Waarom ook jij een poederreiniger moet proberen

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Laure Vandendaele
Waarom ook jij een poederreiniger moet proberen

Poederreinigers winnen aan populariteit in het beautyrayon. Ontdek hier waarom 'je neus poederen' plots een heel andere betekenis krijgt.

'Powder cleansers' of poederreinigers zijn helemaal niet nieuw, maar dankzij een paar nieuwe lanceringen van merken zoals Dior, Clinique en Galénic zijn ze plots heel populair. Japanse vrouwen doen echter al honderden jaren een beroep op rijstpoeder om hun huid op een zachte manier te exfoliëren en ook in Korea gebruiken vrouwen poeders in hun uitgebreide huidverzorgingsritueel.

Het klinkt misschien niet heel erg handig om je gezicht met een poeder te wassen, maar geloof ons, dat is het wel.  Door het poeder met een paar druppels water te mengen, activeer je de melkachtige substantie die zich makkelijk in de huid laat masseren. De zacht schuimende formule is ideaal om onzuiverheden (zeker 's avonds!) te verwijderen en de huid zachtjes te exfoliëren. Dankzij de fijne partikels is een poederreiniger veel milder voor de huid dan een gemiddelde scrub en kan dus door alle huidtypes, en zeker wie last heeft van een vette huid,  gebruikt worden. Droge huidtypes kunnen het poeder met een olie combineren waardoor de huid niet alleen geëxfolieerd maar ook gehydrateerd wordt. Last van rosacea of ernstige acne? Pas dan op met een powder cleanser en zoek liever een milde vloeibare reiniger.

Voordelen van een watervrije formule

1) Alle actieve bestanddelen worden in hun meest zuivere en actieve vorm verwerkt, in tegenstelling tot een waterige formule, zoals een crème, waarin de bestanddelen verdund worden.

2) Dankzij de droge galenische vorm komen de actieve bestanddelen rechtstreeks in contact met de huid.  Hierdoor boeten ze niet aan  doeltreffendheid in.
3) In tegenstelling tot een vochtig milieu, houdt een droog milieu geen enkelrisico op aantasting van de  formule in! Hierdoor worden bewaarmiddelen die de huid soms irriteren volstrekt overbodig.

Nog een voordeel is dat je de textuur makkelijk kan aanpassen aan de noden van de huid. Heeft die een stevige scrubbeurt nodig, voeg je slechts aan paar druppels water toe, een grotere hoeveelheid water zorgt voor een meer vloeibare en zachte reiniger.

Hoe te gebruiken?

1. Giet het poeder in een natte hand.
2. Doe er water bij en laat schuimen.
3. Masseer zachtjes over de huid.
4. Laat een minuut op de huid rusten
5. Spoel goed af.

Welke poederreiniger past bij jouw huidtype?

Het Time to Glow-poeder van Dior is gebaseerd op de populaire poederreinigers die in contact met een paar druppels water transformeren tot een milde scrub met zachte moussetextuur. Suikerextract verfijnt de huid terwijl Lotuszaden het huidoppervlak verfijnen. Hoe gebruik je het poeder? Maak de handen nat en schud wat poeder in de handpalm. Wrijf de handen tegen elkaar om het poeder op te laten schuimen tot een luchtige crème. Masseer zachtjes over het hele gezicht maar vermijd hierbij de huid rond de ogen. Spoel af met schoon water.

poederreiniger powder cleanser dior hydralife

Time to Glow – Ultra Fine Exfoliating Powder, 46,21 euro

 

1/

De exfoliërende enzymen verwijderen op wilde wijze dode huidcellen en onthullen een stralende
teint. De honing en het natriumhyaluronaat maken de huid zacht, soepel en stralend.

Waarom ook jij een poederreiniger moet proberen - 2

 

 

Face Wash Powder van DHC, 21,50 euro

2/

De Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser withmet Pure Vitamin C van Clinique is een ultrafijn poeder dat door water geactiveerd wordt en de huid meteen wakker maakt, reinigt, verheldert en de structuur verbetert dankzij de de-aging kracht van pure vitamine C. Kaolien of chinaklei helpt olie, vuil en fijn stof te absorberen terwijl salicylzuur dode huidcellen verwijdert.

HyperFocal: 0

Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser with Pure Vitamin C van Clinique, 31 euro voor 28 zakjes.

3/

Het nieuwe scrubpoeder van Galenic combineert niet één maar vier perfect compatibele poeders. Dennepoeder heeft een exfoliërende werking, kaolienpoeder wapent de huid tegen vervuiling en heeft een ontgiftend effect, steenpoeder gaat het glimmen tegen en het tensioactief poeder maakt de huid zacht. Gebruik het poeder als minder scrub of breng met een wattenschijfje aan op de T-zone om te voorkomen dat de huid gaat glimmen.

scrubpoeder galenic powder cleanser

Pureté Sublime  Scrubpoeder van Galénic, 30 euro

4/

De Daily Superfoliant van Dermalogica is een actief poeder met geactiveerd Binchotan Houtskool, Melkzuur, Appelzuur, Niacinamide en een uniek Anti-aanhechtingcomplex (Rode Algen & Tara Fruit Extract) die de huid zijdezacht maken. Eens met water geactiveerd bestrijdt het biochemische triggers die tot huidveroudering, een doffe teint en hyperpigmentatie leiden.

poederreiniger dermalogica powder cleanser daily superfoliant

Daily Superfoliant van Dermalogica, 69,90 euro

5/

Het Facial Cleansing Powder van Rodin bevat rijstzemelen en hydraterende zee-algen die een combinatie met water de huid zachtjes reinigen. Voeg slechts een paar druppels toe voor een stevige scrub, meer water zorgt voor een zachte en schuimende emulsie.

poederreiniger rodin facial cleanser powder

Facial Cleansing Powder van Rodin, 42,50 euro

6/

Het Perfect Morning BB Mask van het Koreaanse Erborian is perfect om de dag met een schone, strakke, glanzende huid te starten. Een mix van organische groene theen, matcha en het 'triple-action cleansing complex van het merk zorgen voor zuivere poriën en een gave, frisse huid.

poederreiniger erborian bb morning mask powder cleanser

Perfect Morning BB Mask van Erborian, 32 euro voor 8 zakjes

7/

Poederproducten dienen niet enkel om de huid te reinigen. Het Japanse cosmeticamerk Sensai heeft een poederpeeling op baisis van enzymen  in het gamma die net als een poederreiniger gebruikt wordt, om de huidstructuur te verbeteren.

poederreiniger sensai peeling powder cleanser

Silky Purifying Silk Peeling Powder van Sensai, 69,90 euro