Deze 5 beauty-vloggers moet je kennen

Geüpdatet op 29 mei 2019 door ELLE België
Deze 5 beauty-vloggers moet je kennen

We kennen natuurlijk allemaal Jeffree Star, maar in zijn video’s leer je nu niet bepaald everyday looks. Als dat is waarnaar je op zoek bent, moet je bij deze 5 beauty-vloggers zijn voor tutorials.

Helaas wordt je niet met make-up skills geboren en de ene is al wat beter met make-up dan de ander... Gelukkig bestaan er tal van tutorials. Beauty-vloggers kunnen namelijk meer dan alleen drama maken (ja, we hebben het over James Charles en Tati Westbrook.). Ze leren je tips & tricks over hoe je het best make-up aanbrengt op je gezicht: van basic make-up tips tot specifieke, extra looks.

Het aanbod op Youtube is echter zo groot, dat je soms niet weet waar te beginnen. Wij zetten enkele getalenteerde beauty-vloggers op een rijtje met looks die je meteen wilt uitproberen.

1/

Ginsmakeup

Deze Canadese beauty-vlogger begon haar Youtube-carrière in 2013. Sindsdien heeft ze al een hele horde aan trouwe abonnees verzameld. Ze werd bekend door haar talent voor special effect make-up.  Tegenwoordig vind je op haar kanaal heel wat leuke tutorials die ideaal zijn voor everyday make-up met een toffe insteek, zoals 'Coffee Cream', 'Drunk Blush', 'Golden Hour', en 'Glass Skin'.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door G (@everydaygins) op

Wie? Gina Shkeda

Aantal abonnees: 710.000

Favoriete video's:  The Boy Beat, 'Fake' Beauty en Girl on the go.

2/

Sacheu

Deze Aziatische beauty begon in 2006 met het uploaden van video's op Youtube. Ze is afkomstig uit Hong Kong en verhuisde later naar de Verenigde Staten. Sarah praat haar tutorials vlot aan elkaar en heeft een leuke persoonlijkheid. Ze maakt originele video's met titels als 'Kim K Sex Tape Makeup Tutorial', 'Britney Spears OOPS I did it again makeup' en 'Catfish Makeup Tutorial'. Sarah's make-up ziet er altijd glowy en on point uit. Ze heeft ook enkele video's waarin ze openlijk praat over haar plastische chirurgie. Haar ex-vriendje is transgender, en ze maakt dan ook regelmatig video's waarin ze over gender, seksualiteit en filosofische onderwerpen praat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@sacheu) op

 

Wie? Sarah Cheung

Aantal abonnees: 450.000

Favoriete video's: Sultry Angel Makeup, Bella Hadid Nose Job Tutorial, Dick Appointment Makeup.

3/

Jackie Aina

Make-up en beauty-guru Jackie Aina is een erkende schoonheidsspecialiste uit Los Angeles met Nigeriaanse roots. Haar Youtube-carrière begon tien jaar geleden en het ziet er niet naar uit dat die snel op zijn einde zal lopen. Ook Jackie post regelmatig video's over thema's als diversiteit. Zo ging haar video 'I Don't See Colour' viraal en onlangs postte ze een tutorial met de titel 'What We ALL Can Learn from Jordyn Woods'. Ze heeft reviews van zowat alle relevante make-up labels: Too Faced, KKW Beauty, Fenty Beauty, Nars, Morphe, Maybelline,...  Voor ze zich op make-up stortte, zat Jackie in het Amerikaanse leger. Pretty badass...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jackie Aina (@jackieaina) op

 

Wie? Jackie Aina

Aantal abonnees: 3.038.000

Favoriete video's: Bad & Boujee on a BudgetIs Luxury Skincare Worth it?

4/

Desi perkins

De Amerikaanse Desi uploadde haar eerste video op Youtube in 2013. Fast forward naar 2019: deze beauty- en lifestylevlogster heeft inmiddels 3,8 miljoen volgers verzameld op Instagram. Haar populairste video (een eyebrow tutorial) heeft 15 miljoen views. Ze doet reviews van producten, op celebrities gebaseerde tutorials, tutorials mét celibrities (Kim Kardashian & Nicole Richie) en bracht een Bomb-Ass Brow-kit uit bij make-uplabel Benefit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door D E S I • P E R K I N S (@desiperkins) op

Wie? Desi Perkins

Aantal abonnees: 3.280.000

Favoriete video's: Desi heeft ontzettend veel goede video's, maar haar 'Makeup Collection and Organization' video is behoorlijk indrukwekkend.

5/

Sammy Robinson

Deze Australische schone heeft heel wat everyday make-up en 'no make-up' make-up tutorials op haar kanaal. Daarnaast post ze ook wekelijks vlogs over haar leven en andere lifestyle-video's. Ze is partner van Clinique en wordt vaak vergeleken met Gigi Hadid door haar looks.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sammy Robinson (@sammmyrobinson) op

Wie? Sammy Robinson

Aantal abonnees: 713.000

Favoriete video's: How to GLOW Minimal Golden Beachy Makeup en haar Gigi Hadid VMA en AMA make-up looks.

(door stagiaire Marie Pauwels)