Zo gruwelijk zijn de peelingsokjes van Starskin écht

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Zo gruwelijk zijn de peelingsokjes van Starskin écht

Starskin, het merk bekend om zijn geweldige sheetmasks, heeft nu ook exfoliërende peelingsokjes voor de voeten in het gamma zitten. Geen beter moment dan sandaaltjesseizoen om de veelbesproken sokjes uit te proberen.

Ik ben dol op sheetmasks en er gaat geen week voorbij waarin ik niet als Jason Voorhees voor de televisie zit en huisgenoten (eentje op twee en twee op vier poten) de stuipen op het lijf jaag. Het mag dan ook geen verrassing heten dat wanneer een van mijn favoriete sheet mask merken een variant voor de voeten op de markt brengt, ik op de eerste rij sta om de sokjes uit te testen. Wanneer ik mijn plannen via sociale media wereldkundig maakte, waren niet alle reacties even positief. 'Je huid zal van je voeten afbladderen', stuurde de een. 'Het brandt!', liet een ander weten. 'Hopelijk is het binnen een paar dagen geen sandaaltjesweer!' Ik kon intussen niet wachten om eraan te beginnen.

starskin exfoliating double-layer foot mask socks planet parfum
Marteltuigen of de beste vriend van je voeten?
  • Wat is het? De exfoliating double-layer foot mask socks van Starskin zijn sokjes met daarin een mix van onder meer melkzuur, rozemarijn en soyabonen, salie en zeealgen.
  • Wat doet het? De exfloiërende peelingsokjes verwijderen eelt, verminderen kloven, zuiveren de huid en beloven voetjes zo zacht als die van een baby.
  • Hoe werkt het? Was je voeten en droog ze grondig af. Knip daarna de sokjes van elkaar, trek ze aan en kleef ze dicht. Nu zit er niets anders op dan 60 tot 90 minuten in de zetel of achter je bureau te zitten. Stappen kan, maar pas op dat je niet uitglijdt! Na anderhalf uur mag je de sokjes uittrekken en moet je het product grondig van je voeten spoelen. Daarna is het wachten geblazen. Deze maskersokjes leveren immers geen instant resultaat. Pas na zeven tot tien dagen gaat de peeling echt van start en begint eelt en dode huid los te komen.
  • Getest: last van een branderig gevoel had ik niet. Van loshangende stukken vel trouwens ook niet. Hadden de sokjes dan geen effect op mijn - toch wel gehavende - voeten? Geduld bleek alweer een schone deugd want meer dan een week later merkte ik de eerste losse velletjes aan mijn voeten op. Erg appetijtelijk zag het er niet uit maar van lappen loshangend vel was er absoluut geen sprake. Ik was zelfs een beetje teleurgesteld. Om te ontsierende losse velletjes te verwijderen, scrubde ik mijn voeten met mijn Pedisonic en masseerde ik ze in met een hydraterende voetcrème. Ik kon weer zonder gêne mijn zomerse sandaaltjes aan.
  • Eindresulaat: hoewel ik door de horrorverhalen van anderen spectaculairdere resultaten had verwacht, had de peeling wel een effect op mijn voeten. Eelt is verminderd en alles voelt weer lekker glad en fris aan. Op aanraden van de producten zal ik dus binnen 1 à 2 opnieuw anderhalf uur met de sokjes aan de voeten voor de televisie zitten. En doen er voor de volledigheid nog maar een sheet maskertje bij.

Exfoliating Double-Layer Foot Mask Socks van Starskin, 9,90 euro. Verkrijgbaar bij Planet Parfum