TREND: sheet masks voor het hele lichaam

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
TREND: sheet masks voor het hele lichaam

Newsflash: sheet masks drapeer je niet enkel op je gezicht.

Sheet masks zijn intussen al enkele jaren enorm populair en bestaan in honderden verschillende uitvoeringen. In kant, rubber, met de afbeelding van een draak erop, zo zwart als de nacht,.. je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Een sheet masker is trouwens niet langer exclusief een gezichtsaangelegenheid, wie wil kan tegenwoordig ook handen, borsten, buik, billen, benen en voeten van een verzorgend maskertje voorzien. Een overzicht, van top tot teen.

HANDEN

Je handen krijgen het iedere dag zwaar te verduren en verdienen het om op tijd en stond een goed onder - euh - handen genomen te worden. Door ze elke avond met handcrème in te smeren bijvoorbeeld en ze om te paar weken op een handmaskertje te trakteren. Starskin ontwikkelde speciaal voor de handen de Nourishing Double Layer Hand Mask Gloves die de huid dankzij een dubbele-laag techniek in korte tijd voeden. Na twintig minuten met de handen in de handschoenen is de huid weer helemaal zacht en hersteld.

Hollywood Hand Model Nourishing Double-Layer Hand Mask Gloves van Sarskin, 9,99 euro

1/

BUIK

Was het maar zo simpel: 's avonds een uit de kluiten gewassen pleister op je buik en heupen plakken en de volgende ochtend met een afgeslankt figuur aan de dag beginnen. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar volgens Collistar is een transdermale pleister dé manier om aan een slanke taille te geraken. De cosmetische patch zit vol actieve bestanddelen die tijdens het dragen geleidelijk worden afgegeven en hun ding doen. De cosmetische patch bevat een weefsel met  actieve bestanddelen die geleidelijk tijdens het dragen afgegeven worden. Van vetsplitsende en vochtafvoerende stoffen, waaronder Garcinia Cambogia en cafeïne, tot verstevigende bestanddelen zoals ginkgo biloba. Je moet wel geduld hebben, de pleister moet immers acht uur op de te behandelen zone kleven voor een optimaal resultaat. Verstoppen onder een T-shirt behoort tot de mogelijkheden, maar het is vermoedelijk net iets makkelijker om voor een nachtelijke patchsessie te gaan.

Patch Treatment Reshaping Abdomen and Hips van Collistar, 44,95 euro

2/

BENEN

Het Franse merk Qiriness had al sheet masks (of 'wraps' zoals zij ze noemen) voor handen en voeten in het gamma zitten en lanceert nu ook een versie voor de benen. Door de patch met verfrissende mentholgel achteraan op de kuiten te kleven, voelen de benen na een half uurtje weer helemaal licht aan. Het effect zou vergelijkbaar zijn met dat van een deugddoende massage.

Wrap voor lichte benen kost 6 euro en is exclusief verkrijg bij ICI Paris XL

3/

VOETEN

Van horrorverhalen tot lovende reacties, de meningen over de peelingsokjes van Starskin zijn op zijn minst verdeeld. Wil je weten hoe onze voeten er na een uurtje in de zompige sokken uitzagen? Ontdek dan hier de gruwel - of misschien ook niet - van de foot masks.

Exfoliating Double-Layer Foot Mask Socks van Starskin, 9,90 euro. Verkrijgbaar bij Planet Parfum