15 Belgische breigoedmerken voor trendy wintertruien

Geüpdatet op 10 januari 2024 door Virginie Dupont en Lore Ginneberge
15 Belgische breigoedmerken voor trendy wintertruien Leselles

Duurzaamheid en lokale merken, het zijn twee begrippen waar fashionista's maar al te graag mee dwepen. Bij deze 15 Belgische labels vind je warme wintertruien en breigoed om te koesteren.

1. A-TYPIQ

A-TYPIQ is een Belgisch pareltje dat luxekwaliteit en activewear samenbrengt. Het label is opgericht door Noemie en Claudia. De sleutelwoorden van het merk? Stijl, comfort en minimalisme. Voor een tijdloze maar vrouwelijke look. Altijd en overal. Hier geen massaproductie, elke maand worden kleine capsulecollecties uitgebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A-TYPIQ (@atypiqapparel)

Wil je graag de hele collectie ontdekken? Surf naar de site van A-TYPIQ.

2. Crush Cashmere

Het Belgische CRUSH Cashmere vertrekt vanuit een 'Born in color'-filosofie. Dit label, opgericht door kunstenares Jill Shaw en Roxanne Sabbe, brengt een frisse kijk op kasjmier. Geïnspireerd door de relaxte strand- en surfer-girl levensstijl, bieden de ontwerpen een palet van kleuren dat verder gaat dan de traditionele breigoedcollecties. Elke creatie is gemaakt van het fijnste Mongoolse kasjmier, waarbij duurzaamheid centraal staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door C~RUSH (@crushcashmere)

Wil je graag de hele collectie ontdekken? Surf naar Crush Cashmere.

3. Leselles

Leselles, opgericht door Liesbet Allaer, is een Belgisch knitwearlabel dat kleurrijke sjaals en sweaters produceert van hoogwaardige wolresten. Met een focus op milieu, kwaliteit en stijl, wordt elk stuk in Europa gemaakt en kenmerkt zich door het gebruik van duurzame mohair-wol. Leselles combineert vrouwelijkheid met milieuverantwoordelijkheid, waarbij elk item vooraf gewassen wordt voor een langere levensduur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door leselles (@lesellesknitwear)

Benieuwd naar de collectie? Shop alles via Leselles.be

4. Howlin’

Howlin', een Antwerps breigoedmerk van de broers Olyslager, staat bekend om zijn kwalitatieve truien en accessoires uit Shetlandwol, geproduceerd door ambachtslieden in Schotland en Ierland. Het merk, gelanceerd in 1981, combineert traditioneel vakmanschap met een speelse stijl, en is wereldwijd geliefd en verkrijgbaar van Londen tot Tokio.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Howlin' (@howlinknitwear)

Shop de collectie via Morrison.be

5. Les Tricots d’O

Als het van oprichtster Odette afhangt, worden de wintermaanden warm en kleurrijk. Haar Antwerpse label verleidt met handgemaakte oversized truien en cardigans in fluffy mohair, verkrijgbaar in zowat alle kleuren van de regenboog.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door les tricots d’O! (@lestricotsdo)

Shop de collectie via Les Tricots d'O 

6. Marianne Winten

Marianne Winten is gebaseerd in Hasselt. Ze concentreert zich op elegante en kleurige sweaters die lang meegaan en op delicate truien van licht weefsel die soms licht doorzichtig boven de huid lijken te zweven. Hier wordt elk stuk uitsluitend op aanvraag gemaakt. De kleding wordt in België geproduceerd met de beste Italiaanse wolcombinaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne Winten (@mariannewinten)

Wie de hele collectie wil zien? Ontdek alles via Marianne Winten.

7. Wolvis

Wolvis, opgericht in 2013 door Griet Depoorter, is een Belgisch breigoedmerk dat uitblinkt in het gebruik van unieke kleurencombinaties en luxe texturen. Met een focus op duurzaamheid kiest Griet voor grondstoffen met duurzaamheidslabels en verzekert dat elk product lokaal ontworpen en geproduceerd wordt. De vesten, sjaals, mutsen en accessoires van Wolvis, gemaakt van 100% merinowol, zijn bedoeld om een leven lang mee te gaan en worden volledig in België vervaardigd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door wolvis.be (@wolvis.be)

Ontdek het volledige verhaal via de Wolvis website

8. Janne Landuyt

LEES OOK

November: het truien- en accessoiremerk dat deze herfst-winter niet in je kast mag ontbreken

Knit Karl: brei je eigen trui naar ontwerp van Karl Lagerfeld