Verwen jezelf met skin gym voor een stralende huid

Gepubliceerd op 19 juli 2019 door Maxine Detaellenaere
Verwen jezelf met skin gym voor een stralende huid

Wil je een gezonde, stralende huid maar blijf je liever weg van cosmetische ingrepen? Met deze eenvoudige massagetechnieken ga je het verouderingsproces op een natuurlijke manier tegen. En bovendien maakt dit heerlijk verwenmomentje voor jezelf je helemaal zen. # winwin

Benieuwd hoe je je huid in topconditie houdt? Wij volgden de workshop Skin Gym, gegeven door de beauty-expertes van Fin du Jour in samenwerking met The Place. We leerden technieken voor het masseren van je gezicht waarbij je je huid op een zachte manier stimuleert en zo de doorbloeding een boost geeft. Met als resultaat een stralende, verkwikte huid.

Zo ga je te werk:

Reinigen

Een goede huidverzorging start met het reinigen van de huid. Tijdens de workshop gebruikten we de producten van de natuurlijke verzorgingslijn Tata Harper. Reinig eerst je gezicht met een cleanser. Voor een volledig gezuiverde huid kan je een cleanser op oliebasis gebruiken, gevolgd door een klassiek reinigingsproduct. Masseer het product zachtjes in de huid en dep af met een vochtig handdoekje. Tip: Probeer niet te hard op je huid te wrijven, zo vermijd je irritatie. Heb je soms last van onzuiverheden, besteed dan extra aandacht aan je neuszone, want daar kunnen je poriën sneller verstoppen.

Toner

Vervolgens breng je een toner aan op het gezicht om de poriën opnieuw te sluiten. Dep het product zachtjes in met je handen en en tokkel rustig met je vingertoppen op je gezicht. Zo zorg je ervoor dat het product goed wordt opgenomen door je huid.
Tip: Een toner kan je rechtstreeks op de huid aanbrengen in plaats van het product eerst op een watje te doen. Dit is zachter voor de huid en je verliest ook minder product.

Hydrateren

Serum

Een serum bevat tal van actieve ingrediënten die de huid voeden. Kies daarom voor een product dat helpt bij de specifieke noden van je huidtype. Omdat een serum zo geconcentreerd is, heb je genoeg aan een nootje dat je in cirkelvormige bewegingen aanbrengt op je huid. Daarna kan je nog even op de huid tokkelen om je huid te stimuleren de actieve ingrediënten op te nemen.

Moisturizer

Een moisturizer heeft vaak een dikkere textuur dan een serum en zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen van deze laatste goed hun werk kunnen doen. 's Ochtends opteer je best voor een lichtere crème (vergeet ook zeker niet een product met spf aan te brengen om je huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen). 's Avonds breng je een rijkere crème aan, zodat je huid tijdens de nacht goed gehydrateerd wordt. Masseer je je huid voor je onder de lakens kruipt, dan worden de stoffen beter opgenomen en stimuleer je de celvernieuwing van je huid.
Tip: Wil je een masker aanbrengen, dan is net voor het slapengaan het ideale moment hiervoor. Zo profiteert je huid de hele nacht lang van de extra verzorging.

Skin gym

Na de hydratatie is het tijd voor een relaxerende massage van het gezicht. Daarvoor gebruik je een gezichtsolie die lief is voor de huid zoals de Rose Oil van Susanne Kaufmann of de Fabulous Face Oil van Aesop. Leg een ontspannend jazz-muziekje op, steek een geurkaarsje aan en geniet van een heerlijk momentje me-time. Begin met driemaal diep in en uit te ademen en enkele druppels olie in je huid te masseren.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging
Rose Oil, Susanne Kaufmann

Stap 1: Nek

Start je verwenmomentje met het masseren van je nek. Dat doe je door je duimen - of als dat te hard aanvoelt je vingers - onderaan je nek te plaatsen en langzaam naar boven toe te werken.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 2: Lymfeklieren

De lymfeklieren helpen om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen, stimuleer ze daarom door met de vlakke hand enkele seconden lang neerwaartse bewegingen te maken over de klieren in je hals (net onder je kaak, zowel links als rechts). Doe dit op een rustig tempo.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 3: Wenkbrauwen

Plaats je duimen op je wenkbrauwbasis (dicht bij je neus) en glijd langzaam in een vijftal seconden met je vingers naar het einde van je wenkbrauw. Houd enkele seconden lang de druk op je slapen aan. Herhaal dit enkele malen.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 4: Oogleden

Plaats je wijsvingers aan je buitenste ooghoeken en trek heel zachtjes de huid tegelijk naar achter en naar boven. Dit zorgt voor een liftend effect. Herhaal dit enkele malen.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 5: Mond

Plaats je duimen op je bovenlip boven de cupidoboog en glijd met je vingers langzaam naar je mondhoeken. Doe hetzelfde met je onderlip. Herhaal beide bewegingen enkele malen.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 6: Wangen

Knijp zachtjes op verschillende plaatsen in je wangen om de doorbloeding in je gezicht te stimuleren, zodat je huid licht rozig wordt . Herhaal dit enkele keren aan beide kanten.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 7: Contouren

Blaas je wangen volledig bol en hou dit enkele seconden lang aan. Deze oefening zorgt voor scherpere contouren en een betere doorbloeding. Herhaal dit enkele malen.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 8: Kin

Een dubbele kin kan je helpen voorkomen door deze oefening. Til je hoofd naar achter en kijk naar boven. Maak een kusbeweging met je mond en hou deze houding enkele seconden aan. Herhaal dit enkele malen.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

Stap 9: Oren

Masseer je oren door zachtjes je oorlellen te kneden, vervolgens de zijkant van je oren en ten slotte de bovenzijde. Herhaal dit enkele malen. Adem ten slotte nogmaals drie keer diep in en uit.

skin gym, gezicht, massage, anti-aging

 

Shopping: