6 tips voor mooie krullen

Gepubliceerd op 4 april 2018 door Laure Vandendaele
6 tips voor mooie krullen

Prachtig, zo'n bos wilde krullen. Helaas zijn gekrulde haren niet altijd makkelijk in bedwang te houden en zijn ze soms rug, dof en kroezend. Met deze tips wordt het een makkie om je haardos te onderhouden en weer zijdezacht te maken.

Feit: de ene krul is de andere niet. Voor je op zoek gaat naar de juiste verzorgingsproducten voor jouw haar is het belangrijk uit te zoeken welk type krullen je hebt. Er zijn vier haartypes: steil haar (type 1), golvend haar in S-vorm (type 2), krullend haar met strakke golven (type 3) en spiraalvormig haar met strakke, elastische bobijntjes in zigzag. (type 4). In de categorieën 2,3 en 4 is het haar verdeeld in drie subcategorieën (a,b en c) afhankelijk van de diameter van de krul.

Kopzorg 1: Waarom is krullend haar zo droog?

Zelfs als je krullend haar goed hydrateert en voedt, heeft het soms nog steeds de neiging om droog te blijven. Dit komt door de kromme haarbulbus in de haarwortel. De cellen in de cortex raken in elkaar verstrengeld  en geven het haar een elliptische vorm, waardoor de talg het uiteinde van de wortels niet kan bereiken. Resultaat: het haar is droger.
Kopzorg 2: Waarom gaat krullend haar kroezen?
Omdat de haarvezel van krullend haar poreuzer is dan die van steil haar, neemt ze de vochtigheid op waardoor ze begint op te zwellen. Door die zwelling raken haarvezels gebogen en getwist met kroezende lokken tot gevolg.

6 tips voor mooie krullen