Colours of beauty: make-up voor de Aziatische huid

Gepubliceerd op 26 november 2018 door Laure Vandendaele
Colours of beauty: make-up voor de Aziatische huid

De heilige graal van de make-upwereld? Een perfect egale huid. Met de tips van de make-upartiesten ga je zo zelf aan de slag.

De allermoeilijkste make-upmissie? Nee, dat is niet het tekenen van een perfect eyelinerboogje. Het is de zoektocht naar de fond de teint die perfect bij je eigen huidskleur aanleunt? Gekukkig heeft beautyconsument tegenwoordig meer opties dan 'light', 'medium' en 'caramel'. Zo tipte Pinterest de term 'inclusiviteit' als een van de grootste beautytrends van het jaar: in 2017 werden er maar liefst 378% meer plaatjes over 'complexion matching' op virtuele moodboards gepind. Rihanna's make-uplijn Fenty Beauty zette de nieuwe standaard door en lanceerde wel veertig verschillende foundationkleuren, van bijna sneeuwwit tot donkerbruin. Diverse merken breiden hun gamma uit om een breder publiek te bedienen. Ook Dior doet mee en lanceerde zijn nieuwe Face & Body-foundation in veertig tinten met zes verschillende ondertonen. Zo'n uitgebreide menukaart vergroot de kans om je perfecte kleurmatch te vinden, maar de keuzestress groeit recht evenredig mee. Laat je in dat geval bijstaan door ervaren winkelpersoneel (dat kan soms even zoeken zijn) of een make-upartiest.

Ines Borgonjon - global senior make-up artist voor M.A.C Cosmetics:

Do

"Omdat ouderdomsvlekken beter zichtbaar zijn op de vaak bleke Aziatische huid is het zaak om de huid zo goed mogelijk tegen de zon en omgevingsfactoren te beschermen. Het Lightful C-gamma werd speciaal ontwikkeld voor de Aziatische markt, maar is ook in Europa populair. De formules met natuurlijke ingrediënten en oplichtende deeltjes geven de huid een lumineuze uitstraling, beschermen tegen vervuiling en verzorgen ook op lange termijn."

Don’t

"Blijf uit de buurt van foundations met een roze ondertoon, die zorgen voor een grauw of te oranje effect op de huid."

Goed om te weten

"Aziatische vrouwen (en mannen) hebben minder haargroei en daardoor fijnere wenkbrauwen. De nieuwe Shape + Shade Brow Tint heeft een superfijne tip waarmee je haartjes kan bijtekenen zonder dat het resultaat gekunsteld oogt."

Must have product

Een bronzer is het perfecte product om minder uitgesproken gezichtskenmerken op een natuurlijke manier te contouren, waardoor je meer diepte in het gelaat creëert.