Dit beautyproduct is opnieuw een must in je make-upkit

Gepubliceerd op 24 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Dit beautyproduct is opnieuw een must in je make-upkit

Een paar seizoenen lang domineerden termen als 'nude' en 'clean skin' de beautytrends. Ook dit seizoen gaan we voor een natuurlijke look, maar wel eentje waarbij make-upklassieker foundation weer een grote rol speelt.

"Op fashion week zagen we uitersten: het was all or nothing", zegt make-upartiest Ines Borgonjon. Het resultaat moet er 'effortless' uitzien, maar dat betekent niet dat er geen make-up aan bod komt. Het geheim zit hem in het gebruiken van de juiste technieken en producten."

studio fix fluid

 

Zoals foundation, hét enige echt onmisbare make-upproduct om een egale teint te verkrijgen. M.A.C grasduinde doorheen het eigen gamma en herontdekte de Fix Fluid Foundation, al meer dan tien jaar een favoriet van make-upliefhebbers en make-upartiesten. Om ook nieuwe consumenten kennis te laten maken met de ietwat matte, dekkende vloeibare foundation wordt het sterproduct weer helemaal in de spotlight gezet. Op uitnodiging van M.A.C's senior make-upartiest Ines belanden we in de make-up stoel voor een '101 foundation aanbrengen.'

LEES OOK: Kim Kardashian laat make-up (én broek) achterwege

Begin bij de basis

Tijdens de zomermaanden verkies ik getinte dagcrèmes en BB creams boven zware foundations. Nu de zomer de deur helemaal achter zich heeft dichtgetrokken en de feestperiode in de verte ligt te blinken, is het misschien tijd om weer met foundation te leren werken. Je voegt immers extra laagjes aan je gardrobe Want het blijft een kunst om de matte, dekkende substantie er natuurlijk en effortless te laten uitzien. Een kunst die Ines helemaal in de vingers heeft. "Het is belangrijk om je huid goed te kennen en te weten waar je product nodig hebt." Ik wens een 'Smooth Flawless skin." Hiervoor gebruikt Ines een lichte Studio Fix Fluid met gele ondertoon, een kleur die je vooral ook in mijn hals terugvindt. "Grijp dus niet automatisch naar een product met roze ondertoon als je roze tinten op je gezicht ziet." Nadat ze mijn droge huid extra hydrateert, brengt ze een kleine hoeveelheid product aan met een platte foundationborstel. "Omdat dit product vrij dekkend is breng je het beter met een penseel aan. Werk steeds van binnen naar buiten, op die manier voorkom je dat er te veel product in de donshaartjes blijft hangen."

Foundation egaliseert de teint en verdoezelt oneffenheden, daarna is het de beurt aan een concealer om donkere kringen en puistjes te camoufleren. Ines gebruikt hiervoor de Studio Fix Perfecting Stick. Die kan je rechtstreeks op de huid aanbrengen of in verschillende laagjes met een fluffy penseel. Ideaal om te voorkomen dat het product in de fijne lijntjes onder de ogen kruipt. "Ideaal voor touch-up doorheen de dag," zegt Ines.

Om de vloeibare producten te fixeren en de mooie matte finish te bewaren, brengt Ines een fijn laagje transparant poeder aan. "Nu de huid mooi egaal en mat is, is het tijd voor kleur. Hiervoor gebruikt ik een extra dimension blush met een glowy effect."

studio fix fluid mac

Studio Fix Fluid Foundation € 32