GETEST DOOR ELLE: mascara

Geüpdatet op 3 October 2017 door ELLE België
GETEST DOOR ELLE: mascara

Wuivende wimpers die mysterieus lang en verleidelijk zwart zijn, meer verwachten we niet van een mascara. Welke kon bekoren en welke keilden we meteen door het raam?

full lash volume, mascara, shiseido
Full Lash Volume Mascara van Shiseido, 29 €

Getest door Christel, die fan is van Maybellines volumemascara’s

'De ideale mascara klontert niet en heeft aan één laagje genoeg. Normaal kies ik altijd voor een recht borsteltje, met dit gebogen exemplaar gaat het aanbrengen voor mij als make-upkluns niet zo gemakkelijk. De grootte van het borsteltje is prima, maar telkens ik de mascara aanbreng, krijg ik klonters. En na meer dan één laagje ook nog een afdruk onder het oog. De te droge en kleverige pasta is ook niet handig om in laagjes aan te brengen, terwijl één laagje op mijn lichte wimpers te weinig effect geeft. Ik zou deze mascara zelf niet kopen, al ben ik wel fan van de mooie huls.'
Score: 5/10

“Ik ben niet tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding."

1/

rimmel, mascara, super curler
24h Super Curler Mascara van Rimmel, 13,49 €

Getest door Leen, die haar lievelings­mascara nog niet is tegen­gekomen

'Een goede mascara geeft extra volume en klontert niet. En ik vind het echt storend als hij na een uurtje ónder mijn wimpers hangt in plaats van erop. Met dit bolvormige borsteltje breng ik de mascara in één beweging aan. Geen klonters of aan elkaar klevende wimpers. En het gebogen borsteltje lift en krult ook meteen mijn wimpers. Die zijn netjes verdeeld en hebben meer volume en een natuurlijke krul. Met een tweede laagje zijn ze intens zwart. Of de Super Curler na 24u nog mooi is, heb ik niet getest, maar het einde van de dag haalt hij met glans. Deze zou ik zeker zelf kopen.'

Score: 7/10

“De Super Curler is een perfecte mascara voor dagelijks gebruik.”

2/

clinique, chubby lash, mascara
Chubby Lash Fattening Mascara van Clinique, 21,30 €

Getest door Carolien, die overtuigd blijft van Maybellines Great Lash Mascara

'Een mascara moet mijn wimpers verlengen en verdikken, zonder ze te laten samenklitten. De hele korte haartjes van dit borsteltje zorgen ervoor dat je makkelijk tot bij de wortels van je wimpers kan, zonder vlekjes te maken op je oogleden. De mascara is heel makkelijk en zonder klonters aan te brengen en als ik ‘s ochtends één enkel laagje heb aangebracht voor een natuurlijke look, kan ik er ‘s avonds gewoon laagjes bovenop aanbrengen. Bij andere mascara’s moet ik me eerst ontschminken. Mijn wimpers zien er natuurlijk verlengd uit, ik zou deze mascara zeker zelf ook kopen.'

Score: 9/10

“Dit is misschien wel mijn nieuwe favoriet.”

3/

Perversion Mascara van Urban Decay, 24,70 €
Perversion Mascara van Urban Decay, 24,70 €

Getest door Claire, die Benefits Roller Lash de mascara van de eeuw vindt

“Van een mascara verlang ik langere, gekruldere wimpers. En ik hou niet van ‘vette’ texturen die je wimpers dikker maken. Van dit exemplaar heb ik een paar laagjes nodig voor ik echt effect zie, maar tussen laagje twee en drie gaan mijn wimpers van naturel naar duidelijk aangezet. Geen klonters bij het aanbrengen, maar ik heb een voorkeur voor een kortere of gebogen borstel: deze is net te groot voor mijn kleine ogen, met meer kans op knoeien. Mijn wimpers ogen voller en langer, maar ze voelen ook wat hard aan. Echt omvergeblazen ben ik niet van het resultaat.”

Score: 7/10

“Mooi resultaat, maar dat kreeg ik ook al met goedkopere mascara’s die mijn wimpers wél soepel houden.”

4/

Mascara Effet Bloom van T.LeClerc, 22 €
Mascara Effet Bloom van T.LeClerc, 22 €

Getest door Caroline, die allergisch is aan alle mascara’s behalve die van Chanel

'Vanwege mijn allergie gebruik ik alleen mascara’s die zich met water laten wegspoelen, handig als mijn ogen beginnen te branden tijdens een avondje uit. En ik geef de voorkeur aan een zachte borstel met lange haren. Dit borsteltje is licht gebogen, net als je wimper, en dat is handig. De mascara klontert niet en een dun laagje geeft al een mooi resultaat. Voor mij is een mascara goedgekeurd als het product een dag lang houdt zonder dat ik er rode ogen of een wazig zicht van krijg. En als ik geen zeepachtige producten moet gebruiken bij het verwijderen. Dit exemplaar is geslaagd voor de test.'

Score: 10/10

“Van mij krijgt elke mascara die ik verdraag een dikke 10 op 10.”

5/

Diorshow Mascara van Dior, 35,50 €
Diorshow Mascara van Dior, 35,50 €

Getest door Nica, die vooral neigt naar mascara’s met een grote borstel

“Ik verwacht van een goede mascara dat één laagje volstaat. En klonters zijn uit den boze. Dit exemplaar is heel gebruiksvriendelijk, ik breng hem gemakkelijk aan zonder klonters. Het borsteltje is redelijk groot en dus perfect voor mij. Ik hou van een natuurlijk effect, dus ik leg het er liefst niet te dik op en ik breng enkel mascara aan op de bovenste wimperrij. Ik zou deze mascara zeker zelf kopen, want hij doet precies wat een mascara moet doen: mijn wimpers verlengen.”

Score: 8/10

“‘Maar’ een acht en wel hierom: na enkele uren krijg ik zwarte randjes onder mijn ogen.”

6/

Lash Queen Perfect Blacks Mascara van Helena Rubinstein, 33,50 €
Lash Queen Perfect Blacks Mascara van Helena Rubinstein, 33,50 €

Getest door Claire, die als beautyredactrice twee mascara’s mag uittesten

“De kegelvormige applicator brengt je wimpers meteen in model, met één enkele beweging heb je de meeste wimpers mee. De formule is klontervrij en het lange borsteltje reikt van ooghoek tot ooghoek. Je kan gemakkelijk verschillende laagjes aanbrengen, de wimpers worden voller en langer maar niet ‘dikker’. En ze blijven heel zacht aanvoelen. Het borsteltje zorgt ook voor een waaiereffect en mijn wimpers zien er mooi gekruld uit. ”

Score: 8/10

“Hij is heel handig in gebruik en zorgt voor mooi gekrulde, uitwaaierende wimpers. Enkel de prijs is een minpunt.”

7/

ExtraLashSculptingMascaraLauraMercier
Extra Lash Sculpting Mascara van Laura Mercier, 27 €

Getest door Marjolijn, die enkel zwarte mascara draagt

“Ik verwacht van een mascara dat hij mijn wimpers iets donkerder maakt, zonder er te dik op te liggen. Het is zeker ook niet de bedoeling dat elk wimpertje een centimeter langer lijkt. Van deze mascara is het borsteltje heel handig in gebruik, maar af en toe krijg ik toch kleine klontertjes. Die kan je wel wegwerken door er nog eens met het borsteltje over te gaan. Mijn wimpers zien er mooi zwart en iets voller uit, ik denk dat ik deze mascara misschien zelf ook wel zou kopen.”

Score: 8/10

“Pekzwarte, volle wimpers en mits wat oefening - ik heb weinig ervaring met make-up - makkelijk en snel aan te brengen.”

8/

Eye Opening Mascara van Bobbi Brown, 28,50 €
Eye Opening Mascara van Bobbi Brown,
28,50 €

Getest door Laure, die vooral houdt van Helena Rubinsteins Lash Queen Mascara

“Volume is voor mij het sleutelwoord. Bij deze mascara hangt het topje van het nogal dikke borsteltje vol mascara, waardoor het oppassen is om niet tegen je gezicht te botsen en vlekken te maken. De vrij dikke mascara glijdt gemakkelijk op de wimpers maar doet ze wel samenklitten. Van ver is het effect best indrukwekkend, mijn wimpers zijn dik en lang, maar van dichtbij gezien klitten veel wimpers samen. Of ik deze mascara zelf zou kopen? Nee, daarvoor werkt hij te slordig.”

Score: 7/10

“Deze mascara geeft wimpers het beloofde ‘wauw-effect’ maar is niet heel erg makkelijk in gebruik.”

9/

Sumptuous Knockout Defining Lift & Fan Mascara van Estée Lauder, 30,50 €
Sumptuous Knockout Defining Lift & Fan Mascara van Estée Lauder, 30,50 €

Getest door Natalia, die vaak ScandalEyes Rockin’ Curves van Rimmel gebruikt

“Mijn mascara moet gitzwart zijn. Ik heb ook een voorkeur voor ‘echte’ borstels met veel haartjes, makkelijk om al je wimpers te bedienen. Deze mascara heeft een fijn siliconen borsteltje dat smaller is aan het uiteinde, perfect voor de ooghoeken. Eén laagje volstaat voor een verfijnd resultaat met lange, gedefinieerde wimpers. Een voller, uitgewaaierd effect krijg je door laagjes op te bouwen. Ik zou deze mascara zeker kopen, het is de eerste siliconenborstel die me helemaal weet te overtuigen.”
Score: 9/10

“Of je nu je wimpers subtiel wil aanzetten of een meer opvallende look verkiest, deze mascara doet het allemaal.”