Het Belgische CRUSH Cashmere injecteert kleur in duurzaam breigoed

Geüpdatet op 4 september 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: CRUSH Cashmere
Het Belgische CRUSH Cashmere injecteert kleur in duurzaam breigoed

In een modewereld die razendsnel beweegt is het moeilijk om de aandacht te trekken. Het Belgische CRUSH Cashmere, gerund door twee vrouwen, valt op door z'n frisse, kleurrijke blik en een sterk verlangen om het verschil te maken.

We keren met CRUSH terug naar onze roots als Belgisch prêt-à-porter merk, geïnspireerd door een surfer-girls lifestyle, met transparante productie en een verantwoord design ethos in ons hart - Jill Shaw

Relaxte ontwerpen in vrolijke tinten

Bij CRUSH Cashmere vertrekt vanuit een 'Born in color'-filosofie. Dit label, opgericht door kunstenares Jill Shaw en Roxanne Sabbe, brengt een frisse kijk op kasjmier. Geïnspireerd door de relaxte strand- en surfer-girl levensstijl, bieden de ontwerpen een palet van kleuren dat verder gaat dan de traditionele kasjmiercollecties. Maar het draait niet alleen om de materialen – CRUSH combineert kasjmier met zijde en katoen, wat resulteert in kledingstukken die niet alleen zacht aanvoelen, maar ook een vleugje luxe en leven toevoegen aan je garderobe.

Crush cashmere belgisch merk breigoed

Crush cashmere belgisch merk breigoed

 

Terug naar de Belgische roots

CRUSH Cashmere heeft al een opmerkelijke reis achter de rug. De eerste drie jaar werkten ze samen met een Brits modehuis, waarbij ze internationaal succes boekten en samenwerkten met bekende namen. Maar zoals elk label met een uniek karakter, voelden de twee oprichtsters dat het tijd was om hun eigen stem te vinden. In 2023 kozen ze voor volledige onafhankelijkheid en keerden ze terug naar de Belgische roots, met een focus op eerlijke productie en een hernieuwde visie.

Belgische mode kasjmier

Duurzame kasjmier met een kleurrijk randje

Wat CRUSH Cashmere onderscheidt, gaat verder dan mode. Elke creatie is gemaakt van het fijnste Mongoolse kasjmier, waarbij duurzaamheid centraal staat. Van het begin tot het eind volgen ze elke stap om ervoor te zorgen dat hun productie verantwoordelijk en ethisch is. Samenwerkingen met organisaties zoals de Sustainable Fibre Alliance (SFA) tonen hun toewijding aan duurzame kasjmierproductie.

Belgische mode kasjmier

Het breigoedmerk vertelt niet alleen een verhaal van stijlvolle ontwerpen, maar ook van Belgisch vakmanschap en een hart voor eerlijke mode. Met een kleurrijk palet, gedurfde visie en duurzame waarden, is dit label een nieuwe ster aan het Belgische modfirmament.

Shop via de  CRUSH Cashmere webshop