GETEST: hoe bubbly is het Bubble masker van Clinique?

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: hoe bubbly is het Bubble masker van Clinique?

Bubbelmaskers zijn een ware Instagramhype, maar hoe aangenaam is het om een bende belletjes op je gezicht te hebben?

Je zag ze misschien al op Instagram passeren, de meisjes met foam party's op hun gezicht. Die kwamen niet net uit een nachtclub in Ibiza gerold maar smeerden een bubbelmaskertje, een beautyhype die de afgelopen maanden uit - waar anders - Zuid-Korea kwam overgewaaid.

Bijna elk product dat de Koreanen op de markt brengen (denk maar aan de cushion foundations, sheet maskers en essences), krijgt tegenwoordig snel een westerse variant. Clinique boog zich over de 'bubble mask' trend en voegde onlangs een 'Double Bubble Purifying Mask' toe aan het jeugdige Pep + Start-gamma. Benieuwd naar hoe dat voelt, zo'n foam party op je gezicht, deden wij de test.

 

pep start double bubble purifying mask clinique

Wat is het?

Een roze gelmasker om de huid diep te reinigen.

Wat doet het?

Verwijdert overtollig talg, vuil en afvalstoffen aan het huidoppervlak door middel van energieke belletjes. Verfijnt de huid textuur en vormt een perfecte basis voor make-up.

Hoe gebruik je het?

Breng een gelijke laag van de roze gel aan op een gereinigde huid (en vermijd hierbij de oogomtrek!) Wacht tot de gel in een schuim met talloze belletjes verandert en masseer het product met een beetje water in de huid. Spoel af en dep de huid zachtjes droog. Breng je favoriete dagcrème aan.

Getest

Zoals beloofd begint de roze snel snel de bubbelen maar het resultaat is niet zo spectaculair als bij de vloggers die maskers van Koreaanse makelij op hun gezicht smeerden. Dat vind ik ergens wel jammer, maar het bespaart me ook een hoop opruimwerk. Heel spectaculair ziet het masker er niet uit maar de textuur voelt aangenaam op mijn huid en laat zich makkelijk inmasseren. Eens afgespoeld voelt mijn huid schoon en zacht aan.

Conclusie: leuke gimmick maar als je tevreden bent over je huidige masker, hoef je niet meteen naar de parfumerie te hollen.

LEES OOK: de leukste beautylanceringen van het najaar

Pep-Start Double Bubble Purifying Mask van Clinique, 33 euro.
www.clinique.be