The Bathroom Soap: dit moet je weten voor je je wenkbrauwen epileert

Geüpdatet op 24 juli 2017 door Isabelle
The Bathroom Soap: dit moet je weten voor je je wenkbrauwen epileert

Geef eerlijk toe: weet jij precies wààr je moet stoppen wanneer je je wenkbrauwen epileert? Wij ook niet... maar Myriam Ayari van House of Brows helpt ons op weg! Haar verrassend eenvoudige tips voor killer brows ontdek je hier. 

Voor wie House of Brows nog niet kende: het allereerste volwaardige wenkbrauwsalon in België beroept zich op de aloude threading techniek. Geen wax, geen pincetten (behalve voor kleine retouches), maar wel een simpele katoendraad om je wenkbrauwen mooi in vorm te brengen. De methode wordt in het Midden-Oosten, trendsetter op het vlak van gelaatsverzorging, al jaren gebruikt en in China epileren vrouwen er zelfs hun volledige lichaam mee! Het verschil met wax is dat je veel gerichter en "strakker" kan werken. Ga wel niet onbezonnen te werk, maar respecteer deze basisregels:

We zetten de belangrijkste tips van Myriam nog even op een rijtje:

  • Hoe ontdek je tot waar je mag epileren? Neem een fijn potlood en plaats het halfweg je neus (tussen de aanzet van je neusvleugel en je neusbrug), laat het langs je buitenste ooghoek lopen en bepaal zo waar je wenkbrauw mag eindigen. Als je hier teveel epileert, zal de vorm weinig natuurlijk ogen en raakt de harmonie van je hele gezicht in de war.
  • Waar moet je het boogje in je wenkbrauw epileren? Plaats je potlood aan de aanzet van je neusvleugel en laat het recht over je pupil naar boven wijzen. Het raakpunt met je wenkbrauw vormt de perfecte plaats voor een hoog "boogje" dat je een meer open blik zal opleveren.
  • Kam àltijd je wenkbrauwen naar boven vòòr het epileren. Hierdoor komt hun natuurlijke vorm tot zijn recht en kan je foutloos werken

Een kleine waarschuwing wel:

1/

  • Je kan de vorm van je wenkbrauw veranderen door slimme epilatie. Dit vergt echter bepaalde technieken die amateurs niet onder de knie hebben. Ga daarom de eerste keer bij een expert aankloppen. Hij/zij zal correcte vorm epileren (én zorgen dat die aan beide kanten gelijk is!), waarna jij zelf kan retoucheren en bijwerken. Vergelijk het met een goede kapper die een coupe in je haren knipt versus jij die thuis zelf in het wilde weg te werk gaat...
  • Houd niet teveel rekening met algemene "regels" wat je gezichtsvorm betreft. Het is niet omdat je een rond gezicht hebt, dat je wenkbrauwen niet rond mogen zijn -dat hangt af van persoon tot persoon. Sommige mensen willen een naturel effect, anderen een statement wenkbrauw en nog anderen proberen specifieke delen van hun gelaat te camoufleren of juist extra te laten uitkomen. Smaken verschillen nu eenmaal! Bespreek met je visagist welk effect je wil bekomen.
  • Onthoud wel dat een volle wenkbrauw een jeugdige uitstraling geeft, waar een fijn streepje een strengere look oplevert.

Hiervan moet je àltijd afblijven:

2/

  • Het is geen drama als je de binnenkant van je wenkbrauwen teveel epileert, maar de buitenkant is een ander verhaal: als je daar overdrijft, krijg je met een zware, gesloten blik te maken en dat wil je uiteraard vermijden. Gouden regel dus: blijf van de bovenkant van je wenkbrauwen af!
  • Ook goed om te weten: door te epileren worden je huidporiën opengezet, waardoor vuildeeltjes er gemakkelijk in kunnen kruipen en zich opstapelen. Resultaat: vervelende uitslag boven, onder en tussen je vers geëpileerde wenkbrauwen... Zorg er daarom voor dat je met grondig gereinigd gezicht naar de epilatie expert trekt en smeer er achteraf geen make-up, maar wel een verzorgende tonic op.