Deze designertassen haal je voor minder dan €1.000 in huis

Geüpdatet op 4 oktober 2023 door Lisa Aelvoet
Deze designertassen haal je voor minder dan €1.000 in huis Launchmetrics Spotlight

Dat investeren in designertassen geen slecht idee is, weten we al langer dan vandaag. Maar dat hier een serieus prijskaartje aan vasthangt, weten we ook. Daarom selecteerden we de meest toegankelijke designertassen van de markt, met prijzen tussen €275 en €1.000.

1. Le grand Bambino van Jacquemus

Modeontwerper Simon Porte Jacquemus wil luxe toegankelijk maken en drijft dit ook door in de prijzen van zijn handtassen. Onze favoriet is 'Le grand Bambino', een mooi afgewerkte, tijdloze handtas die zijn waarde behoudt. De chocoladebruine kleur past nagenoeg overal bij en doet het goed in elk seizoen.

designertassen-onder-1000-euro-Jacquemus
Le grand Bambino, Jacquemus €750

Shop hier

2. De Penelope schoudertas van Wandler

Cultmerk Wandler zag zo'n vijf jaar geleden het daglicht en ontpopte zich in korte tijd tot hét handtassenadres voor moderne modeliefhebsters. De kalfsleren schoudertas 'Penelope' wordt handgemaakt in Italië en doet de harten van onze redactrices sneller slaan. We vallen collectief voor de architecturale vorm en de prachtige donkergroene kleur van het leder.

designertassen-wandler-penelope
Penelope schoudertas van kalfsleer, Wandler, €750

Shop hier

3. Re-Nylon Re-Edition 2000 mini-bag van Prada

De handtassen van Prada beleefden de laatste jaren een heropleving en zijn ondertussen niet meer weg te denken van social. Helaas zijn ze niet goedkoop. Het meest betaalbare model is de 'Re-Nylon Re-Edition 2000 mini' tas en deze maakt met zijn prijskaartje van €920 maar nét deel uit van onze selectie.

Prada-designertassen
Re-Nylon Re-Edition 2000 mini-bag, Prada, €920

Shop hier

4. De JEN clutch van Nanushka

Deze voormalige TikTok-favoriet bestaat voor 100% uit gerecycleerd vegan leer. Daarmee mag de 'JEN' clutch zich niet alleen een relatief goedkope designertas noemen maar ook nog eens een milieuvriendelijk alternatief. Hij komt er in het botergeel, oranje en donkerbruin en vormt de perfecte maat voor je smartphone, kaarthouder en sleutels.

Nanushka-designertassen-onder-1000-euro
Jen Alt-Leather Clutch, €345

Shop hier

5. Small Pink Butterfly Crossbody tas van Ganni

Het Deense Ganni staat bekend om de typische Copencore-stijl die momenteel hoge ogen gooit in trendland. De 'Small Butterfly' crossbody tas bestaat uit gerecycleerd leder en is daarmee lief voor het milieu. Wij willen hem in huis halen vanwege zijn Barbie-roze kleur en bubbly uitstraling.

designertassen-Ganni
Small Pink Butterfly Crossbody tas, Ganni, €275

Shop hier

6. Baguette bag van Sandro

De 'Baguette bag' van Sandro in bordeauxrood leer laat ons niet onberoerd. De tas straalt Franse chique uit maar dan met een hedendaagse twist. Zowel in de zomer als de winter vormt deze designertas de ultieme eye candy.

designertassen-sandro
Baguette bag, Sandro, €325

Shop hier

7. Large Mochi shopper van Yuzefi

Het Londense Yuzefi staat synoniem voor luxueuze doch originele handtassen. Shopper tassen maken een comeback en dit cappuccinokleurig exemplaar woont momenteel rent-free in onze hoofden.

designertassen-Yuzefi
Large Mochi, Yuzefi via Zalando, €710

Shop hier

8. Moon van Staud

Een van de goedkoopsten - maar daarom niet de minste - designertas van onze lijst is deze blauwe suède tas van Staud. De kleur, het materiaal en het kralendetail... What's not to love? Wij gaan overstag en voegen de tas zonder twijfel toe aan onze wishlist.

designertassen-staud
Suède tas met kralenhengsel, Staud via Farfetch, €291

Shop hier

9. Raffia tas van Loewe

Het merk achter onze favoriete designertassen creëerde speciaal voor grote modeharten met een klein budget deze zomerse raffia tas. Hij laat ons wegdromen naar warme temperaturen en verre oorden. Dankzij het handige formaat draag je de tas zonder problemen van het strand naar de stad (en terug).

Loewe-designertassen
Raffia tas, Loewe, €420

Shop hier

10. Chainmail schoudertas van Rabanne

De designers van Rabanne haalden hun mosterd voor deze goudkleurige metalen tas uit de Middeleeuwen. Geïnspireerd op maliënkolders van ridders laat deze tas gegarandeerd hoofden draaien. Klein maar fijn!

designertassen-Rabanne
Chainmail schoudertas, Rabanne, €530

Shop hier