8 Ibiza hotspots voor wie houdt van een rustige vakantie

Gepubliceerd op 19 juli 2017 door Laure Vandendaele
8 Ibiza hotspots voor wie houdt van een rustige vakantie

Ibiza staat bekend als hét feesteiland van de Balearen maar is evengoed de plek waar je genietend van het uitzicht op een rustige baai helemaal tot rust komt. Onze redactrice vloog naar het eiland om er te genieten van een deugddoende vakantie zonder een voet in een discotheek binnen te zetten.

Je moet tegenwoordig al heel erg je best doen om iemand te vinden die de afgelopen jaren niet minstens één keer naar vakantie op Ibiza ging. En probeer ze het maar eens ongelijk te geven. Na een vlucht van twee uur uit Brussel zet je voet aan wal op een zonovergoten eiland dat een enorm breed publiek bedient. Die hard feestbeesten komen er volop aan hun trekken in een van de vele discotheken en strandbars, voor wie liever de rust opzoekt zijn er nog verlaten strandjes, rustige restaurants en prachtige plekjes in de natuur. 8 adresjes voor een deugddoende vakantie, met dank aan tips van de locals en eigen ontdekkingen.

SLAPEN: FINCA CAN MARTI

ibiza finca can marti

Voor wie rust naar waarde weet te schatten is ecohotel agriturismo Can Marti in het noorden van het eiland een absolute aanrader. In het midden van een vallei ligt een 400 jaar oude finca met suites en appartementen met een mix van hedendaags comfort en authentieke elementen. Tijdens een verkenningstocht op het domein gaat het via de kleurrijke moes- en bloementuin via de ezels naar het afgelegen natuurlijke zwembad. (het eerste in Ibiza). Genieten van een prachtige sterrennacht kan vanop de centraal gelegen ontmoetingsplek waar ook ’s ochtends het – meest uitgebreide en verse – ontbijt wordt geserveerd. De Spaans-Zwitserse eigenaar Tom en zijn Vlaamse vriendin Jill staan altijd paraat om hun gasten wegwijs te maken op het eiland en hun insider’s tips te delen.

www.canmarti.com

1/

ETEN: WILD BEETS

ibiza wild beets raw organic vegan
foto: White Ibiza

Zoals Wild Beets, de favoriete werk/eetplek van Jill. In dit lichte en open restaurant staan enkel raw, veganistisch en plant based gerechten op de kaart en het aanbod is niet minder dan indrukwekkend. Van verse cold pressed juices tot plantaardige varianten van nacho’s met dipsaus en uit de kluiten gewassen ‘bowl’, met honger van tafel gaan is hier geen optie. Ook wie niet vertrouwd is met dit type keuken zal versteld staan van de smakelijke gerechten. Genieten zonder schuldgevoel is hier van voor- tot nagerecht aan de orde.

www.wildbeets.com

2/

ETEN: AUBERGINE

ibiza aubergine restaurant healthy hotspot
foto: White Ibiza

Ook bij Aubergine komen enkel gezonde gerechten met verse ingrediënten op tafel. Zo vers zelfs, dat het overgrote deel rechtstreeks uit de aanpalende tuin komt. Je geniet er op het prachtige buitenterras van ontbijt, lunch en dinner. Leuk voor vegetariërs: Aubergine biedt vegetarische én veganistische varianten voor vlees- en visgerechten. Naast het restaurant is ook een winkeltje met leuke deco-objecten en streekproducten.

www.aubergineibiza.com

3/

ZONSONDERGANG: Las Puertas del Cielo

ibiza los puertas del cielo

Mooie plekjes om de zon in de zee te zien zakken zijn er op Ibiza met hopen. Maar de allerbeste zonsondergangspot is volgens local Tom toch restaurant Las Puertas del Cielo. Het restaurant met terras ligt best afgelegen maar hij heeft gelijk – deze zonsondergang – was de rit meer dan waard. Omdat de ‘poorten van de hemel’ zo vroeg in het seizoen nog gesloten was, moesten we het zonder begeleiden aperitief doen maar dat leek het groepje Spaanse meisjes op de rand van de rotsen niet te deren, als ervaren hemelbewoners brachten zij gewoon hun eigen biertjes mee. Of je nu aan een tafeltje op het terras of op de rotsen zit, dichter bij de hemel kom je op Ibiza niet.

Cami Des Pla de Corona, Km. 2, 07828 Santa Agnès de Corona, Islas Baleares, Spanje

4/

HIKE: ES PORTIXOL

ibiza es portixol

Het strand is op een klein eiland als Ibiza nooit veraf, maar wie zo’n strandje of verborgen baaitje even voor zichzelf wil (de populaire stranden kunnen tijdens het hoogseizoen nogal ‘Blankenberge’ aanvoelen), moet daar soms best wat moeite voor doen. De populaire reisgids ‘Secret Beaches of Ibiza’ geeft er een aantal prijs, wij lieten ons leiden door een tip van een kennis. “Het is een hele hike, maar eens je er bent, was het de moeite meer dan waard”. Vol goede moed lieten we de huurauto dan ook achter voor we de afdaling via zwierige grindpaadjes inzetten. De zon brandde hevig en hoewel we de zee in de diepte zagen liggen, kwam het geheime strandje maar niet in zicht. Een dik halfuur later bereikten we geen strand maar een paar desolate rotsen en een verlaten vissershuisje waarvan het dak een perfect zonnedek vormt. Je bent er even helemaal alleen op de wereld om er te genieten van het azuurblauwe water in het midden van indrukwekkende kliffen. De hike naar boven was pittig maar dan heb je die workout voor de dag ook al gehad.

5/

ETEN: BALI BOWLS

ibiza bali bowls smoothies
Instagram: @balibowlsmoothies

Een trip naar Ibiza is niet compleet – zelfs als je voor de rust en de natuur gaat – zonder bezoek aan Ibiza-stad, in 1999 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Net buiten het ommuurde stadscentrum ligt Bali Bowls, een schattig eettentje met een ruime selectie gezonde (acai) bowls en verse smoothies op het menu. Leuk om de dag te starten of voor een gezond tussendoortje.

www.balibowls.com

6/

ETEN: VIVI’s Creamery

ibiza vivis creamery
Instagram: @vivis_creamery_ibiza

Je bent op vakantie en dat betekent dat ijsjes en wijn elke dag op het menu mogen staan. Bij Vivi’s Creamery, een popperig ijssalon net buiten Ibiza-stad, kies je in een vrolijk kader uit een tientallen smaken ijs en bijhorende toppings.

Carrer del mestre Juans Mayans, 6
Ibiza, Spanje

7/

EN VERDER...

Las je het artikel met de hotspots van Ibiza-kenner en auteur van reisgids 'I Never Believed in Love at First Sight Untill I Saw Ibiza' Anne Poelmans al?