5 tips voor mooi en glanzend haar tijdens de winter

Gepubliceerd op 2 november 2017 door Maxine Detaellenaere
5 tips voor mooi en glanzend haar tijdens de winter

Wanneer het kouder wordt, is het niet enkel tijd om je huidverzorgingsroutine aan te passen, ook je haar verdient extra zorg tijdens de gure wintermaanden.

Door de koude winterlucht en de droge hitte van verwarmde ruimtes, krijgen je lokken heel wat te verduren. Wij geven je 5 tips om je haar dit seizoen glanzend en gezond te houden.

#1 Luchtbevochtiger

Investeer in een luchtbevochtiger, en verbeter zo het binnenklimaat in je huis. Je haar én je huid zullen je dankbaar zijn. Je hoeft er trouwens niet mee in te zitten dat je je plots een Monica'tje in Barbados doet, je haar zal door de iets vochtigere lucht niet ineens wild beginnen krullen.

Luchtbevochtiger Pure, Lanaform, €74,99, in de elektrozaak

 

winter haarverzorging

 

1/

#2 Hoofddeksels

Een hoed of een muts zijn ideaal om je haar te beschermen tegen de weerselementen. Geen fan van coupe mutshaar? Wikkel dan een zijden sjaal om je hoofd, voordat je je warme, wollen beanie opzet. Het beschermt je haar tegen wrijving en vermindert de kans op statische lokken.

Muts Petunia, Barts, € 39,99, AS Adventure

 

winter haarverzorging

2/

#3 Haarmaskers

In de winter is het belangrijk om je haar extra goed te hydrateren. Gebruik daarom naast je gebruikelijke shampoo en conditioner eens per week een voedend masker. Goed gevoed haar zal ook minder snel de statische toer opgaan. Tip: Kokosolie is een aanrader, zeker bij van nature droog haar.

Zacht voedend-hydraterend masker Carthame, René Furterer, €33,75, in de apotheek

winter haarverzorging

 

3/

#4 Was je haar zo weinig mogelijk

Probeer het wassen van je haar tot een minimum te beperken, en zeker niet iedere dag naar de shampoo te grijpen. Zo vermijd je dat je haar te veel uitdroogt. Zorg er ook altijd voor dat je haar droog is, voor je de deur uitstapt. Vochtig haar en de koude buitenlucht maken je haar immers nog brozer.

Roze haarhanddoek, Nabaiji, €3,99, Decathlon

winter haarverzorging

4/

#5 Ga regelmatig langs bij de kapper

Regelmatige kappersbezoekjes zijn een goede manier om je haar gezond te houden, zeker gedurende de wintermaanden. Laat je haar iedere zes tot acht weken bijknippen, om droge, gespleten punten te vermijden.

LEES OOK: Hoe bereid ik mijn huid voor op de winter

 

winter haarverzorging