Dit zijn de beste zomerkapsels voor hete dagen

Geüpdatet op 23 juni 2023 door Marthe De Mooter en Lore Ginneberge
Dit zijn de beste zomerkapsels voor hete dagen

Nu de temperaturen weer stijgen zijn losse lokken meestal niet zo aangenaam. Het ideale moment om enkele frisse zomerkapsels uit te testen.

Niets dat je look beter afmaakt dan een leuk kapsel. De zomer is het ideale moment om wat te experimenteren. Wij lijsten enkele luchtige, makkelijke haarstijlen op, waarmee je zonder zorgen hoge temperaturen trotseert.

Alle soorten vlechtjes

Wanneer de temperaturen stijgen, kunnen losse lokken aanvoelen als een veel te warme deken in je nek. Vlecht daarom je lokken in, zo voel je je onmiddellijk een pak frisser. Met vlechten kan je ook alle kanten op, denk maar aan een zijwaartse vlecht, een Hollandse vlecht of een visgraatvlecht. Word je gek van haar dat in je ogen valt? Probeer dan eens een vlechtkroontje rond je voorhoofd.

Vlechtjes
©Spotlight

Onze favoriet:

Rekkers
Kknekki gevlochten haarelastiekjes in 4-pack, Bon Dep

Shop hier

Handige haarklem

Een haarklem is ideaal om overal mee naartoe te nemen. Ze past perfect in je tas en je kan ze bovenhalen wanneer het te warm wordt. Je kan er makkelijk al je haar mee samenklemmen en het ziet er altijd modieus uit. Bovendien komen ze in alle kleuren en maten waardoor je ze kan aanpassen aan je haartype en kan laten matchen met je outfit.

haarklem
©Pexel

Onze favoriet:

Haarklem
Versailles menuet - royal grace, Alexandre de Paris

Shop hier

Een paardenstaart

Een paardenstaart is het ideale zomerkapsel wanneer je niet veel tijd hebt. Je kan kiezen voor de verfijnde versie, waarbij je het elastiekje verbergt door er een lok omheen te draaien. Ook een hoge gekrulde staart of een halfopgestoken staart is een optie. Gezegend met volle lokken? Maak een diepe zijscheiding, toupeer lichtjes achteraan en maak vervolgens een paardenstaart ter hoogte van je oren. Et voilà, een chique look met vintage allures die past bij elke gelegenheid.

Paardenstaart
©Spotlight

Onze favoriet:

moroccanoil zomerkapsels
Blow-Dry Concentrate anti-frizz, Moroccanoil

Shop hier

De chique chignon

Met een knotje kan je alle kanten uit, het is slechts een kwestie van de juiste tools: met salt spray voor een warrige dot, en glansspray en schuivertjes voor een Franse chignon kom je al een heel eind. Een 'donut' geeft zelfs de meest weerbarstige lokken een gelikt effect.

Dot
©Spotlight

Onze favoriet:

sea salt spray haar styling
Rose Sea Spray, French Girl

Shop hier

Hippe haaraccessoires

Hoe eenvoudig deze zomerkapsels ook mogen zijn, saai staat dit seizoen niet in het woordenboek. Sjaaltjes, schuivertjes en scrunchies maken je look een pak vrolijker zonder extra moeite. Bovendien zijn ze handig om vervelende haartjes uit je gezicht te houden.

Haaraccessoires
©Spotlight

Onze favoriet:

Haarspeld Dior
Miss Dior haarspeld, Dior

 

Shop hier

Nog nood aan haarinspiratie? Lees dan 5 haarstijlen die je dikke lokken laten stralen of 4 haarstijlen die je dun haar er dikker laten uitzien.