5 producten voor langere wimpers

Gepubliceerd op 26 september 2016 door Laure Vandendaele
5 producten voor langere wimpersCENTURY CITY, CA - MAY 07: TV personality Kim Kardashian attends USC Shoah Foundation's 20th Anniversary Gala at the Hyatt Regency Century Plaza on May 7, 2014 in Century City, California. (Photo by Rich Polk/Getty Images for USC Shoah Foundation)

Met een flinke lik mascara kom je een heel eind maar hoe krijg je ook je natuurlijke wimpers in topvorm?

Wie niet van nature gezegend is met lange, gekrulde wimpers, kan daar tegenwoordig wel wat aan doen. Mascara geeft meer lengte aan korte wimpers en een wimperkruller krijgt stijve wimperhaartjes de lucht in. Dan zijn er ook nog valse wimpers (hoe je die het beste aanbrengt, lees je hier), wimper extensions of heuse wimperlifts. (over dat laatste lees je binnenkort meer op ELLE.be).

Sinds enkele jaren brengen verschillende cosmeticamerken wimperserums op de markt die de haargroei van natuurlijke wimpers stimuleren. Het sleutelingrediënt van deze producten is bimatoprost, een stof die het afvoer van water in de oogbal stimuleert waardoor de druk in het oog afneemt. voornamelijk gebruikt wordt in oogdruppels tegen glaucoom. Het waren dan ook de patiënten met deze oogziekte die de bijzondere bijwerking van het medicijn voor het eerst opmerkten. Langere - en in sommige gevallen ook donkere - wimpers! Het duurde dan ook niet lang voor de beauty-industrie bimatoprost, hetzij in een lagere dosis, in serums voor langere wimpers begon te verwerken. Het Amerikaanse Latisse bracht als eerste een wimper verlengend serum op de markt en liet het wondermiddel door actrice Claire Danes aanprijzen. Het controversiële Latisse (het product zou de kleur van de iris kunnen wijzigen) is niet verkrijgbaar in België, wij zochten enkele veilige alternatieven.