Zijn deze 5 mythes over natuurlijke haarverzorging correct? Een expert geeft antwoord

Geüpdatet op 11 januari 2022 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Zijn deze 5 mythes over natuurlijke haarverzorging correct? Een expert geeft antwoord Imaxtree

Wat is het voordeel van een meer natuurlijke haarroutine? Zijn niet-chemische shampoos echt even doeltreffend? Is er een overgangsperiode? Sophie Devriese, Product Educator bij Aveda, vertelt ons wat waar is en wat niet over natuurlijke haarverzorging.

Is een natuurlijke shampoo beter voor de planeet?

Waar! Wanneer we het over natuurlijke haarverzorgingsproducten hebben, bedoelen we dat ze geen bepaalde chemische stoffen bevatten (siliconen, sulfaten, parabenen, enz.). Bij Aveda wordt 90% van de producten gemaakt van natuurlijke ingrediënten uit de biologische landbouw. Deze biologische landbouw houdt in dat de grond - waar de ingrediënten door familiecoöperaties worden verbouwd - niet chemisch wordt behandeld. Ook het gebruik van windenergie voor de productie en recycleerbare verpakkingen beperken de impact op het milieu tot een minimum.

Natuurlijke haarverzorging is niet geschikt voor alle haartypes

Fout! Of het nu krullend, golvend, steil of kroeshaar hebt, alle haartypes kunnen natuurlijke haarproducten gebruiken. En dit geldt ook voor gekleurd haar, op voorwaarde dat de kleuring door een professional in een salon is gedaan en niet uit de supermarkt komt. De enige voorwaarde is dat producten worden gekozen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van elk haartype. Daarom heeft Aveda een aangepaste lijn voor elk haartype.

haar natuurlijke shampoo
Imaxtree

LEES OOK: dit moet je weten voor je shampoo bars gebruikt

Een natuurlijke shampoo is minder doeltreffend omdat hij minder schuimt

Fout! In conventionele shampoos zijn het de sulfaten die dit schuimende effect veroorzaken. Mensen hebben de neiging schuim te associëren met een schoon gevoel, maar dit heeft geen positieve invloed op de schoonheid van het haar. Integendeel, het schuim van sulfaten - een zeer goedkoop ingrediënt - reinigt agressief en brengt de hoofdhuid uit balans. Bij Aveda zijn de producten licht schuimend dankzij natuurlijke alternatieven zoals kokossulfaat uit kokosolie.

Een meer natuurlijke haarroutine is beter voor de gezondheid van het haar.

Waar! Sommige gewone shampoos veroorzaken roos en verstoren het evenwicht door de hoofdhuid te agressief te wassen. Acneproblemen kunnen ook optreden op het voorhoofd aan de rand van het haar of op de rug waar de shampoo wegspoelt. Deze problemen kunnen verdwijnen met het gebruik van een natuurlijke shampoo. Dit zorgt er ook voor dat het haar zijn natuurlijke olieproductie behoudt en dat de huid in evenwicht blijft.

natuurlijke shamooo haar
Imaxtree

LEES OOK: zo vaak moet je naar de kapper volgens je haartype

Is er een overgangsperiode wanneer je naar natuurlijke verzorging overschakelt?

Waar! Je moet je haar de tijd geven om aan de verandering te wennen, dit geldt voor alle producten. Idealiter begin je met een haardetox dankzij een exfoliërende shampoo om opgehoopte chemicaliën te verwijderen. Maar maak je geen zorgen: zelfs zonder eerst een haardetox, zal het haar zich na verloop van tijd aanpassen aan zijn nieuwe natuurlijke routine.

haartype natuurlijke haarverzorging
Imaxtree

LEES OOK: deze alternatieve shampoo belooft het 'no poo'-effect