Knit Karl: brei je eigen trui naar ontwerp van Karl Lagerfeld

Geüpdatet op 18 februari 2020 door ELLE België
Knit Karl: brei je eigen trui naar ontwerp van Karl Lagerfeld

The Woolmark Company lanceert samen met het huis Karl Lagerfeld de Knit Karl box. De samenwerking is een eerbetoon aan de legendarische ontwerper die een jaar geleden overleed.

Wat is Knit Karl?

Met het Knit Karl-pakket kan je zelf aan de slag. In de doos zit namelijk alles wat je nodig hebt om een ontwerp bedacht door Karl Lagerfeld te maken. Zo zitten er in het pakket instructies voor het breien van een trui, hoofdband, muts of sjaal. Breinaalden en kwalitatief merinowol krijg je er ook bij. Die wol is trouwens goedgekeurd door The Woolmark Company, de wereldwijde autoriteit op vlak van wol. Verder bevat de box nog enkele pins om je ontwerp te personaliseren. Van het pakket zijn slechts 777 stuks gemaakt, een verwijzing naar Lagerfeld's favoriete getal.

Waarom deze samenwerking?

Karl Lagerfeld en The Woolmark Company hebben een lange geschiedenis samen. In 1954 won Lagerfeld de Woolmark Prize in de categorie 'jassen'. De toen 21-jarige ontwerper presenteerde een gele wollen jas voor de jury van de wedstrijd. Niemand minder dan de iconische ontwerpers Christian Dior en Hubert de Givenchy zaten in deze jury. Met deze prijs begon Lagerfelds legendarische carrière als modeontwerper. Omdat zijn eerste grote succes in wol was, staat de  samenwerking met The Woolmark Company dan ook in de sterren geschreven.

Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent
Karl Lagerfeld (helemaal links) tijdens de Woolmark wedstrijd in 1954.

Hoe kan je er eentje krijgen?

Wie een pakket wil bemachtigen, kan meedoen met de wedstrijd. The Wool Company lanceerde namelijk een heuse online zoektocht. Op de websites en social media van The Woolmark Company en Karl Lagerfeld kan je codes vinden om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarna kan je die codes ingeven op de site knitkarl.com. Hoe meer codes je vindt, hoe groter de kans dat je een doos wint.

Karl Lagerfeld, Knit Karl box
De Knit Karl doos
Karl Lagerfeld, Knit Karl box
Merinowol uit de Knit Karl doos

P.s.: op de website knitkarl.com kan je enkele hints vinden. De wedstrijd loopt tot en met 7 maart.

(Stagiaire Tori Machiels)