Wat is er aan de hand met Bella Hadid? Het model spreekt zich uit over gezondheidsproblemen

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 door Lisa Aelvoet en Lore Ginneberge
Wat is er aan de hand met Bella Hadid? Het model spreekt zich uit over gezondheidsproblemen Launchmetrics

Sinds een paar maanden lijkt supermodel Bella Hadid wel van de aardbol verdwenen. Wat is er met haar aan de hand?

Het is al een tijdje stil rond de jongere zus van Gigi Hadid - en we weten nu eindelijk hoe dat komt. Volgens Entertainment Tonight wordt Bella dagelijks behandeld voor de ziekte van Lyme waardoor ze haar modellencarrière even on hold moet zetten. De geruchten dat ze in een afkickkliniek zou zitten, zijn dus fake news.

Een bron vertelt ET hierover: "Negen maanden geleden besloot Bella dat ze wilde stoppen met drinken, dus stopte ze. Ze is al negen maanden nuchter en heeft nooit een alcohol- of drugsprobleem gehad. Bella zit niet in een afkickkliniek."

Bella-Hadid-553x628
Launchmetrics

Liefdesverdriet

Maar dat is niet alles. Bella Hadid en haar vriend Marc Kalman zouden een paar maanden geleden uit elkaar zijn gegaan. "Ze waren erg verliefd, maar de relatie liep uiteindelijk op de klippen en ze besloten er een punt achter te zetten. Bella is een heel aardig persoon, maar worstelt met de druk van de roem", aldus bovengenoemde bron.

Dat Bella het soms moeilijk heeft met haar bekendheid is geen geheim. In een interview met Vogue eerder dit jaar vertelde ze open over haar fysieke en mentale gezondheidsproblemen.

Bella Hadid en plastische chirurgie

Daarenboven adresseerde ze eindelijk de geruchten over plastische chirurgie die al jaren de ronde doen. Zo gaf ze toe ze voor het eerst dat ze op veertienjarige leeftijd een neuscorrectie liet doen. En daar heeft ze nu spijt van: "Ik wou dat ik de neus van mijn voorouders had gehouden, ik denk dat ik erin gegroeid zou zijn."

Verder vertelt ze hoe het voelt om steeds met grote zus Gigi te worden vergeleken: "Ik was de lelijkste zus. Ik was de brunette. Ik was niet zo cool als Gigi, niet zo extravert," herinnert ze zich. "Dat is echt wat mensen over me zeiden. En helaas, als je dingen zo vaak te horen krijgt, geloof je het gewoon. Ik vraag mezelf altijd af hoe een meisje met ongelofelijke onzekerheden, angst, depressie, problemen met haar lichaamsbeeld, eetproblemen, die het haat om aangeraakt te worden, die een intense sociale angst heeft - waar was ik mee bezig om in deze business terecht te komen?"

"Maar in de loop der jaren werd ik een goede actrice. Ik zette een heel lachend gezicht op, of een heel sterk gezicht. Ik had altijd het gevoel dat ik iets te bewijzen had. Mensen kunnen van alles zeggen over hoe ik eruit zie, over hoe ik praat, over hoe ik acteer. Maar in zeven jaar heb ik nog nooit een klus gemist, afgezegd of te laat op een klus gekomen. Niemand kan ooit zeggen dat ik me niet uit de naad werk."

Is het model eindelijk aan de beterhand?

Bella Hadid postte nu een update over haar gezondheid op Instagram: "De kleine ik dat geleden heeft, zou zo trots zijn op de volwassen ik omdat ik mezelf niet opgaf. Dankbaar voor mijn moeder die al mijn medische dossiers bijhield, bij me bleef, nooit mijn zijde verliet, beschermde, ondersteunde, maar vooral, geloofde in mij gedurende dit alles. Leven in deze toestand, verergerend met de tijd en werk terwijl ik mezelf, mijn familie en de mensen die me steunen trots probeerde te maken, heeft me op manieren belast die ik niet echt kan uitleggen. Zo verdrietig en ziek zijn met de meeste zegeningen/privileges/mogelijkheden/liefde om me heen was mogelijk het meest verwarrende ooit."

Vervolgens schreef het model: "Iets wat ik aan jullie allemaal wil uiten is dat 1: Ik ben oké en je hoeft je geen zorgen te maken, en 2: Ik zou niets willen veranderen. Als ik dit allemaal opnieuw moest doorstaan om hier te komen, op dit exacte moment waarin ik nu ben, met jullie allemaal, eindelijk gezond, dan zou ik het allemaal opnieuw doen. Het heeft me gemaakt tot wie ik vandaag ben. Het universum werkt op de pijnlijkste en mooiste manieren, maar ik moet zeggen dat als je worstelt - het beter wordt. Ik beloof het. Neem even afstand, blijf sterk, heb vertrouwen in je pad, loop in je waarheid en de wolken zullen beginnen op te klaren."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Ze vervolgde met dankbaarheid en uitleg over haar ervaring: "Ik probeerde de meest positieve foto's te kiezen die ik kon, want hoe pijnlijk deze ervaring ook was, het resultaat was de meest verhelderende ervaring van mijn leven, gevuld met nieuwe vrienden, nieuwe visies en een nieuw brein. Bedankt voor het geduld van de ongelooflijke bedrijven waar ik voor werk, mijn supporters en de mensen die bleven vragen hoe het ging. Mijn agenten Jill en Joseph voor het beschermen van mij. Ik hou meer van jullie en waardeer jullie dan ik ooit kan uitdrukken. Dank aan mijn geniale dokter, en haar GEWELDIGE team van verpleegkundigen. Ik hou ZO veel van je!!! Ik kom terug wanneer ik er klaar voor ben. Ik mis jullie allemaal zo erg. Ik hou zo veel van jullie."