Dit zijn de beste zomerkapsels voor hete dagen

Gepubliceerd op 29 juni 2020 door Lore Ginneberge
Dit zijn de beste zomerkapsels voor hete dagenGetty Images

Bye bye uitgegroeide look, hallo gezonde lokken. Nu je opnieuw plaats mag nemen in de kappersstoel is er niets leuker dan experimenteren met deze frisse zomerkapsels.

Maak kennis met de post-corona coupes van de zomer: luchtige, makkelijke haarstijlen waarmee je zonder zorgen hoge temperaturen trotseert. Back to basics dus, maar dan zònder uitgroei.

Alle soorten vlechtjes

Heb je lang haar? Wanneer de temperaturen stijgen, kunnen losse lokken aanvoelen als een veel te warme deken in je nek. Vlecht daarom je lokken in, zo voel je je onmiddellijk een pak frisser. Met vlechten kan je ook alle kanten op, denk maar aan een zijwaartse vlecht (Pocahontas-style), een Hollandse vlecht of een visgraatvlecht. Word je gek van haar dat in je ogen valt? Probeer dan eens een vlechtkroontje rond je voorhoofd.

zomerkapsels vlechtjes
Beelden via Getty Images

Onze favoriet:

zijden elastiekjes
Set van 6 zijden elastiekjes, Slip Silk, €45

Shop hier

Een paardenstaart

Heb je het vlechten nog niet onder de knie, dan is een paardenstaart het ideale zomerkapsel. Je kan kiezen voor de verfijnde versie, waarbij je de elastiekje verbergt door er een lok omheen te draaien. Kies voor hoog en gekruld zoals Poppy Delevingne, of channel je innerlijke Elle Woods uit Legally Blonde met een halfopgestoken staart (in combinatie met een roze outfit!) Gezegend met volle lokken? Maak een diepe zijscheiding, toupeer lichtjes achteraan en maak vervolgens een paardenstaart ter hoogte van je oren. Et voilà, een chique look met vintage allures die past bij elke gelegenheid.

zomerkapsels staart
Beelden via Getty Images

Onze favoriet:

moroccanoil zomerkapsels
Blow-Dry Concentrate anti-frizz, Moroccanoil, €30

Shop hier

De chique chignon

Met een knotje kan je alle kanten uit, het is slechts een kwestie van de juiste tools: met salt spray voor een warrige dot à la Zendaya, en glansspray en schuivertjes voor een Franse chignon à la Jeanne Damas kom je al een heel eind. Een 'donut' geeft zelfs de meest weerbarstige lokken een gelikt effect.

chignon kapsels
Beelden via Getty Images
sea salt spray haar styling
Rose Sea Spray, French Girl, €17,95

Shop hier

Hippe haaraccessoires

Hoe eenvoudig deze zomerkapsels ook mogen zijn, saai staat dit seizoen niet in het woordenboek. Sjaaltjes, schuivertjes en scrunchies maken je look een pak vrolijker zonder extra moeite.

zomerkapsels zomer 2020 accessoires haar trends
Beelden via Getty Images

Onze favoriet:

dior haarspeld accessoires zomerkapsels
Haarspeld met witte kristallen, Dior, €360

Shop hier

zomerkapsels
Beelden via Getty Images

Onze favoriet:

sjaal haar kapsel
Sjaaltje, & Other Stories, €39

Shop hier

Krijg je maar niet genoeg van haar inspo? Ontdek ook de beste verzorgingsproducten voor blond haar,en alle tips voor glanzende lokken en om je haar sneller te laten groeien.