Microtrend: zo krijg je foxy eyes à la Bella Hadid

Gepubliceerd op 7 april 2020 door Lore Ginneberge
Microtrend: zo krijg je foxy eyes à la Bella HadidGetty Images

Deze kant op voor make-up tutorials die je sexy foxy eyes bezorgen.

Celebrities en de foxy eyes trend

Een nieuwe dag, een nieuwe hype op sociale media. Dit keer is het Bella Hadid die het voortouw trekt - of toch haar ogen en wenkbrauwen. Wat is er zo speciaal aan Bella's blik? Het lijkt wel of de buitenste ooghoeken en wenkbrauwen permanent opgetrokken zijn, met een intense blik als resultaat.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid) op

Dit effect werd 'foxy eyes' gedoopt op sociale media, omwille van de treffende gelijkenis met de blik van het sluwe diertje. Ook Kendall Jenner wordt de laatste tijd gespot met een opvallend gelifte oogopslag, net als Emily Ratajkowski en Rosie Huntington Whitley.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NAM VO✨GLOW⚡️SKIN (@namvo) op

De brow lift

Je zou je gaan afvragen of al deze sterren dezelfde make-upartiest in dienst hebben, maar het antwoord ligt hoogstwaarschijnlijk bij injecties of een thread lift. Deze laatste is een niet-chirurgische ingreep waarbij kleine draadjes bepaalde delen van je gezicht liften. Dat ziet er zo uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ANI MALKHASYAN RN — BSN, MSN 💍 (@moon__aesthetics__) op

Zo krijg je foxy eyes zonder ingrepen

Het goede nieuws is dat je ook zonder ingrepen zo'n zwoele blik kan creëren. Hier enkele tips om je wenkbrauwen en ogen optisch te liften.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NAM VO✨GLOW⚡️SKIN (@namvo) op

Lift je wenkbrauwen met skin gym

Velen zijn overtuigd van de positieve effecten dat skin gym heeft op je gelaat. Je ontspant je gezicht via allerlei massagetechnieken, al dan niet met een faceroller of guasha steen,  en kunt bepaalde delen van je gezicht een duwtje in de goeie richting geven. Om echt effect te zien moet je de skin gym wel regelmatig toepassen. Alle tips voor een gezichtsmassage vind je hier.

face gym roller massage foxy eyes
Amethyst gezichtsroller, The Coucou Club

Shop hier

Shape je wenkbrauwen

Ook de vorm van je wenkbrauwen kan je tot op zekere hoogte bepalen. Een eerste trucje is om je wenkbrauwharen omhoog te kammen voor een optisch gelift effect. Gebruik vervolgens een wenkbrauwpotlood om de uiteindes van je wenkbrauwen te corrigeren: je wilt een lange vorm die uitloopt richting je slapen.

mac brow lift foxy eyes
Shape & Shade Brow Tint, M.A.C

Shop hier

Foxy Eye make-up

Naast je wenkbrauwen maakt oogmake-up een wereld van verschil. Werk ook hier in de lengte, je wilt de aandacht leggen op de buitenste ooghoeken. Een cat eye die dezelfde richting als je wenkbrauwen volgt kan net als wat oogschaduw zorgen voor dat lifting effect - maar dan op een natuurlijke manier.

Deze tutorial zet alle tips nog eens op een rijtje:

De ultieme laatste tip? Draag je lokken in een strakke paardenstaart. Ook dat zal je gezicht liften en maakt jouw foxy look compleet.

LEES OOK: Deze celebrity make-upartiesten moet je volgen