Dit zijn de beste zomerkapsels voor hete dagen

Gepubliceerd op 1 juli 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de beste zomerkapsels voor hete dagen

Hou het hoofd koel met deze luchtige zomerkapsels.

Ah niets leuker dan zwoele zomerdagen, maar soms kan het kwik serieus de hoogte inschieten en zeker met lang haar kan dat erg warm worden. Hou je het liever fris? Met deze kapsels zie je er niet alleen uit als een echte beach babe, maar ze zijn ook lekker luchtig.

#1 Een vlecht

Heb je lang haar? Wanneer de temperaturen stijgen, kunnen losse lokken aanvoelen als een veel te warme deken in je nek. Vlecht daarom je lokken in, zo voel je je onmiddellijk een pak frisser. Met vlechten kan je ook alle kanten op, denk maar aan een zijwaartse vlecht (Pocahontas style), rechte vlecht of (voor de handigen onder ons) een visgraatvlecht. Word je gek van haar dat in je ogen valt? Probeer dan eens een vlechtkroon rond je voorhoofd.

Pint Embed Link

#2 Een paardenstaart

Is een vlecht te veel gedoe en ben je meer het no muss, no fuss type dan is een paardenstaart je ideale zomerkapsel. Je kan kiezen voor de chique, sleek versie (waarbij je je elastiekje verbergt door er een lok haar rond te draaien) of net je elastiek upgraden tot een essentieel accessoire en je haren vastbinden met een extra grote nineties versie. Of ga voor de schattige, elegante versie met een mooie strik (hou dan wel de rest van je outfit stoer, kwestie van er niet uit te zien als een uit de kluiten gewassen communicant).

Pint Embed Link

#3 Een dot

Net zoals bij de vlecht kan je met dit kapsel naar hartelust variëren. Maak een grote, strakke dot (eventueel met behulp van een 'donut') voor een elegant kapsel. Of laat alles net lekker warrig en nonchalant alsof je net uit bed komt. Een beach spray kan je haar in dat geval nog net wat meer extra textuur geven. Heb je daarentegen een receptie of feest in het verschiet, dan kan je opteren voor classy, lage versie. Hier zijn glansspray en stijltang dan weer je grootste vrienden.

Pint Embed Link

#4 Haaraccessoires

Natuurlijk kan je je hair do ook altijd pimpen met tal van accessoires. Een stijlvolle, fijne diadeem, een sjaaltje dat je rond je hoofd bindt, een oversized haarspeld met parels, retro schuifspeldjes... Experimenteer en varieer met tal van accessoires.

Pint Embed Link

Dit zijn onze persoonlijke favorieten:

 

Krijg je maar niet genoeg van kapselinspiratie? Lees dan zeker 30 adembenemende huwelijkskapsels voor kort haar, 10 verrassende kapsels met schuifspeldjes en De mooiste kapsels voor bruidsmeisjes.