren de stapjes voor een natuurlijk resultaat. Wil je toch een statement look à la Kylie Jenner en andere online beauty goeroes? Werk dan wél meer richting de aanzet van je wenkbrauw, gebruik een potlood en breng meer druk aan.

Weet je niet welke make-up je hiervoor in huis moet halen? Myriams tips:

1/

Wij gebruikten voor onze tutorial alvast deze producten:

Voor de natuurlijke look: Anastacia Beverly Hills poeder + kwast, concealer en doorzichtige wenkbrauwgel.
Voor de statement look: Anastacia Beverly Hills potlood, concealer en getinte wenkbrauwgel.