De trainingsbroek schopt het tot meest gewilde item van de winter

Geüpdatet op 15 januari 2024 door Lore Ginneberge
De trainingsbroek schopt het tot meest gewilde item van de winter Getty Images

Hoewel de trainingsbroek oorspronkelijk bedoeld was voor de sportschool of een luie dag thuis, heeft dit comfy item de modewereld veroverd en zien we nu overal track pants op de catwalks en in het straatbeeld.

De comfortabele trend van het moment

De trainingsbroek heeft zijn weg gevonden van de sportschool naar de catwalk en vervolgens naar de straat. Het is een trend die door beroemdheden en mode-iconen, zoals Bella Hadid en Alexa Chung, is omarmd en op sociale media is gepopulariseerd. De veelzijdigheid van de trainingsbroek maakt het een legitieme modekeuze voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om een avondje uit, een dag op kantoor of een comfortabele outfit thuis, de trainingsbroek kan op talloze manieren worden gestyled.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Chung (@alexachung)

Track pants op de catwalk

De modeshows voor herfst/winter '23-'24 en lente/zomer '24 hebben bewezen dat de trainingsbroek meer is dan alleen een comfortabel kledingstuk. Modehuizen als Gucci, Loewe en Celine hebben hun eigen luxe versie van de trainingsbroek ontworpen, waarmee ze de veelzijdigheid en elegantie van dit kledingstuk benadrukken.

Op de catwalks zagen we al trainingsbroeken in allerlei stijlen en uitvoeringen. Heron Preston verraste met grafisch bedrukte trainingsbroeken, gecombineerd met hakken en gestreepte shirts - een stijl waar Rihanna ook bij zweert.  JW Anderson presenteerde baggy grijze trainingsbroeken met glanzende groene slip-ons, gecombineerd met een metallic bikerjack of een capejas. Voor komende zomer schrijft Dries Van Noten gestreepte joggings voor in combinatie met chique mantels en puntige pumps, terwijl Celine en Coperni voor een ton-sur-ton gaan in chic zwart.

Zo style je de trainingsbroek

De sleutel tot het chic dragen van een trainingsbroek ligt in de styling. Kies voor een wijde trainingsbroek in neutrale kleuren zoals zwart of grijs en combineer deze met verfijnde bovenstukken, zoals een getailleerde blouse of blazer voor een silent luxury-look. Gek op kleur? Clash je felgroene of rode track pants met contrasterende sneakers en een veelkleurige sjaal. Accessoires spelen een belangrijke rol; denk aan statement sieraden of een stijlvolle tas om de outfit een luxe uitstraling te geven.

track pants jogging
Getty Images
trackpants joggingbroek streetstyle
Getty Images

Schoenen kunnen de hele look transformeren. Combineer de trainingsbroek met kitten heels of elegante loafers voor een chique outfit, of ga voor klassieke trainers voor een casual maar stijlvolle look.

trainingsbroek styling tips inspiratie
Getty Images
streetstyle inspiratie training
Getty Images

Shop onze selectie trainingsbroeken

1
adidas
Oversized trainingsbroek in blauw
SHOP HIER
2
CELINE
Triomphe track pants
SHOP HIER
Velvet trainingsbroek
3
Daily Paper
Velvet trainingsbroek
SHOP HIER
wijde track pants in bordeaux
4
Oysho
wijde track pants in bordeaux
SHOP HIER
5
C&A
joggingbroek
SHOP HIER
6
Loewe
hoge taille track pants in bruin
SHOP HIER