Deze specifieke ballerina’s worden gespot aan de voeten van alle it-girls

Geüpdatet op 29 augustus 2023 door Daphne Dorgelo Foto’s: Launchmetrics
Deze specifieke ballerina’s worden gespot aan de voeten van alle it-girls Imaxtree

Ballerina's zijn hot, zoveel is zeker. Maar binnen het ballerina-segment lijkt een bepaalde stijl de grootste trend van het seizoen te worden.

We hebben het over de 'ballet core' versie. Je weet wel, ballerina's in satijn met één of meer straps die bovenop de voet lopen. Bovenaan de favorietenlijst? Miu Miu's eenvoudige versie met straps en logo zijn momenteel niet meer weg te denken tussen de streetstyle van de Fashion Weeks.

ballet core ballerina's

Logo satin ballet flats, Miu Miu, €700

Shop hier

Ballet core

'Ballet core' is al geruime tijd aanwezig in de modewereld en heeft de harten van fashionista's wereldwijd veroverd. Geïnspireerd door de gracieuze bewegingen en de verfijnde esthetiek van balletdansers, combineert deze trend elementen als tutu-achtige rokken, pastelkleuren en lichte stoffen om een dromerige, romantische stijl te creëren. Het draait allemaal om elegantie en vrouwelijkheid.

Het is dus niet verwonderlijk dat de 'ballet core ballerina's' zo trending zijn. Deze schoenen nemen de klassieke ballerina's en voegen een moderne twist toe door straps of bandjes om de enkels, wat niet alleen voor een modieuze uitstraling zorgt maar ook voor extra comfort en ondersteuning.

In alle stijlen

Nadat Miu Miu ze terugbracht op de runway, hebben modeliefhebbers ze massaal omarmt. Gevolg is dat niet alleen andere grote modehuizen hun kijk op ballet core ballerina's hebben gegeven, maar ook de modeketens. Ze zijn er nu in alle kleuren, met glitters of zonder, in versies met hak of een bijgewerkte versie van de cultstijl uit 2016 met leren gespen en contrasterende linten. En allemaal even trendy, je kunt er weinig mis mee doen. Klassieke ballerina's staan geweldig onder een low waisted jeans voor een quasi-'girly' look, of, zoals Bella Hadid, met een lange jurk over een broek en veel bohemian sieraden.

Meer inspiratie? Zo hebben we ze gespot aan de voeten van de inner fashion circle tijdens de Fashion Weeks:

ballet core ballerina's

ballet core ballerina's

Shop ze:

Leather Ballerina Flats, & Other Stories, €99

Shop hier

Logo-strap ballerina shoes, MM6 Maison Margiela, €470

Shop hier

Schoen met gesp en studs, Mango, €49,99

Shop hier