11 Belgische breigoedmerken voor trendy wintertruien

Geüpdatet op 21 november 2022 door Virginie Dupont en Lore Ginneberge
11 Belgische breigoedmerken voor trendy wintertruien LN Knits

Duurzaamheid en lokale merken, het zijn twee begrippen waar fashionista's maar al te graag mee dwepen. Bij deze vijf Belgische labels vind je warme wintertruien en breigoed om te koesteren.

1. A-TYPIQ

A-TYPIQ is een Belgisch pareltje dat luxekwaliteit en activewear samenbrengt. Het label is opgericht door Noemie en Claudia. De sleutelwoorden van het merk? Stijl, comfort en minimalisme. Voor een tijdloze maar vrouwelijke look. Altijd en overal. Hier geen massaproductie, elke maand worden kleine capsulecollecties uitgebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A-TYPIQ (@atypiqapparel)

Wil je graag de hele collectie ontdekken? Surf naar de site van A-TYPIQ.

2. Les Tricots d’O

Als het van oprichtster Odette afhangt, worden de wintermaanden warm en kleurrijk. Haar Antwerpse label verleidt met handgemaakte oversized truien en cardigans in fluffy mohair, verkrijgbaar in zowat alle kleuren van de regenboog.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door les tricots d’O! (@lestricotsdo)


Shop de collectie via Les Tricots d'O 

3. Atelier Bossier

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ATELIER BOSSIER (@atelierbossier)

Atelier Bossier biedt een ruim gamma van kleding en accessoires voor heren en dames. Wat truien betreft, vind je er zowel lekker zachte sweaters met smileys als truien met geometrische figuren en originele kleuren. De productie van hoogwaardig textiel gebeurt in Portugal, de kleding zelf wordt in België gemaakt. om overproductie te voorkomen, kiest Atelier Bossier zijn materiaal trouwens uit de wol- en stofoverschotten van zijn fabrikanten.

Meer informatie vind je op Atelier Bossier.

4. Wehve

Traditioneel vakmanschap en een hedendaagse stijl zijn het handelsmerk van dit Belgische knitwearmerk. De handgeweven capes, poncho's en sweaters van merinowol en Tencel zijn tijdloze stuks die je koopt voor jarenlang draagplezier. De circulaire aanpak van het label staat klanten toe om hun oude truien binnen te brengen, waarna deze gerecycleerd worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WEHVE by Gesine Holschuh (@wehve)

Meer informatie vind je op de Wehve webshop

5. Items 14

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Items'14 Antwerp (@items14_antwerp)

Dit is een van de Antwerpse tempels van slow fashion! Item 14 is een rustig merk met exclusief breiwerk van premiummaterialen in alle mogelijke kleuren. Claudia Jaspers is er de drijvende kracht. Deze volbloedbreister begon met het ontwerpen van truien voor haar vriendinnen en bracht daarna zelfs haar eigen merk op de markt.

Wil je een trui kopen? Surf dan naar de website van Items 14.

6. Marianne Winten

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Marianne Winten (@mariannewinten)

Marianne Winten is gebaseerd in Hasselt. Ze concentreert zich op elegante en kleurige sweaters die lang meegaan en op delicate truien van licht weefsel die soms licht doorzichtig boven de huid lijken te zweven. Hier wordt elk stuk uitsluitend op aanvraag gemaakt. De kleding wordt in België geproduceerd met de beste Italiaanse wolcombinaties.

Wie de hele collectie wil zien, kan surfen naar de site van Marianne Winten.

7. Leslie Ferré

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Leslie Ferré (@leslieferre)

De truien van Leslie Ferré lijken voorbestemd voor ultragestructureerde meiden. Ze zijn geïnspireerd op de mensen rond haar, levenslange vrienden maar ook onbekenden die haar pad hebben gekruist. Om overstock te voorkomen, zijn de modellen unieke stukken of maken ze deel uit van beperkte collecties. Het materiaal is afkomstig van stilgelegde producties van grote labels. Wij zijn fan.

Wil je graag de hele collectie ontdekken? Surf dan naar de site van Leslie Ferré.

8. Janne Landuyt

LEES OOK

November: het truien- en accessoiremerk dat deze herfst-winter niet in je kast mag ontbreken

Knit Karl: brei je eigen trui naar ontwerp van Karl Lagerfeld