Getest: de 10 beste mascara’s voor XXL wimpers

Geüpdatet op 1 februari 2024 door Lore Ginneberge
Getest: de 10 beste mascara’s voor XXL wimpers Launchmetrics Spotlight

Een intense kleur, een formule die de wimpers optisch verlengt en héél veel volume, voor minder doen we 't niet. De mascara's die aan deze eisen voldoen? Je ontdekt ze hier.

Mascara is de kers op de taart van elke make-uplook. We kunnen letterlijk niet zonder en zochten met plezier de beste exemplaren op de markt voor je uit.

Zo haal je het meest uit je mascara

Matthew Tyler, International Education Director bij Tom Ford vertelt ons zijn geheim om het meeste uit je mascara te halen: "Begin altijd met het aanbrengen van mascara bovenop je wimpers en dan pas van onderaf. Werk af door een paar seconden met het borsteltje te drukken op de gebogen wimpers, zo houdt de kleur langer." Een zeer simpel, maar uiterst effectief trucje, geloof ons vrij.

En dan nog even dit: elke zichzelf respecterende beautylover weet dat je een mascara (ongeacht de prijs) om de zes maanden moet vervangen. Dus sla er gerust een paar in zonder je schuldig te voelen.

1. Lash Sensational van Maybelline

Als het van TikToksterren afhangt is deze de heilige graal in mascaraland. Kan dit trending beautyproduct voldoen aan de hype? Ja hoor! De unieke gebogen borstel pakt elk haartje aan, en de klontvrije, opbouwbare formule zorgt voor een natuurlijke finish. Het resultaat zijn extreem lange wimpers die mooi gescheiden blijven, meer willen we niet (voor z'n kleine prijs).

beste mascara lange wimpers
Lash Sensational, Maybelline via Douglas

Shop hier

2. Lash Idôle Mascara van Lancôme

Lancôme's Lash Idôle Mascara tilt je wimpers naar nieuwe hoogten met zijn unieke, lichte formule. Elk haartje, zelfs de kleinste, krijgt een boost van volume en krul. Het innovatieve, gebogen borsteltje met 360 micro-haartjes zorgt voor een gelijkmatige en klontvrije dekking. Een groot pluspunt is de luchtige geltextuur die je wimpers lift zonder zwaar aan te voelen.

beste mascara 2024
Lash Idôle Mascara, Lancôme via ICI Paris XL

Shop hier

3. Limitless Lash Mascara van ILIA

Een duurzame, cruelty-free mascara die kan tippen aan luxemerken? ILIA maakt het waar. Haar bekroonde mascara lift, krult en scheidt met precisie dankzij de dubbelzijdige borstel. De natuurlijke formule bevat biologische bijenwas en shea butter voor flexibiliteit en fixatie.

ilia beauty natuurlijke mascara
Limitless Lash Mascara, ILIA Beauty via De Bijenkorf

Shop hier

4. Lash Clash Mascara van Yves Saint Laurent

YSL's Lash Clash Mascara belooft 200% meer volume voor opvallend dikke wimpers. De ultra-zwarte pigmenten zorgen voor een intense finish. De niet-plakkerige formule, verrijkt met Iris Florentina-extract, houdt wimpers gezond en soepel. Perfect voor wie op zoek is naar een dramatische, zelfverzekerde blik met slechts één laagje mascara.

Lash Clash Mascara Yves Saint Laurent
Lash Clash Mascara, Yves Saint Laurent via ICI Paris XL

Shop hier

5. Mascara volume disturbia van Givenchy

Eens getest, wil je niets anders meer. Deze mascara heeft alles in huis: een straffe packaging, een super gepigmenteerde formule verrijkt met vitamine E die de wimpers versterkt en een crèmige textuur die toelaat om meerdere laagjes aan te brengen.

givenchy mascara
Volume Disturbia, Givenchy

Shop hier

6. Extra Volume Sculpt Mascara van Kiko Milano

Voor sprekende wimpers aan een kleine prijs! Deze mascara biedt een panoramisch volume-effect voor een vollere uitstraling. Zijn rijke, crèmige samenstelling is klontvrij en gemakkelijk aan te brengen, terwijl de wimpers gevoed worden door verrijkte actieve bestanddelen.

Extra Volume Sculpt Mascara, Kiko Milano
Extra Volume Sculpt Mascara, Kiko Milano

Shop hier

7. Le Volume mascara van Chanel

We hoeven de make-up van Chanel niet voor te stellen. Deze mascara is een klassieker voor wie houdt van lange wimpers, maar die er natuurlijk uitzien zonder 'spinnenpoten'-effect. De vloeibare formule zorgt ervoor dat je wimpers niet samenklonteren en dat alles snel droogt.

Chanel mascara
Le Volume mascara, Chanel via ICI Paris XL

Shop hier

8. High Impact High-Fi Mascara van Clinique

Vooral op zoek naar een gelifte oogopslag? De nieuwe mascara van Clinique vecht tegen de zwaartekracht en geeft je wimpers een ongeëvenaarde krul en lift. De lichtgewicht formule met flexibele polymeren zorgt ervoor dat de wimpers vederlicht aanvoelen. Het resultaat zijn natuurlijk ogende, mooi gescheiden wimpers op ongekende hoogte.

High Impact High-Fi Mascara Clinique
High Impact High-Fi Mascara van Clinique via De Bijenkorf

Shop hier

9. M.A.C Stack Mascara van M.A.C

Deze alles-in-één mascara voldoet aan alle basiseisen (volume, kleur, lift, krul), maar gaat veel verder gaat dan dat. Het grootste voordeel van de Stack Mascara is namelijk dat je eindeloos kan layeren zonder dat de formule klontert of hard wordt. Je onmisbare bondgenoot voor va-va-voom lashes.

mac beste zwarte mascara
M.A.C Stack Mascara via De Bijenkorf

Shop hier

10. Dark Star Mascara van Pat McGrath Labs

Make-upartiest Pat McGrath creëerde jouw bondgenoot voor een dramatische oogopslag. De zwarter-dan-zwarte gelformule glijdt gelijkmatig en moeiteloos over de wimpers en het stevige contourborsteltje geeft de wimpers vorm en brengt textuur aan om ze langer te maken en te laten krullen. Wow-effect verzekerd.

pat mcgrath zwarte mascara volume
Dark Star Mascara, Pat McGrath Labs via Douglas

Shop hier

Meer beauty reviews?