Dit zijn de meest inclusieve foundations op de markt

Gepubliceerd op 27 juni 2018 door Laure Vandendaele
Dit zijn de meest inclusieve foundations op de markt

Anno 2018 verwacht de beautyconsument wel wat meer opties dan 'light', 'medium' en 'dark.'

dior backstage face & body foundation
Dior Backstage Face & Body Foundation, € 42,00

Parfumerieën zijn er de afgelopen jaren nog iets kleurrijker op geworden en dan vooral op die plekjes waar de consument vroeger slecht een achttal opties vond om de perfecte foundation uit te kiezen. 'Inclusiviteit' en 'diversiteit' wonnen de afgelopen jaren aan terrein en dat is ook merkbaar in de beautywereld. Heel wat beautymerken breidden hun bestaande aanbod aan foundationkleuren uit om een zo breed en divers mogelijk publiek te kunnen bedienen. Ook Dior doet mee en lanceert de nieuwe Face & Body foundation in 40 tinten met 6 verschillende ondertonen. "Dat is erg uitgebreid", zegt Peter Philips, creative & image director bij Dior. "In het verleden waren foundations in 26 tot 34 shades beschikbaar. Helaas waren die niet altijd overal beschikbaar omdat verkooppunten nu eenmaal maar een beperkt aantal plaatsen hebben om de producten uit te stallen en te stockeren. Bovendien koopt elke parfumerie in op basis van hun cliënteel. Dat is de reden waarom er in de winkel soms maar 6, 8 of 10 kleuren beschikbaar zijn. Frustrerend." Om dit probleem te omzeilen, zet het Franse huis voor de lancering van de nieuwe Dior Backstage-collectie dan ook massaal in op e-commerce. "Dior.com is ons grootste verkooppunt, online is er eindeloos veel plaats om onze producten tentoon te stellen, meer dan in eender welke parfumerie counter."

1/

Lush

lush foundations slap stick
Slap Stick foundation van Lush, € 22,95

Ook Lush trekt de kaart van diversiteit en lanceert later deze week een nieuwe vaste foundation in 40 verschillende tinten. Net als Dior kiest het merk ervoor om de nieuwigheid enkel online (en dit voor een periode van een maand) online aan te bieden. De medium-dekkende foundation bestaat uit 14 % pigment,  45 % Indonesische kokosolie, Jojoba-olie uit Peru en een beschermende mix van candelilla-, zonnebloem- en Turkse rozenwas. Bovendien is de Slap Stick Foundation zo goed als verpakkingsvrij.  Het eitje is deels in een biologisch afbreekbaar laagje was gedipt waaraan je de foundation kan vast houden. Na gebruik bewaar je de solid foundation in een herbruikbaar doosje van gerecycleerd karton.

www.lush.com

2/

Fenty Beauty

fenty beauty foundation

Vorig jaar zetten Rihanna de nieuwe standaard door maar liefst 40 verschillende foundationkleuren te lanceren. De collectie werd uitgebreid getest en goedgekeurd door vrouwen met een spierwitte als met een enorm donkere huid.

www.fentybeauty.com

3/

Lancôme

Teint Idole Ultra Wear Foundation van Lancôme, € 44

Lancôme is vermoedelijk een van die merken die ten prooi valt aan plaatsgebrek in de parfumerie, maar de Teint Idole Ultra Wear bestaat wel degelijk in 40 verschillende kleuren.

4/

M.A.C Cosmetics

foundations inclusief studio fix foundation mac
Stuio Fix Fluid van M.A.C Cosmetics, € 32,50

Deze klassieker uit het uitgebreide gamma van M.A.C is verkrijgbaar in maar liefst 42 kleuren. De perfecte tint voor jouw huid vinden is - net als het zoeken van die ene perfecte jeans - geen gemakkelijke opdracht. Laat je daarom goed begeleiden door de ervaren make-upartiesten in de M.A.C stores.

www.maccosmetics.be

5/

MAKE UP FOR EVER

Ultra HD INvisible Cover Foundation van Make Up For Ever, € 43,90

Het mag dan wel 'trendy' zijn om zoveel mogelijk foundation shades in je gamma te stoppen maar dat zal Make Up For Ever-oprichtster Dany Sanz worst wezen. De Française doet niet aan trends en als zij 40 foundations op de markt brengt, is dat omdat ze zo'n aanbod noodzakelijk acht. Toen Rihanna haar 40 Fenty foundation met veel tromgeroffel op de wereld losliet, merkte het Franse merk dan ook fijntjes op de zij al heel lang over een breed gamma bezitten.

De producten van Make Up For Ever zijn exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum.

6/

Clinique

even better glow foundtion clinique
Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF 15 van Clinique, € 34,50

Clinique is allesbehalve een schreeuwerig merk en blijft daardoor soms een beetje onder de radar. Toch

www.clinique.be

7/

Kryolan

HD Micro Foundation Matifying Liquid van Kryolan, € 35,10

Professioneel make-upmerk Kryolan heeft met 34 kleurnuances alles in huis om heel wat huidtypes van een egaal, HD camera ready huidje te voorzien. Sinds kort kan je alle kleuren ook zelf gaan uitproberen want het Duitse merk opende onlangs een eerste winkel in Antwerpen.

www.kryolan.com