Dit zijn de meest inclusieve foundations op de markt

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele en Lore Ginneberge
Dit zijn de meest inclusieve foundations op de markt

Anno 2020 verwacht de beautyconsument wel wat meer opties dan 'light', 'medium' en 'dark.'

Parfumerieën zijn er de afgelopen jaren nog iets kleurrijker op geworden en dan vooral op die plekjes waar de consument vroeger slecht een achttal opties vond om de perfecte foundation uit te kiezen. 'Inclusiviteit' en 'diversiteit' wonnen de afgelopen jaren aan terrein en dat is ook merkbaar in de beautywereld. Heel wat beautymerken breidden hun bestaande aanbod aan foundationkleuren uit om een zo breed en divers mogelijk publiek te kunnen bedienen.

Dior

Luxehuis Dior lanceerde haar Face & Body foundation in 40 tinten met 6 verschillende ondertonen. "Dat is erg uitgebreid", zegt Peter Philips, creative & image director bij Dior. "In het verleden waren foundations in 26 tot 34 shades beschikbaar. Helaas waren die niet altijd overal beschikbaar omdat verkooppunten nu eenmaal maar een beperkt aantal plaatsen hebben om de producten uit te stallen en te stockeren. Bovendien koopt elke parfumerie in op basis van hun cliënteel. Dat is de reden waarom er in de winkel soms maar 6, 8 of 10 kleuren beschikbaar zijn. Frustrerend." Om dit probleem te omzeilen, zet het Franse huis voor de lancering van de nieuwe Dior Backstage-collectie dan ook massaal in op e-commerce. "Dior.com is ons grootste verkooppunt, online is er eindeloos veel plaats om onze producten tentoon te stellen, meer dan in eender welke parfumeriecounter."

dior backstage face & body foundation
Dior Backstage Face & Body Foundation, € 42,00

Shop hier

NYX Cosmetics

Het betaalbare NYX Cosmetics staat al sinds haar ontstaan bekend als inclusief beautymerk, want niet alleen zijn de lipsticks beschikbaar in honderden kleurtjes - voor iedere huidskleur wat wils-, ook de foundations kan je verkrijgen in tot wel 45 tinten. Geen idee welke tint jou past? Met de live camera-optie kan je'm virtueel testen.

nyx cosmetics
Can't Stop Won't Stop Foundation van NYX Cosmetics, €17,19

Shop hier

L’Oreal Paris

Beautygigant L'Oreal komt met een gelijkaardige reeks van 45 tinten voor de True Match Foundation. De formule belooft niet alleen een goede dekking, maar verzorgt de huid dankzij de toevoeging van hyaluronzuur. Jouw perfecte kleurtje testen? Daarvoor hoef je niet langer naar de winkel dankzij de online testtool.

l'oreal inclusieve foundation
True Match foundation van L'Oreal Paris, €17,33

Shop hier

Lush

Ook Lush trekt de kaart van diversiteit met deze vaste foundation in 40 verschillende tinten. Net als Dior kiest het merk ervoor om deze enkel online aan te bieden. De medium-dekkende foundation bestaat uit 14 % pigment,  45 % Indonesische kokosolie, Jojoba-olie uit Peru en een beschermende mix van candelilla-, zonnebloem- en Turkse rozenwas. Bovendien is de Slap Stick Foundation zo goed als verpakkingsvrij.  Het eitje is deels in een biologisch afbreekbaar laagje was gedipt waaraan je de foundation kan vast houden. Na gebruik bewaar je de solid foundation in een herbruikbaar doosje van gerecycleerd karton.

lush foundations slap stick
Slap Stick foundation van Lush, € 22,95

Shop hier

Fenty Beauty

Met Fenty Beauty zette Rihanna de nieuwe standaard door maar liefst 50 verschillende foundationkleuren te lanceren. De collectie werd uitgebreid getest en goedgekeurd door zowel vrouwen met een spierwitte als met een enorm donkere huid.

fenty beauty foundation
PRO FILT'R SOFT MATTE LONGWEAR FOUNDATION, €34

Shop hier

Lancôme

Lancôme is vermoedelijk een van die merken die ten prooi valt aan plaatsgebrek in de parfumerie, maar de Teint Idole Ultra Wear bestaat wel degelijk in 40 verschillende kleuren.

Teint Idole Ultra Wear Foundation van Lancôme, € 44

Shop hier

M.A.C Cosmetics

Deze klassieker uit het uitgebreide gamma van M.A.C is verkrijgbaar in maar liefst 42 kleuren. De perfecte tint voor jouw huid vinden is - net als het zoeken van die ene perfecte jeans - geen gemakkelijke opdracht. Laat je daarom goed begeleiden door de ervaren make-upartiesten in de M.A.C stores.

foundations inclusief studio fix foundation mac
Studio Fix Fluid van M.A.C Cosmetics, € 34

Shop hier

Hourglass

Dat Hourglass crimineel goede foundations maakt hoeven we je misschien niet uit te leggen, maar dat deze in een waaier van kleuren beschikbaar zijn is minder bekend. Deze Foundation Stick bijvoorbeeld, enkele jaren geleden bekroond tot 'Beste Foundation' door InStyle, werkt als een concealer en fond de teint in één en komt in 32 tinten.

hourglass inclusieve beautymerken
VANISH Seamless Finish Foundation Stick van Hourglass, €51,50

Shop hier

MAKE UP FOR EVER

Het mag dan wel 'trendy' zijn om zoveel mogelijk foundation shades in je gamma te stoppen, maar dat zal Make Up For Ever-oprichtster Dany Sanz worst wezen. De Française doet niet aan trends en als zij 40 foundations op de markt brengt, is dat omdat ze zo'n aanbod noodzakelijk acht. Toen Rihanna haar 40 Fenty foundations met veel tromgeroffel op de wereld losliet, merkte het Franse merk dan ook fijntjes op dat zij al heel lang over een breed gamma beschikken.

Ultra HD INvisible Cover Foundation van Make Up For Ever, €43,90

Verkrijgbaar bij Planet Parfum

Clinique

Clinique staat bekend om haar feilloze foundations die bovendien in heel wat verschillende kleuren beschikbaar zijn. Extra punten voor de lichte formule met zonnebescherming!

even better glow foundtion clinique
Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF 15 van Clinique, €34,50

Shop hier