Deze zonnecrèmes laten geen witte waas achter op een donkere huid

Gepubliceerd op 31 mei 2021 door Lore Ginneberge
Deze zonnecrèmes laten geen witte waas achter op een donkere huidImaxtree

Iedereen die over een stevige portie melanine beschikt weet dat zonnebescherming hier niet altijd op aangepast zijn... Op zoek naar een product dat geen witte waas achterlaat? Dit zijn de beste olies, sprays en zonnecrèmes voor iedereen met een donkere huid.

First things first: alle mannen en vrouwen, ongeacht afkomst of huidskleur, moeten zich beschermen tegen de zon. Voor de zon is iedereen gelijk, en haar schadelijke stralen hebben zeker ook een effect op een donkere huid. Smeren is de enige oplossing, al is dat niet voor elke huidskleur even aangenaam. Het gros van de zonnebescherming op de markt is namelijk gericht op een lichte tot medium huid, en laat bijgevolg een witte waas achter bij iedereen die buiten dat beperkte kleurenspectrum valt. Flatterend is anders...

Hoewel er nog heel wat werk is bij beautybedrijven om zonnebescherming inclusiever te maken, bestaan er al wel enkele pioniers met een zo goed als doorschijnende zonnecrème geschikt voor een donkere huid. Een aanrader voor wie een tripje richting The States plant is Black Girl Sunscreen, voorlopig nog niet verkrijgbaar in Europa, maar één van de allerbeste labels in z'n soort.

Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF 30 - Madara Organic Skincare

Heel af en toe komt er een beautyproduct op ons pad dat echt alle vakjes aanvinkt. Deze zonnecrème van Madara Organics is er zo eentje, want ecogecertificeerd, vegan, verzorgend én beschermend, en geschikt voor heel wat huidtypes en-kleuren. Deze gezichtszonnecrème is lichtjes getint en verandert tijdens het appliceren in een zijdezachte, doorschijnende lotion.

madara organics
Plant Stem Cell Age defying Face Sunscreen SPF30, €32

Shop hier

Unseen Sunscreen SPF 30 - Supergoop

De absolute favoriet van beautyjournalisten wereldwijd is deze Unseen Sunscreen met SPF30 van Supergoop. De naam verraadt het al, deze bescherming zie je écht niet zitten. De formule is daarboven zo licht dat je niet hoeft te vrezen voor een vette huid of verstopte poriën. Amen!

supergood sunscreen zonnecrème donkere huid
Unseen Sunscreen, vanaf €16,70

Shop hier

Smoothing Primer Serum SPF 30 - Paula's Choice

Zonnebescherming hoeft niet altijd de laatste stap in je verzorgingsroutine te zijn. Dit serum van Paula's Choice bijvoorbeeld zorgt voor een beschermend laagje onder je make-up en houdt  tegelijkertijd de schadelijke invloed van de zon tegen.

serum zonnebescherming donkere huid
Smoothing Primer Serum SPF 30, €35

Shop hier

Invisible spray Protect & Dry Touch SPF 20 - Nivea

Voor je lichaam is een spray op oliebasis de perfecte oplossing, want minder zichtbaar dan een zonnemelk. Nivea ontwikkelde een 'invisible spray' die snel intrekt, niet vet aanvoelt en je teint in de verf zet. Bonuspunten voor de gerecycleerde verpakking!

nivea zonnecrème donkere huid zonnebescherming
Invisible spray Protect & Dry Touch SPF 20, €14,99

Shop hier

Ideal Soleil Invisible Hydrating Mist SPF50 - Vichy

Een zonneproduct dat je voelt noch ziet? Dat is wat de 'Invisible Hydrating Mist' van Vichy belooft. Verstuif de mist op je gezicht voor een verfrissend gevoel, maar vergis je niet: deze ultralichte formule biedt wel degelijk een krachtige zonnebescherming met SPF 50.

vichy soleil
Ideal Soleil Invisible Hydrating Mist SPF50, €14,45

Shop hier

DREAMSKIN MOIST & PERFECT CUSHION SPF50 - Dior

Draag je liever niet teveel laagjes op je gezicht? Dan is een foundation met SPF iets voor jou. Deze compacte versie van DIOR is beschikbaar in verschillende tinten en biedt een uitzonderlijk hoge bescherming. Goedkoop is 'ie allerminst, maar je kan jouw doosje steeds opnieuw vullen dankzij de navulverpakkingen.

DREAMSKIN MOIST & PERFECT CUSHION SPF 50, Dior, €83
DREAMSKIN MOIST & PERFECT CUSHION SPF 50, Dior, €83

Lees ook: Zo houd je je krullen mooi in de zomer