Kim Kardashian laat make-up en broek achterwege

Geüpdatet op 20 mei 2019 door Laure Vandendaele
Kim Kardashian laat make-up en broek achterwegeLOS ANGELES, CA - AUGUST 5: Kim Kardashian attends the #BlogHer16 Experts Among Us Conference on August 5, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by JB Lacroix/WireImage)

Zo nude zag je Kim Kardashian nog nooit. Mevrouw West verbaasde vriend en vijand toen ze zonder een spatje make-up op het defilé van Balenciaga verscheen.

Als ik op maandagochtend rond me heen kijk en quasi enkel onopgemaakte gezichten om me heen zie, ligt niemand daar wakker van. Als Kim Kardashian, de vrouw die haar volgers leerde contouren, haar uren durende make-uproutine achterwege laat, is dat wereldnieuws. Toch voor de gespecialiseerde pers. De 35-jarigerealityster die bekend staat om haar perfect gecontourde kaaklijn, precies aangebrachte bronzer en minutieus in vorm gebrachte wenkbrauwen verscheen tijdens de Parijse modeweek zonder spatje make-up op het defilé van Balenciaga. 'Het voelt eigenlijk wel lekker om geen uren in de make-upstoel te moeten zitten', zei ze na de show tegen haar miljoenen volgers op Snapchat. Blijkbaar voelde het ook wel lekker om zonder broek op dat frontrow zitje te zitten want Kims outift bestond enkel uit een oversized trenchcoat en een paar hoge lieslaarzen. Understated nude was dus duidelijk het thema van haar veelbesproken look.

Obsessed ❤️ No makeup today at @balenciaga 🙌🏼🙌🏼 Moisturized #ByMario #kimkardashian hair laid by @chrisappleton1

Een foto die is geplaatst door Mario Dedivanovic (@makeupbymario) op

Het brein achter Kims meest nude look ooit is make-upartist Mario Dedivanovic, Kims vaste make-upartist die met haar mee reisde naar Parijs om zijn beroemde klant elke dag van een nieuwe look te voorzien. Hij nam een break van zijn uitpuilende tassen vol penselen, oogschaduwpaletten en foundations en een gebruikte enkel een hydraterende dagcrème om Kim voor te bereiden op alweer een dag in de spotlights. Haar make-upgoeroe eerde zijn eigen werk met een Instagramfoto een naakte Kim vergezeld van het onderschrift 'moisturized by Mario.'

kimkbalenciaga

Ligt het aan zijn gouden vingers en verfijnde smeertechnieken dat Kim Kardashians huid er ook sans make-up wel heel erg flawless uitziet? Of is het alsnog de verdienste van een dun laagje BB cream? En hoe zit het met die wimpers, moeten we echt geloven dat hier geen extension of wimper verlengend serum voor aan te pas kwam? En we zouden nu toch zweren dat ze die glanzende lippen aan een gloss te danken heeft. Hoe het ook zij, Kim ziet er - zelfs met een minimum aan producten op haar gezicht - geweldig uit.

Toch is het niet de eerste keer dat Kim zich van haar meest pure kant laat zien. Zo poseerde ze in 2015 zonder make-up voor de cover van de Spaanse Vogue, afgelopen zomer deed de moeder van North en Saint het nog eens over voor de Australische editie.

LEES OOK: Kim Kardashian onder schot beroofd in Parijs

Kims opvallende nude look is vermoedelijk maar eenmalig want de dag nadien verscheen ze alweer met een flinke laag make-up in het openbaar. Dit in tegenstelling tot zangeres Alicia Keys die make-up uit haar leven bande omdat ze zich er niet langer 'echt' door voelde en gaat vanaf nu puur natuur door het leven. Bij ons kiest ook Joy Anna Thielemans er bewust voor om regelmatig geen make-up te dragen.

Ook in de modewereld werd er de afgelopen seizoenen al meer de ultieme nude look geëxperimenteerd. Tijdens het zomerdefilé van Balmain uit 2014 werden de huidjes van de modellen enkel opgefrist met concealer en in 2015 werd zelfs die achterwege gelaten bij Marc Jacobs.

Als ik op maandagochtend rond me heen kijk en quasi enkel onopgemaakte gezichten om me heen zie, kan ik alleen maar concluderen dat we allemaal heel on trend zijn.