Beauty tips: zo creëer je een ‘no make-up’ make-up look

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie Pauwels en Lore Ginneberge
Beauty tips: zo creëer je een ‘no make-up’ make-up look

Jazeker, experimenteren met make-up is een must om de kneepjes van het vak te leren, maar doorgaans wil je nog wel op jezelf lijken. In de meeste gevallen geldt het motto 'less is more'. Dit zijn de beste tips voor een make-up look die eruit ziet als je eigen huid, maar dan beter.

Een toefje teveel blush, creased concealer, zichtbare foundationsporen... Make-uplooks uitproberen is fun, maar als je een natuurlijke look nastreeft is minder echt wel beter. Hoe bereik je die 'woke up like this'-uitstraling zonder al teveel moeite? De juiste producten en applicatie zijn de sleutel tot succes. Onze tips:

Investeer in hydraterende gezichtsverzorging

Alles begint bij een gehydrateerd gezicht en de juiste verzorging. Zorg daarom voor een goede skincare routine, zodat je huid er ook zonder make-up goed uitziet. Begin met een dagcrème, je make-up zal er veel frisser uitzien. Vermeng eventueel zelfs wat moisturizer met je foundation of BB-cream. Zo zal je gezicht veel natuurlijker en minder cakey ogen.

beauty tips natuurlijke make_up
Imaxtree

Is je huid wat aan de vettige kant? Breng je moisturizer dan minstens een halfuur voor je make-up aan, om te vermijden dat je huid er te glimmend uitziet.

Tip: Gebruik voor een glowy finish de M.A.C Strobe Cream  onder je foundation of meng met je fond de teint. Deze bestseller laat je gezicht stralen én verzorgt je huid.

tips voor een natuurlijke no make up make up look
M.A.C

Shop hier

Sla primer niet over

Het lijkt misschien overbodig: een extra stap in je make-up routine die je niet eens ziet. Toch heeft het dragen van primer heel wat voordelen. De barrière tussen je huid en make-up is beter voor de huid en geeft een natuurlijk resultaat. Daarnaast blijft je make-up langer zitten dankzij primer. We raden aan om altijd primer te gebruiken voor je je make-up aanbrengt.

Er zijn een heleboel primers op de markt met tal van beloftes. Kies eentje die past bij van de noden van jouw huid. Zo zijn er een aantal die ervoor zorgen dat je huid minder gaat glanzen of andere die je poriën minder zichtbaar maken. Laat je adviseren of lees reviews, en kies op basis daarvan de juiste primer voor jouw huid.

Tip: De Synchro Skin Soft Blurring Primer van Shiseido is een gewichtsloze formule op waterbasis verrijkt met een geavanceerde lichtverspreidende technologie om de aanwezigheid van poriën te verfijnen, overmatige glans weg te nemen en imperfecties te vervagen.

Shiseido primer
Shiseido

Shop hier

Tip: Deze vervagende blur primer van Stendhal Paris is speciaal ontwikkeld voor de tere zone van de oogcontour. De gelcrème combineert de werking van diverse planten om de doorbloeding en de microcirculatie te verbeteren.

natuurlijke make-up
Stendhal Paris

Shop hier

Een natuurlijke foundation

beauty tips no-make-up look
Imaxtree

 

Make-up is een fantastische uitvinding, mits je het op de juiste manier gebruikt . Er zijn veel opties om je gezicht dekking te geven: foundations, BB-creams, CC-creams, getinte dagcrèmes... Wat betreft de dekking geldt opnieuw: less is more.

Zo breng je foundation aan

De kunst van foundation is om een kleine hoeveelheid zeer licht aan te brengen en dan te blenden, blenden en nog eens blenden. Als je al een egale huid hebt, gebruik dan een gekleurde moisturizer in plaats van foundation. Wil je toch meer dekking, opteer dan voor foundation op 'probleemzones', want het zou zonde zijn om sproetjes of een natuurlijke glow te verbergen onder een laag make-up!

Tip: Probeer de Pure Radiant Tinted Moisturizer van Nars, een olievrije gekleurde dagcrème met SPF die je huid van een licht laagje voorziet én voedt tegelijk.

nars tinted moisturizer
Nars

Shop hier

Werk bij met concealer

Als je last hebt van oneffenheden en wallen, is concealer je beste vriend. Je bent misschien geneigd om een overdosis concealer te gebruiken om er op je best uit te zien, maar ook hier: hoe minder hoe beter (we kunnen het niet genoeg herhalen).

Breng concealer onder je ogen aan met een borstel, maar verspreid het product met je vingers. In plaats van te focussen op je wallen, kijk je jezelf best in de ogen terwijl je de concealer aanbrengt. Zo vermijd je dat je overdrijft en de zone te licht maakt ten opzichte van de rest van je gezicht. Beperk concealer verder tot de plaatsen waar je het echt nodig hebt.

Tip: Probeer de Healthy Mix Anti-Fatigue concealer van Bourjois. Een met vitaminen verrijkte concealer die donkere kringen aanpakt en een wakkere blik geeft.

Bourjois concealer natuurlijke make-up no-makeup look
Bourjois

Basic wenkbrauwen

tips voor een natuurlijke no make up make up look
Imaxtree

Je wenkbrauwen vormen een kader voor je gezicht, dus sla deze stap zeker niet over. Het is een makkelijke manier om er beter uit te zien zonder eruit te zien alsof je iets aan je gezicht hebt gedaan. Borstel je wenkbrauwhaartjes omhoog en gebruik een gekleurde of zelfs doorzichtige wenkbrauw-gel om je gezicht meer definitie te geven.

Tip: De wenkbrauwmascara van Yves Rocher geeft een natuurlijk resultaat en houden je wenkbrauwen de hele dag in vorm. Kies voor een kleur die aansluit bij je eigen haarkleur (liever lichter dan donker).

yves rocher
Yves Rocher

Shop hier

Kies voor crèmeblush

Producten met een crèmetextuur zijn makkelijk aan te brengen met je vingers. Volg de vormen van je gezicht om deze te accentueren.

Blush geeft je een gezonde look. Kies voor een kleur die zo goed mogelijk aansluit bij je natuurlijke 'blush' en beperk de hoeveelheid die je aanbrengt. Voor een zachtere look, breng een kleine laag foundation aan over je blush. Zo lijkt de rode glow op je wangen van binnenuit te komen. Lach, en breng de blush aan op de appels van je wangen.

Tip: de Pot Rouge van Bobbi Brown doet dubbel dienst als blush en lipstick. Handig voor girls on the go. En voor een wakkere blik, kan je zelfs een héél klein beetje rouge aanbrengen op je wenkbrauwbot, boven de buitenste ooghoeken.

bobbi brown blush natuurlijke make-up
Bobbi Brown

Shop hier