Beauty tips: zo creëer je een ‘no make-up’ make-up look

Gepubliceerd op 20 mei 2019 door ELLE België
Beauty tips: zo creëer je een ‘no make-up’ make-up look

We struggelen allemaal wel eens met onze make-up. In de meeste gevallen geldt het motto 'less is more'. Lees onze tips voor een make-up look die eruit ziet als je eigen huid, maar dan beter.

Clowneske blush, creased concealer, klonterige mascara, een cakey gezicht,… Het is slechts een greep uit de problemen waarmee je gezicht te maken kan krijgen. Make-up is zeer tricky: aan de ene kant wil je er als je beste zelf uitzien, maar anderzijds wil je een 'woke up like this'-vibe. Wij verzamelden de beste tips voor een geslaagde, natuurlijke 'no make-up' look.

1/

Een verzorgd gezicht is er twee waard

 

Alles begint bij een gehydrateerd gezicht en de juiste verzorging. Zorg daarom voor een goede skincare-routine, zodat je huid er ook zonder make-up goed uitziet. Begin met een dagcrème, je make-up zal er veel frisser uitzien. Vermeng eventueel zelfs wat moisturizer met je foundation of BB-cream. Zo zal je gezicht veel natuurlijker en minder cakey ogen.

beauty tips natuurlijke make_up

Is je huid wat aan de vettige kant? Breng je moisturizer dan minstens een halfuur voor je make-up aan, om te vermijden dat je huid er te glimmend uitziet.

Tip: Gebruik voor een glowy finish de Mac Strobe Cream (€33) onder je foundation of meng met je fond de teint. Deze best-seller laat je gezicht stralen én verzorgt je huid.

tips voor een natuurlijke no make up make up look

2/

Gebruik primer

Het lijkt misschien overbodig: een extra stap in je make-up routine die je niet eens ziet. Toch heeft het dragen van primer heel wat voordelen. De barrière tussen je huid en make-up is beter voor de huid en geeft een natuurlijk resultaat. Daarnaast blijft je make-up langer zitten dankzij primer. We raden aan om altijd primer te gebruiken voor je je make-up aanbrengt.

Er zijn een heleboel primers op de markt met tal van beloftes. Kies eentje die past bij van de noden van jouw huid. Zo zijn er een aantal die ervoor zorgen dat je huid minder gaat glanzen of andere die je poriën minder zichtbaar maken. Laat je adviseren of lees reviews, en kies op basis daarvan de juiste primer voor jouw huid.

Tip: Deze vegan Prime Perfection Hydrating + Pore-Minimizing Face Prime (€19,95) geeft je een gezonde glow en een egalere huid.

 

tips voor een natuurlijke no make up make up look

3/

Rustig aan met foundation...

beauty tips no-make-up look

 

Make-up is een fantastisch redmiddel, mits je het op de juiste manier gebruikt . Er zijn veel opties om je gezicht dekking te geven: foundations, BB-creams, CC-creams, tinted moisturizers... Wat betreft de dekking geldt opnieuw: less is more.

De kunst van foundation is om een kleine hoeveelheid zeer licht aan te brengen en dan te blenden, blenden en nog eens blenden. Als je een goede huid heb, gebruik dan liever een gekleurde moisturizer in plaats van foundation. Wil je toch meer dekking, dan kan je foundation gebruiken, maar best enkel op probleemzones. Als je bijvoorbeeld sproetjes hebt, is het jammer dat deze verborgen zitten onder je make-up. In het algemeen ziet een kleine hoeveelheid foundation er altijd het beste en natuurlijkste uit. Minder foundation dragen zorgt ervoor dat je huid kan ademen en zal je op termijn dus een betere huid geven.

Tip: Probeer de Estee Lauder Daywear (€43,50), een gekleurde moisturizer met SPF die zich aan de natuurlijke tint van je huid aanpast.

 

tips voor een natuurlijke no make up make up look

4/

...en de concealer

Als je last hebt van oneffenheden en wallen, is concealer je beste vriend. Je bent misschien geneigd om een overdosis concealer te gebruiken om er op je best uit te zien, maar ook hier: hoe minder hoe beter (we kunnen het niet genoeg herhalen).

Breng concealer onder je ogen aan met een borstel, maar verspreid het product met je vingers. In plaats van te focussen op je wallen, kijk je jezelf best in de ogen terwijl je de concealer aanbrengt. Zo vermijd je dat je overdrijft en de zone te licht maakt ten opzichte van de rest van je gezicht. Beperk concealer verder tot de plaatsen waar je het echt nodig hebt.

Tip: Probeer de Tarte Shape Tape Contour Concealer (€27)

tips voor een natuurlijke no make up make up look

5/

Basic brows

tips voor een natuurlijke no make up make up look

Je wenkbrauwen vormen een kader voor je gezicht, dus sla deze stap zeker niet over. Het is een makkelijke manier om er beter uit te zien zonder eruit te zien alsof je iets aan je gezicht hebt gedaan. Borstel je wenkbrauwhaartjes omhoog en gebruik een gekleurde of zelfs doorzichtige wenkbrauw-gel om je gezicht meer definitie te geven.

Tip: De Brow Precise Fiber Filler van Maybelline. Kies voor een kleur die aansluit bij je eigen haarkleur (liever lichter dan donker).

tips voor een natuurlijke no make up make up look

6/

Kies voor crème

Als het aankomt op blush en bronzer, zien crèmes er natuurlijker uit dan poeder. Producten op basis van crème zijn makkelijk aan te brengen met je vingers. Volg de vormen van je gezicht om deze te accentueren.

Blush geeft je een gezonde look. Kies voor een kleur die zo goed mogelijk aansluit bij je natuurlijke 'blush' en beperk de hoeveelheid die je aanbrengt. Voor een zachtere look, breng een kleine laag foundation aan over je blush. Zo lijkt de rode glow op je wangen van binnenuit te komen. Lach, en breng de blush aan op de appels van je wangen.

Bronzer geeft je een sun-kissed effect, waardoor je er gezonder uitziet. Let op: bij bronzer gebruik je liever te weinig dan te veel. Het is ook essentieel dat je 'm op de juiste plaats aanbrengt: op de buitenkant van je gezicht en lichtjes onder je jukbeenderen.

Tip: Een voordeel aan producten op basis van crème, is dat je slechts een heel kleine hoeveelheid nodig hebt en dus lang toekomt. Probeer de Cream Blush: Cloud Paint van Glossier (€6). Kies twee tinten en meng om de kleur te bereiken die het dichtst bij je eigen wangen aansluit.

tips voor een natuurlijke no make up make up look

 

(door stagiaire Marie Pauwels)