Zo creëer je de ultieme ‘Office Siren’ look op kantoor (en daarbuiten)

Geüpdatet op 19 januari 2024 door Camille Vernin en Lore Ginneberge Foto’s: Launchmetrics
Zo creëer je de ultieme ‘Office Siren’ look op kantoor (en daarbuiten) Launchmetrics Spotlight

Word de Ariel van het kantoor dankzij de grootste TikTok-trend van het moment. Met de hashtag #officesiren nodigen de 90's looks uit onze tienerfilms zich uit in onze open kantoorruimtes. Maar wat houdt de look precies in?

De 'office siren' look: dit heb je nodig

Het begon allemaal op de catwalks van de herfst/winter shows: gestructureerde looks, snitten die ambitie en succes uitstralen, een vrouwelijke ondernemersenergie, een elegante en sensuele versie van onze oude kantoorkledingcodes. De 'office siren'-trend was geboren. Tegelijkertijd herontdekt de jongere generatie vol nostalgie de archieven van Calvin Klein, Dolce & Gabbana of Ralph Lauren uit de jaren '90 en 2000...

 

De accessoires die de look doen herleven? De rechthoekige bril nonchalant op de neus, stukken met een onberispelijke snit en neutrale tinten, naaldhakken, rode (zeer rode) lippenstift en zorgvuldig uitgekozen juwelen. De garderobe van de ambitieuze zakenvrouw, maar dan in een sexy en schijnbaar naïeve versie dankzij een diep uitgesneden cardigan of een kokerrok met split.

De stijliconen? Bella Hadid die trots paradeert in een zwarte potloodrok uit de lente/zomer '98 collectie van Tom Ford voor Gucci of Gisele Bündchen in een coltrui en krokoprint rok tijdens de herfst/winter show van Ralph Lauren in het jaar 2000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TRENDUS.COM (@trendus)

Je vindt deze look bij merken die van deze stijl hun handelsmerk hebben gemaakt: Calvin Klein, Louise Trotter, Sabato de Sarno, Miu Miu, Gucci en ook Tiffany & Co en Elsa Peretti voor de juwelen. Het doel? Zo dicht mogelijk in de buurt komen van Gisele Bündchen in de cultfilm 'The Devil Wears Prada' (2008), met haar iconische Bayonetta-bril.

Shop onze selectie

1
Reformation
Billie mouwloos Vest
SHOP HIER
2
Aeyde
Zwarte slingbacks
SHOP HIER
3
La Collection
wollen jurk
SHOP HIER
4
La Redoute
zwarte kokerrok
SHOP HIER
5
Massimo Dutti
Oxford shirt
SHOP HIER
Wollen korset top
6
& Other Stories
Wollen korset top
SHOP HIER
7
Miu Miu
Ronde bril
SHOP HIER
Zilverkleurige ring
8
Who We Are
Zilverkleurige ring
SHOP HIER
9
Reformation
Zwarte top
SHOP HIER
10
H&M
Zwarte coltrui
SHOP HIER