Welke gezichtsreiniger past het beste bij jou?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Welke gezichtsreiniger past het beste bij jou?

Een propere huid, is een mooie huid. Het is dan ook essentieel om een gezichtsreiniger die vinden die bij jouw huidtype past.

Dat je tegen een van de 10 beautygeboden van ELLE zondigt door met make-up op tussen de laken te duiken, weet je intussen wel. Voor wie nog twijfelt: hier staan ze alle tien nog eens opgelijst. Maar wist je dat er meer nodig is dan enkel je make-up verwijderen? Vervuiling, fijn stof, grote koolstofdeeltjes, vervuilende metalen en gassen dringen gedurende de dag de huid binnen en zorgen veroorzaken onder meer droogheid, irritaties, onzuiverheden, verwijde poriën en hyperpigmentatie. Je hoeft niet eens de deur uit te gaan om je huid bloot te stellen aan pollutie. Ook binnenhuisvervuiling door agressieve chemische stoffen in onderhoudsproducten kunnen de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid verzwakken waardoor vervuilers zoals fijne stofdeeltjes en zware metalen beter in de huid kunnen dringen en schade aanrichten. 's Avonds de huid grondig reinigen is dan ook noodzakelijk, zelfs als je geen make-up draagt.

Dubbel reinigen

Aziatische vrouwen zweren al eeuwen bij uitgebreide reinigingsrituelen om hun huid in topconditie te krijgen én te houden. Ook in het Westen besteden steeds meer vrouwen extra aandacht aan de dagelijkse, grondige reiniging van de huid. Bang dat het ritueeltje ’s avonds te veel van je kostbare tijd vraagt? Troost je dan met de gedachte dat het huidverzorgingsritueel van Japanse en Koreaanse vrouwen tussen de vijf en tien stappen varieert. Ga er dus maar van uit dat double cleansing peanuts is.

Shopping

Helemaal gemotiveerd? Dan rest je nu enkel nog een cleanser of reiniger te vinden die bij de noden van jouw huid past. Een olie, mousse, balsem of poeder? In de beautyrayon is keuze genoeg.

2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover van Clinique

Wat? reinigt en verwijdert lichte make-up en onzuiverheden (vuil, talg, vervuiling) in één stap dankzij de 'micellar technologie'.

Hoe? Breng het product rechtstreeks op een wattenschijfje aan om (oog)make-up te verwijderen. Masseer over gezicht en lippen om de make-up te verwijderen. Afspoelen is niet nodig.

Voor wie? Geschikt voor alle huidtypes. Het product moet niet afgespoeld worden (waardoor je water bespaart) en is dus ideaal voor vrouwen bij wie het vooruit moet gaan. Opgelet: verwijdert enkel traditionele make-up, voor hardnekkige of waterproof make-up kies je beter voor een ander product.

Balsem-in-olie van Lierac

Wat? Een actieve balsemtextuur die in contact met water eerst in een olie en vervolgens in een melk verandert.

Hoe? Breng aan op de droge huid en masseer met de vingertoppen. Laat opschuimen met water en masseer opnieuw. De massage zorgt niet alleen voor een goede reiniging maar stimuleert ook de bloedsomloop. Spoel nadien grondig af.

Voor wie? ideaal product voor wie last heeft van een droge huid.

Remedy Cream to Oil van Comfort Zone

Shop hier

Wat? Reiniger met innovatieve textuur die van crème naar olie transformeert.

Hoe? De crème verwijdert onzuiverheden en verandert na het inmasseren in een olie die de huid fluweelzacht achterlaat.

Voor wie? voor gevoelige huidjes die vatbaar zijn voor roodheid.

Tropicalcleanse Exfoliating Cleanser van Glamglow

glamglow cleanser reiniging gezicht

Shop hier

Wat? Een cleanser die de huid tegelijk reinigt en polijst. De fruitextracten voegen een lichte scrub toe, waardoor een diepere reiniging plaatsvindt met een glanzend velletje als resultaat.

Hoe? Aanbrengen op een vochtig gezicht en zachtjes inmasseren met cirkelbewegingen. Goed afspoelen en droogdeppen. Deze cleanser mag je dagelijks gebruiken.

Voor wie? Geschikt voor wie last heeft van onzuiverheden. Let op met een gevoelige huid.

Deep Cleansing Oil van DHC

Shop hier

Wat? Reinigende olie rijk aan actieve stoffen en vitamine E, geschikt om (waterproof) oogmake-up te verwijderen en de huid te reinigen.

Hoe? Neem één à twee pompjes van de olie en masseer in de huid. Voeg water toe zodat de olie een melkachtige substantie verandert. Verwijder met water.

Voor wie? Liefhebbers van oliereinigers. Opgelet, deze olie bevat rozemarijnolie die de gevoelige huid rond te ogen kan irriteren.

Exfoliating Powder van Dior

Shop hier

Wat? Een scrubpoeder dat transformeert in een schuimende emulsie na contact met water. Vermindert zichtbare poriën en zorgt voor een stralend schone huid.

Hoe? Giet het poeder in een natte hand. Doe er water bij en laat schuimen. Masseer zachtjes over de huid. Laat een minuut op de huid rusten. Spoel goed af.

Voor wie? Dankzij de fijne partikels is een poederreiniger veel milder voor de huid dan een gemiddelde scrub en kan dus door alle huidtypes, en zeker wie last heeft van een vette huid, gebruikt worden. Droge huidtypes kunnen het poeder met een olie combineren waardoor de huid niet alleen geëxfolieerd maar ook gehydrateerd wordt. Last van rosacea of ernstige acne? Pas dan op met een powder cleanser en zoek liever een milde vloeibare reiniger.

Acné Facial Cleanser van Mario Badescu

gezichstreiniger acne

Shop hier

Wat? Diepreinigende face wash met salicylzuur, speciaal voor de onzuivere huid.

Hoe? Masseer in op de vochtige huid met ronddraaiende bewegingen en spoel vervolgens grondig af met warm water. Gebruik vervolgens een moisturizer.

Voor wie? Al wie (af en toe) last heeft van acne.

Special Cleansing Gel van Dermalogica

dermalogica cleanser

Shop hier

 

Wat? Milde zeepvrije gel die vuil, overtollig talg en (waterproof) make-up verwijdert zonder de huidbarrière te beschadigen. Citroenkruid en Lavendel verzachten de huid terwijl Quillaja Saponaria op zachte wijze het vuil van de huid wegschuimt.

Hoe? Voeg water toe om de formule om te toveren tot een melkachtige emulsie en het vuil van de huid af te kunnen spoelen.

Voor wie? Geschikt voor elk huidtype, ook de gevoelige huid.

Cleansing balm Stick van Oh K!gezichtsreiniger balm

Shop hier

 

Wat? De Cleansing Balm Stick is een snelle maar effectieve reiniging. De vaste formule smelt tot olie en schuimt, waardoor make-up verwijderen en reinigen in één stap gebeurt. De verrijkende formule verwijdert vuil en onzuiverheden, terwijl de exfoliërende formule voor een zachte, schone teint zorgt.

 Hoe? Breng het product droog aan en masseer het zacht op de huid tot het vloeibaar wordt. Voeg vervolgens wat water toe en masseer tot het schuimt. Verwijder daarna alle make-up door het gezicht af te spoelen met warm water.

Voor wie? Dit product is een must voor wie nog op vakantie vertrekt. De stick is compact en dus handig voor op reis, hij lekt niet en mag mee op het vliegtuig.

Quick Gentle Cleanser van Shiseido

Shop hier

Wat? Cleanser met geltextuur die make-up, vuiltjes en overtollig talg op een zacht manier verwijdert. Extracten van honing en koninginnengelei zorgen voor aminozuren, mineralen en extra hydratatie.

Hoe? De reiniger uit de Waso-lijn schuimt zonder water en is dus ideaal om in de huid te masseren. Spoel af met een vochtig handdoekje of water.

Voor wie? Voor de veeleisende millennial die geniet van zorgvuldig samengestelde producten met stijlvol vormgegeven verpakkingen.

Non Foaming Cleansing Cream van Yves Rocher

Shop hier

Wat? Sulfaat-, parfum-, alcohol-, kleurstof-, minerale olie- en parabenenvrije reinigingscrème die de huid op een milde manier reinigt. Schuimt niet en bevat 93% natuurlijke ingrediënten.

Hoe? Masseer zachtjes in de huid en spoel af met water.

Voor wie? Dankzij de romige formule kan zelfs de meest gevoelige huid met water gereinigd geworden zonder dat er irritaties optreden.

Deep Cleansing Milk van Close Brussels

Shop hier

Wat? Verzachtende verzorging die in de diepte reinigt. Haar rijke formule met olijfolie hydrateert en verzacht zelfs de gevoeligste huid.

Hoe? Breng 's morgens en 's avonds aan op het hele gezicht en hals of op een wattenschijfje. Masseer zachtjes om make-up en onzuiverheden te verwijderen.

Voor wie? Geschikt voor alle huidtypes én voor liefhebbers van Belgische cosmeticaproducten!