3 beauty expertes verklappen de skincare en make-uptrends van 2020

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
3 beauty expertes verklappen de skincare en make-uptrends van 2020

Benieuwd naar de skincare, parfum- en make-uptrends voor 2020? Deze beauty expertes praten je bij.

Binnenkort wordt niet alleen een nieuw jaar ingeluid, we stappen meteen ook een nieuw decennium in. Hoog tijd voor een vooruitblik naar de volgende seizoenen. Welke beautytrends zullen voorgoed verdwijnen? Wat willen we anders zien in 2020? En welke nieuwe beautyproducten mogen niet ontbreken in je make-uptas?

Nanja Massy,  Make-upartiest en Beauty Expert bij Massy Creations

Wat zou je graag zien veranderen op beautyvlak de komende jaren?

"Ik zou graag nog meer zien op vlak van zero waste, ik denk bijvoorbeeld aan ecologisch afbreekbare verpakkingen. Daarnaast hoop ik dat mensen zich meer bewust worden van wat ze op hun gezicht smeren, net zoals we al meer nadenken over voeding. En wie weet komt er in de toekomst een eigen collectie!"

Welke grote trends zie je voor 2020?

"Het wordt een jaar van contrasten: we zien heel donkere, burgundy lipstick, maar tegelijk komen ook de ultraglossy lippen terug. Dat glazige effect zien we ook op de huid en in het haar, denk aan de klassieke wetlook."

make-uptrends 2020 beauty skincare
Alice and Olivia SS20

"Komende zomer zal je vooral snoepjeskleuren zien op de ogen. Lichtroze, mosgroen, koraaloranje... Prachtig bij een gebruinde huid. En goed nieuws, want ook glitters zullen het nog steeds geweldig doen."

Welke producten mogen het komende jaar niet ontbreken in je beautycase?

"Ik blijf heel erg fan van highlighter, mijn geheime wapen om er fris en stralend uit te zien. Ook felle lippen zijn mijn go-to look, handig om de aandacht af te leiden van vermoeide ogen."

Ines Borgonjon, Senior Make-upartiest bij M.A.C

Wat zou je graag zien veranderen op beautyvlak de komende jaren?

"Ik zou het fijn vinden moesten mensen zich vrijer voelen. In make-up kan je volgens mij weinig fout doen, het is net een tool om jezelf uit te drukken. Natuurlijk kan je rekening houden met je gezichtsvorm en huidtint, maar dat is eerder een kwestie van techniek en niet van wat je wel en niet mag dragen. Wie zegt bijvoorbeeld dat felle lippen en felle ogen niet samengaan? Dat kan perfect als dit jouw stijl representeert."

Welke grote trends zie je voor 2020?

"Op de catwalks zien we dat make-up steeds meer wordt aangepast aan het model, er is dus meer ruimte voor diversiteit en een individuele look. Iedereen is uniek qua gezichtsvorm en huidtint, waardoor bepaalde tinten of technieken beter werken dan andere. Die vrijheid die ik op de fashion weeks zie zou moeten overwaaien naar de straten."

make-uptrends 2020 beauty nieuwe trends
Erdem SS20

"Verder denk ik dat we volledig klaar zijn met zware contouring, zelfs op Instagram worden de looks stilaan zachter. Op de catwalks zien we niet langer de volledige 'no make-uplook', maar veeleer een look die de natuurlijke huid laat zien. Denk aan een blush die aangebracht is alsof je net een boswandeling hebt gemaakt, of sterk opgemaakte ogen die contrasteren met een pure huid."

Welke producten mogen het komende jaar niet ontbreken in je beautycase?

"Ik ben momenteel gek op de Glow Play Blush van M.A.C, een poederblush met een ontzettend zachte textuur. De kleurtjes zijn fel, maar ogen toch subtiel op de huid en geven een mooie gloed. Momenteel ligt 'ie nog niet in de winkel, nog heel even geduld dus!"

Naomi Van Goethem, Beauty Expert bij Planet Parfum

Wat zou je graag zien veranderen op beautyvlak de komende jaren?

"Persoonlijk zou ik minder uitgesproken heteronormatieve reclames willen zien. Voor mij mag het meer genderneutraal, zowel voor parfums en make-up, maar vooral voor verzorging. Een huid is een huid, en hoewel we elk onze specifieke probleempjes hebben, mogen we wat mij betreft minder in het 'man versus vrouw'-kader denken."

Welke grote trends zie je voor 2020?

"Er zal nog meer op ecologisch verantwoorde producten worden ingezet, en ik denk ook dat make-uplooks weer natuurlijker zullen worden. Een andere leuke trend zijn de parfumrollers. In plaats van de klassieke reisformaten in sprayvorm, die al eens uitlopen in je tas,  kiezen steeds meer parfummerken voor geurtjes met een geltextuur in rollers. Dior heeft bijvoorbeeld al een uitgebreide collectie van de zogenaamde roller-pearls."

make-uptrends 2020 parfums skincare verzorging
Miss Dior Absolutely Blooming EDP, Dior, €43,90

Shop hier

Zijn er lanceringen waar je naar uitkijkt?

"De make-uptrends voor de lente zijn altijd een feest, ik denk dat we dit jaar heel veel pasteltinten zullen zien bij de grote beautymerken. Daarnaast lanceert skincare merk Stendhal Paris voor het eerst een make-uplijn, daar ben ik ontzettend benieuwd naar."

make-uptrends 2020 verzorging nieuwe producten
Alice and Olivia SS20

Heb je zelf goede beautyvoornemens? 

"Meer consequent zijn in het aanbrengen van mijn dag- en nachtcrème!"