Zo verzorg je krullen bij warm zomerweer

Geüpdatet op 13 juni 2022 door Lore Ginneberge
Zo verzorg je krullen bij warm zomerweer

Eens perfect in vorm, zijn krullen misschien wel het allermooiste haartype. Maar het stylen van gekruld of kroeshaar is een kunst, zeker in de zomer. Om te voorkomen dat je krullenbol bij deze warme temperaturen verandert in stro, geven we een aantal handige verzorgingstips.

Terwijl anderen klagen over hun 'droge haar' weten vrouwen met krulhaar pas écht wat dit betekent. De zomermaanden zijn dan ook een moeilijke periode, want warmte en droogte doen je krullen geen deugd. Ook op vakantie moet je extra opletten, want niets is erger dan een overdosis zon in combinatie met zeewater of chloor. Hallo poedelhaar...

Verzorgingstips voor glanzend en gezonde krullen

1. Hou je haar zoveel mogelijk uit de zon

Hoe mooi sunkissed lokken ook zijn, zon + krullen is geen goede combo. We raden je daarom aan je haar zoveel mogelijk te bedekken in de vlakke zon. Er zijn tal van toffe zomerhoeden, petjes en sjaaltjes die je op een stylish manier beschermen tegen zonnestralen.

Lees ook: Kapsels voor hete zomerdagen

Wanneer je je lokken toch blootstelt aan de zon, is een beschermend haarproduct geen overbodige luxe. Er bestaan aangepaste shampoos, crèmes en sprays met een zonnefactor. En wanneer je haren toch beschadigd raakten door de zon, kunnen herstellende haarproducten zoals haarmaskers redding bieden. Vaak bevatten deze extra voedende oliën of hydraterende ingrediënten als kokosolie of sheaboter. Maar onthoud dus wel: voorkomen is beter dan genezen.

2. Bescherm je haar tegen chloor en zeewater

Zon, zee, strand is geen ideale formule voor krullen, want ook zeewater kan enorme schade aanrichten. Probeer die te beperken door je lokken zo snel mogelijk uit te spoelen achteraf. Zonneproducten kunnen ook helpen. Spendeer je jouw zomer aan het zwembad? Let dan op met het sterke chloorwater. Extra tip: omdat krullen erg veel vocht opnemen, kan je ze even voor je een duik neemt voorbereiden met kraantjeswater. Op die manier zijn je lokken verzadigd en nemen ze minder chloor op. Graag gedaan!

3. Gebruik leave-in conditioner of crème tussen wasbeurten

Je haren te vaak wassen kan net als zeewater en zon zorgen voor een slechte haarconditie. In de zomer heb je de neiging om vaker onder de douche te springen, maar dat heeft omgekeerd effect (op je haren dan toch). Voor schone lokken is het voldoende om ze maximum om de twee dagen te wassen en eventueel tussendoor uit te spoelen met zuiver water. Voelen je krullen de dag na een wasbeurt opnieuw droog, verwen ze dan met een leave-in conditioner, haarolie of voedende crème.

4. Plaats haarproducten in de koelkast

Klinkt een tikje vreemd, maar is eigenlijk zo gek nog niet. Plaats jouw shampoo en conditioner een paar uurtjes in de koelkast voor een heerlijk verfrissende wasbeurt. Je hebt misschien al gehoord dat een ijskoude douchestraal je lokken extra doet glanzen, omdat de haarschubben zich sluiten. Wel, dit is de optie voor mensen met koudwatervrees.

De beste producten voor krullend haar